به گزارش اول فارس ، تهچین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه، محبوب و مجلسی ایرانی است که از گوشت مرغ یا گوسفند، ماست، تخم مرغ و زعفران درست میشود. این غذا مناسب مهمانی و مجالس است چون در عین حال که روش و زمان پخت آن آسان و کم است، طرفدار بسیار زیادی دارد.
برنج ۵ پیمانه
ماست چکیده و کمی ترش یک لیوان
زرده تخم مرغ ۳ عدد
سفیده تخم مرغ یک عدد
سینه مرغ آبپز شده ۲ پیمانه
پیاز متوسط یک عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
کره سه قاشق غذاخوری
خلال بادام و پسته، دارچین و زرشک به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم
► مرحله اول
برای پختن مرغ، پیاز را به صورت حلقهحلقه خرد و با روغن تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه و چوب دارچین به آن اضافه کرده و مرغ را با مقدار کمی آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام بپزد. دقت کنید که هرچه مرغ را با آب کمتری بپزید، طعم آن بهتر میشود. بعد از پخته شدن، مرغها را از آب جدا کرده، ریشریش کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید.
► مرحله دوم
۵ پیمانه برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید سپس نمک و برنج را اضافه کنید. برای بهتر قد کشیدن برنج در حین جوشیدن مقداری آب سرد یا یخ اضافه کرده سپس برنج را آبکش کنید. دقت کنید که برنج تهچین باید کمی زندهتر از حالت معمولی باشد.
► مرحله سوم
تخم مرغها را داخل یک کاسه گود هم بزنید. سپس ماست و زعفران را اضافه و خوب مخلوط کنید. در ادامه گلاب و کره ذوب شده را نیز اضافه کنید. کل برنج را با مایع تخم مرغی مخلوط کنید.
► مرحله چهارم
یک قابلمه تفلون بردارید و با مقداری روغن داخل آن را خوب چرب کنید. نصف مایع تهچین را کف قابلمه ریخته و به وسیله قاشق فشرده کنید. مرغهای ریشریش شده، دارچین، خلال پسته و بادام و مقداری زرشک را ریخته سپس باقی مایع را اضافه و با قاشق فشرده کنید.
► مرحله پنجم
قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته و طلایی شود. تهچین آماده است. در ظرفی مناسب سرو سپس میل کنید.
در این بخش قصد داریم به تمام فوت و فنهایی که در پخت ته چین نیاز است بدانیم، پرداخته شود پس از مطالعه این بخش غافل نشوید.
► مرحله سوم
تخم مرغها را داخل یک کاسه گود هم بزنید. سپس ماست و زعفران را اضافه و خوب مخلوط کنید. در ادامه گلاب و کره ذوب شده را نیز اضافه کنید. کل برنج را با مایع تخم مرغی مخلوط کنید.
► مرحله چهارم
یک قابلمه تفلون بردارید و با مقداری روغن داخل آن را خوب چرب کنید. نصف مایع تهچین را کف قابلمه ریخته و به وسیله قاشق فشرده کنید. مرغهای ریشریش شده، دارچین، خلال پسته و بادام و مقداری زرشک را ریخته سپس باقی مایع را اضافه و با قاشق فشرده کنید.
► مرحله پنجم
قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته و طلایی شود. تهچین آماده است. در ظرفی مناسب سرو سپس میل کنید.
در این بخش قصد داریم به تمام فوت و فنهایی که در پخت ته چین نیاز است بدانیم، پرداخته شود پس از مطالعه این بخش غافل نشوید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید