• ۱۶ / تیر ۱۳۹۸ / ۲۳:۱۲
  • دسته‌بندی: تازه ها
  • شناسه خبر : 9689

طرز تهیه قنبر پلو شیرازی؛ مقوی و خوشمزه

قنبر پلو شیرازی یک غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده که در شهر‌های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ‌کرده قلقلی، کشمش و پیازداغ تهیه می‌شود.

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی

اول فارس |  آشپزی – قنبر پلو یکی از غذا‌های محلی ایران است که در شیراز تهیه و سرو می‌شود. قنبر پلو مانند کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده تهیه شده و بسیار خوش‌عطر است. همچنین قنبر پلو به دلیل مقوی بودن مانند گردو پلو یک غذای مناسب برای ماه رمضان است. این غذا علاوه بر شیراز در دیگر شهر‌ها هم طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه طرز تهیه قنبر پلو شیرازی آورده شده‌است؛ با ما باشید.

قنبر پلو شیرازی

مواد لازم (برای ۵ نفر)
برنج ۴ فنجان
گوشت چرخ‌کرده نیم کیلو
گردو  ۱۰۰ گرم
کشمش  ۲۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
شیره انگور  ۱ قاشق غذاخوری
پیاز  ۱ عدد
زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
آرد نخودچی، نمک و روغن به میزان لارم

طرز تهیه

  • برنج را خوب شسته و آن را با کمی نمک، دو الی سه ساعت بخیسانید.
  • کشمش را نیز در کمی آب خیس کرده تا نرم شود.
  • گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف ریخته و روی آن آرد نخودچی، نمک و زردچوبه بریزید؛ سپس آن را با دست ورز داده تا مواد به خورد گوشت برود.
  • کمی که ورز دادید گوشت‌ها را به اندازه گردوی کوچک به شکل گرد و قلقلی در بیاورید.
  • حال گوشت‌های قلقلی را درون روغن کمی سرخ کنید.
  • در یک تابه دیگر کمی روغن ریخته و پیاز را در آن سرخ کنید؛
  • سپس گردو و کشمش‌های خیس خرده را به آن تابه اضافه کرده و مواد را هم تفت دهید.
  • برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  • در این مرحله لایه به لایه قابلمه را با برنج، کوفته‌ها و مخلوط گردو و کشمش پر کنید. (می‌توانید کمی از گوشت و مواد را برای تزئین روی برنج نگه دارید.)
  • در پایان کمی رب انار را با شیره انگور تفت داده و روی برنج بریزید.
  • برنج را روی حرارت کم گذاشته تا دم بکشد.

 قنبر پلو

نکات مهم در طبخ قنبر پلو

  • در هنگام تفت دادن کشمش‌ها، مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند؛ برای همین بهتر است که کشمش را به‌عنوان آخرین ماده به مواد اضافه کنید تا نسوزد.‌
  • می‌توانید کمی پودر سیر و ادویه دلخواه نیز به مواد اضافه کنید.
  • گوشت‌های قلقلی را زیاد سرخ نکنید؛ چون در زمان پخت، عطر خوبی به برنج نمی‌دهند.
  • در پایان برای تزئین غذا می‌توانید کمی پیاز داغ، کوفته‌ قلقلی‌ و کشمش روی دیس برنج بریزید.

در این مطلب یکی از بهترین دستورات تهیه قنبر پلو آورده شد؛ اما این غذا را می‌توانید با اضافه کردن مواد دلخواه خود، کاملا باب سلیقه خود کرده و از خوردن آن لذت بیشتری ببرید. لطفا اگر این غذا را درست کردید نظر و تجربیات خود را در مورد طعم و طرز تهیه آن با ما و دیگر مخاطبان ستاره در بخش نظرات در میان بگذارید.

نوشته های مشابه
بانوی شیرازی داورجشنواره جهانی فیلم زنگبار شد
زندگی دردآلود چهار خانواده شیرازی که سیل خانه شان را برد/ فراموش‌شدگان
طراحی و نصب المان جدید در شیراز/منتقدین : شبیه سعدی نیست
وداع شیرازی ها با کسی که شیراز را عاشقانه دوست داشت/جایی برای دفن بزرگان شیراز نداریم
فرسودگی دوچرخه” مدال طلا “را از ورزشکار شیرازی گرفت
بازگشت آرایشگر دوچرخه سوار شیرازی از لرستان

ثبت دیدگاه