چاپ کد خبر: 25418
14 فروردین 1399

تازه ترین تحقیقات چینی ها در باره علائم جدیدبیماری کرونا

red eye

پژوهشگران چینی می‌گویند عفونت با ویروس جدید کرونا ممکن است به قرمزی چشم منجر شود و ویروس ممکن است از طریق اشک هم انتشار یابد.

به گزارش اول فارس،  هلث‌دی‌نیوز نوشت: یک بررسی جدید بر روی ۳۸ بیمار دچار بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس جدید کرونا نشان داد چندین نفر این از بیماران دچار قرمزی چشم ناشی از التهاب ملتحمه چشم هستند. همچنین در دو بیمار ویروس کرونا هم در ترشحات بینی و هم در ترشحات چشم یافت شد.

این پژوهشگران می‌گوید برخی از بیماران کووید-۱۹ علائم چشمی دارند و ممکن است ویروس جدید کرونا در ترشحات چشمی این بیماران وجود داشته باشد.

ملتحمه پرده نازک و شفافی است که بخش داخلی پلک‌ها و بخشی از صلبیه یا سفیدی چشم را می‌پوشاند. به گفته این پژوهشگران کروناویروس در افراد دچار ذات‌الریه شدید کووید-۱۹ ممکن است به چشم هم تهاجم کند.

به گفته این پژوهشگران، یافته‌های آنها به این معناست که اگر کسی چشم‌های آلوده‌اش را بمالد و بعد کس دیگری را لمس کند، می‌تواند ویروس را به او منتقل کند.

بر اساس مقاله این پژوهشگران که در ۳۱ مارس در زورنال JAMA Ophthalmology  منتشر شده است، هر چه بیماری کووید-۱۹ در یک بیمار شدیدتر باشد، احتمال بیشتری دارد دچار التهاب ملتحمه چشم به علت این ویروس و قرمزی چشم شود.

این پژوهشگران با توجه به این یافته‌ها به پزشکان و پرستارانی که بیماران کووید-۱۹ را درمان می‌کنند، توصیه می‌کنند از عینک محافظ علاو بر لباس محافظ، کلاه و دستکش استفاده کنند.

COVID-19 GI

همچنین بر اساس گزارش هلث‌دی نیوز،   یک بررسی در چین نشان می‌دهد که اقلیتی از موارد بیماری فقط با علائم گوارشی بروز می‌کنند.حدود یک چهارم بیماران در این بررسی جدید اسهال و سایر علائم گوارشی تنها علائمی بودند که در موارد خفیف کووید-۱۹ دیده می‌شدند و این بیماران نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی دیرتر به پزشک مراجعه کرده بودند.

به گفته این پژوهشگران از بیمارستان یونیون و کالج پزشکی تونجی در شهر ووهان چین  که کانون ابتدایی شیوع ویروس جدید کرونا بود، این بیماران سرپایی اغلب به طور زودرس تشخیص داده نمی‌شوند و از بیماری خود بی‌خیر می‌مانند، ممکن است باعث انتشار ویروس به دیگران شوند.

این پژوهشگران می‌گویند داده‌هایشان وجود علائم گوارشی را در این زیرگروه مهم بیماران می‌دهد و بررسی‌های بزرگتر بین‌المللی در این باره باید انجام شود.

این بررسی بر روی ۲۰۶ بیمار دچار بیماری خفیف کوید-۱۹ انجام شد. حدود یک چهارم بیماران (۴۸ مورد) فقط علائم گوارشی داشتند، ۶۹ بیمار هم علائم گوارشی و هم علائم تنفسی داشتند و ۸۹ بیمار فقط علائم تنفسی بروز داده بودند.

در میان بیماران دچار علائم گوارشی، ۶۷ بیمار اسهال داشتد. از این بیماران، در یک پنجم بیماران اسهال نخستین علامت بیماری بود. اسهال در این بیماران بین یک تا ۱۴ روز طول کشیده بود و میانگین مدت بیماری پنج روز بود و تکرر اجابت مزاج در این بیماران چهار با در روز بود.

این بررسی نشان داد حدود یک سوم بیماران دچار علائم گوارشی تب وجود ندارد.

بیماران دچار علائم گوارشی نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی دیرتر به پزشک مراجعه کرده بودند (۱۶ روز در مقابل ۱۱ روز)، یافته‌ای که با پژوهش‌های پیشین تطبیق داشت.

این بررسی همچنین نشان داد که در بیماران دچار علائم گوارشی مدت زمان میان شروع علائم و پاک شدن فرد از ویروس کرونا طولانی‌تر از سایر بیماران بود و احتمال وجود ویروس کرونا در مدفوعشان بالاتر بود (۷۳ درصد در برابر ۱۴ درصد) و همچنین مدت بیماری در این بیماران بیشتر از بیماران دارای علائم تنفسی بود.

البته این پژوهشگران چینی تاکید می‌کنند که بسیاری از بیماری‌های رایج در جوامع ممکن است علائم گوارشی ایجاد کنند و اغلب موارد ناگهانی اسهال، تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی مربوط به کووید۱۹ نیستند.

نتایج این بررسی در ۳۰ مارس در American Journal of Gastroenterology منتشر شده است.

کارشناسان می‌گویند به تدریج دارد معلوم می‌شود که بیماران کووید-۱۹ ممکن است طیفی از علائم را نشان دهند. این بررسی هم نشان می‌دهد که بیماران بدون اینکه تب، سرفه یا اشکال تنفس داشته باشند، ممکن است فقط علائم گوارشی بروز دهند، خوشبختانه اکثریت بیماران با علائم گوارشی معمولا بیماری خفیفی دارند.

عضوکانال واتساپ اول فارس شوید

%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D9%BE 1

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار