چاپ کد خبر: 12387
9 شهریور 1398

استاندار فارس: ۱۰ هزار چاه غیر مجاز را پُر کرده‌ایم

عنایت الله رحیمی
استاندار فارس گفت: برای مقابله با کم آبی و فرونشست زمین در چند شهر استان، برنامه‌هایی را در دست اجرا داریم؛ یکی از این برنامه‌ها، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز بود؛ بیش از ۱۷ هزار چاه غیرمجاز داشتیم که با همکاری و حکم دستگاه قضایی در استان تا کنون ۱۰ هزار مورد از این چاه‌ها را پر کرده‌ایم.

به گزارش اول فارس ، عنایت‌الله رحیمی با اشاره به وضعیت آب در استان فارس و آخرین اقدامات  جهت تامین آن بیان داشت: در استان فارس حدود ۱۱ سال خشکسالی پی درپی داشته‌ایم و سال گذشته تنها سالی بود که شاهد بالاترین میانگین بارندگی در حدود ۳۱۰ میلی‌متر بوده‌ایم.
وی با بیان اینکه متوسط بارندگی در استان فارس حدود ۱۳۰ میلی‌متر است، افزود: کشاورزی در استان فارس از اهمیت و جایگاه ویژه ای نزد مردم برخوردار است و بیشترین استفاده از آب نیز در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: در این استان ۹۲ درصد سهم آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که شامل ۱۱ میلیون متر مکعب است و ۴ درصد هم در بخش صنعت و مایقی برای استفاده شرب تخصیص پیدا می‌کند. آب شرب، صنعتی و کشاورزی استان از سفره‌های زیرزمینی استان تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: طبق سیاست‌های گذشته کشت سبزی، صیفی، برنج‌ و گندم (البته در نقاط محدودی) مرسوم بوده است که در سال های اخیر با هجوم خشکسالی  به این استان، برخی دشت‌های استان به عنوان دشت‌های ممنوعه اعلام شده است و اجازه برداشت آب در آنها داده نمی‌شود.

عنایت الله رحیمی یادآور شد: برای مقابله با کم آبی و فرونشست زمین در چند شهر استان، برنامه‌هایی را در دست اجرای داریم؛ یکی از این برنامه‌ها، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز است؛ بیش از ۱۷ هزار چاه غیرمجاز داشتیم که با همکاری و حکم دستگاه قضایی در استان تا کنون ۱۰ هزار مورد از این چاه‌ها را پر کرده‌ایم.

استاندار فارس خاطرنشان کرد: دومین اقدام برای مواجهه با کم آبی در سطح استان، محدود کردن کشت برنج بود چنانچه در گذشته کشت ۴۵ هزار هکتار  برنج داشتیم که هم اکنون به کمتر از ۱۰ هزار هکتار تقلیل یافته است و سومین اقدام، تغییر نوع کشت و گونه‌های زراعی است. هم اکنون کشت گیاهان دارویی و کم آب‌تر را توسط جهاد کشاورزی ترویج می‌کنیم.

رحیمی اضافه کرد: البته کنتور‌های هوشمند و حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی نصب کرده‌ایم که برداشت آب را کنترل می‌کنند. از طریق کنترل برق هم محدودیت در برداشت آب ایجاد کردیم و اجازه حفر چاه‌های جدید هم داده نشده است.

وی تاکید کرد: عملیات و آبخیزداری، آبخوان داری نیز در دستور کار است و پروژه‌های متعددی را در این قالب انجام می‌دهیم. هم اکنون استفاده از آب‌های خاکستری و پساب فاضلات برای آبیاری فضای سبز را نیز در دستور کار داریم که به رفع مشکلات کم آبی در استان کمک خواهند کرد.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار