• ۱۷ / تیر ۱۳۹۹ / ۹:۱۲
  • شناسه خبر : 31553

طرز پخت قلیه میگو خوشمزه

قلیه میگو قلیه میگو از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان، بوشهر می‌باشد. این خورشت دریایی، جزو غذاهای اصیل و سنتی مردم جنوبی است که در مناسبت‌ها و مهمانی‌های مختلف سرو می‌شود. البته قلیه میگو مشابه خورش قلیه ماهی است و تفاوت آن در ماهی و میگو می‌باشد. قلیه میگو در شهرهای بوشهر، آبادان و بندرعباس […]

قلیه میگو

قلیه میگو از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان، بوشهر می‌باشد. این خورشت دریایی، جزو غذاهای اصیل و سنتی مردم جنوبی است که در مناسبت‌ها و مهمانی‌های مختلف سرو می‌شود. البته قلیه میگو مشابه خورش قلیه ماهی است و تفاوت آن در ماهی و میگو می‌باشد. قلیه میگو در شهرهای بوشهر، آبادان و بندرعباس بسیار معروف می‌باشد.

طرز تهیه قلیه میگو خوشمزه و رستورانی به روش اصیل بوشهری

این خورش لذیذ دریایی، فواید و خواص بسیاری برای سلامتی نیز دارد. به‌گونه‌ای که میگو سرشار از امگا ۳ و آهن بوده و برای کنترل فشار خون و رفع کم‌خونی افراد بسیار مفید است. همچنین این غذا کالری کمی داشته و رژیم غذایی شما را حفظ می‌کند. از دیگر خواص آن می‌توان به تأثیر مثبت بر عملکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی بدن، هضم راحت و بهبود اختلالات تیروئید اشاره کرد.

معمولاً توصیه می‌شود که خانم‌های باردار، مصرف میگو را در این زمان فراموش نکنند. چرا که وجود پروتئین در میگو باعث رشد و تکامل جنین می‌شود و برای مادر و فرزند بسیار مفید است. البته در کنار تمام فواید و خواصی که میگو دارد، مصرف زیاد آن می‌تواند باعث ایجاد آلرژی در بدن، تهوع و افزایش کلسترول خون شود. بنابراین در مصرف این خوراکی مغذی و خوش‌طعم مراقب باشید و بیش‌ازحد مصرف نکنید.

روش‌های بسیاری برای طبخ میگو وجود دارد، اما نکته مهم جهت حفظ خواص میگو، صرف زمان کم برای پخت آن می‌باشد. البته برای رفع بوی میگو راهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از سیر است. یک راه دیگر خواباندن میگو در پیازهای حلقه شده است. به‌طورکلی استفاده از ادویه‌ها و سبزی‌های مخصوص جنوب باعث خوش‌طعم شدن بیشتر این غذا شده است.

از انواع دیگر قلیه ها می‌توان به قلیه ماهی، خورش قلیه ترش، قلیه، قلیه دزفولی اشاره کرد.

مواد لازم

  • میگو: ۵۰۰ گرم
  • سیر خرد شده: ۴ عدد
  • گشنیز: ۲۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۴۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • تمبرهندی: یک پیمانه
  • آب: ۴ لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا سبزی شنبلیله و گشنیز را پاک کرده و تمیز می‌شوییم.

  •  مرحله ۲

    بعد از خشک شدن سبزی‌ها، آن‌ها را ریز خرد می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم.

  •  مرحله ۳

    سپس سیرها و ۱ عدد پیاز را پوست کرده و می‌شوییم و نگینی خرد می‌کنیم.

  •  مرحله ۴

    در یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و بعد از داغ شدن روغن، سیرها و پیاز را به آن اضافه و سرخ می‌کنیم.

  •  مرحله ۵

    سبزی‌های خرد شده شنبلیله و گشنیز را به همراه کمی نمک و زردچوبه به پیاز و سیر اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

  •  مرحله ۶

    بعد از سرخ شدن مواد داخل قابلمه و تیره شدن رنگ سبزی‌ها، تمبرهندی صاف شده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم.

  •  مرحله ۷

    سپس ۴ لیوان آب داخل قابلمه می‌ریزیم و درب آن را می‌گذاریم.

  •  مرحله ۸

    پیاز باقیمانده را نیز نگینی خرد می‌کنیم و در یک ماهی‌تابه جدا سرخ می‌کنیم.

  •  مرحله ۹

    میگوها را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و به ماهی‌تابه اضافه می‌کنیم تا کمی سرخ شود. کمی زردچوبه نیز بر روی آن می‌ریزیم.

  •  مرحله ۱۰

    مواد قلیه را به مدت ۳۰ دقیقه می‌گذاریم تا کاملاً بپزد و مخلوط میگوها را نیز ۵ دقیقه آخر به مواد قلیه اضافه می‌کنیم.

    نکات غذایی
    • خورشت قلیه میگو به همراه پلو زعفرانی و ترشی یک وعده غذایی کامل و بی‌نظیر است.
    • می‌توانید سیرها را طبق سلیقه و مزاج خود رنده، خرد و یا له کنید.
    • توجه داشته باشید که سبزی‌های شنبلیله و گشنیز را بیش‌ازحد سرخ نکنید. چرا که باعث تلخ شدن طعم خورشت شما می‌شود.
    • می‌توانید از رب نارنج و یا رب انار جای تمرهندی خورشت استفاده کنید. رب نارنج باعث خوش‌طعم‌تر شدن قلیه میگو می‌شود.
    • میگوها را در پایان کار و ۵ دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید. چون اگر در ابتدا آن‌ها را بریزید، میگوها سفت می‌شوند.
    • برای آب تمبرهندی آن را داخل کاسه ای ریخته و مقداری آب گرم روی آن بریزید تا تمبر هندی باز شود ، حدود ۲ ساعت زمان دهید.سپس آن را از صافی رد کرده و به خورش اضافه کنید.

ثبت دیدگاه