چاپ کد خبر: 33733
14 مرداد 1399

طرز تهیه پنیر خوشمزه در خانه| لذت ببرید

اگر معمولاً عادت دارید که پنیر تازه مصرف کنید بهتر است آن را در منزل و با مواد اولیه ای که دارید درست کنید چون به شما کمک می کند بدون صرف هزینه و زمان زیادی پنیر تازه بخورید.ممکن است تصور کنید درست کردن پنیر کار دشواری است اما چنین نیست و بسیار لذت بخش است ، کافیست ابتدا مواد پایه آن را آماده کرده وبعد بنابرسلیقه خانواده به آن طعم دهنده ای که دوست دارید اضافه کنید.پنیر از دلمه شدن شیر که با اضافه کردن اسید هایی مثل آبلیمو وسرکه هستند درست میشود،این دلمه آنزیمی دارد که در شکم گاو موجود است اما امروزه آن را به طور مصنوعی تولید می کنند.

طرز تهیه پنیر در خانه؛ از نتیجه کار حتما لذت می‌برید

هرچند ما هر موقع که اراده کنیم انواع و اقسام پنیرها را می‌توانیم تهیه کنیم و از طعم‌های متفاوت آن در برندهای مختلف لذت ببریم، اما گاهی اوقات هم دوست داریم در خانه دست به کار شویم و یک چیزی خلق کنیم. پنیر یکی از این مواد غذایی است که می‌توانیم در خانه درست کنیم و از مراحل آن و نتیجه پایان کار لذت ببریم.

درست کردن پنیر,تهیه پنیر خانگی

مواد لازم:

  • شیر: ۲ لیتر 
  • قرص پنیر: یک چهارم قرص
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری 
  • آب: ۴ قاشق غذاخوری 

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. شیر را در ظرف استیل ریخته و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا گرم شود ولی نجوشد.

۲. آب، نمک و قرص پنیر را درون یک ظرف استیل بریزید و اجازه دهید تا قرص در آب حل شود.

۳. حرارت شیر باید به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. دمای آن را با دماسنج یا انگشت تست کنید. انگشت دست کمی گرما را احساس کند کفایت می‌کند.

۴. وقتی دمای شیر به حدود ۴۰ درجه رسید، آن را هم بزنید تا دمای آن در همه جای شیر یکسان شود و سپس گاز را خاموش کنید.

۵. شیر را به مایه موجود در ظرف استیل اضافه کرده و هم بزنید. سپس در ظرف را بگذارید، روی آن را بپوشانید و در یک محل گرم قرار دهید. بعد از یک ساعت روی دلمه‌های تشکیل شده را برش بزنید و دوباره روی ظرف را بپوشانید.

۶. وقتی برش‌ها جمع شد و روی آنها آب زرد رنگی ایجاد شد، پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمه‌ها را به آرامی در آن بریزید. سپس پارچه را دور دلمه‌ها گره بزنید.

۷. جسم سنگینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.

۸. سپس پنیر را برش زده و در آب نمک نگهداری کنید.

طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر:

شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنک شود. به حدی که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد. سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود (زمان لازم جهت تهیه این پنیر ۱۵ دقیقه است)‌.

 شیر ۲ کیلو
ماست ۱ لیوان
 سرکه سفید ۱/۴ لیوان 
 نمک  ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه پنیر با سرکه:

ابتدا شیری را که از لبنیاتی خریدید را ۲۰ دقیقه بجوشانید (یعنی از زمان جوشیدن شیر ۲۰ دقیقه بگذرد) سپس ماست را با قاشق هم بزنید و به شیر در حال جوش اضافه کنید بعد سرکه و نمک را اضافه کنید. 

سرکه را که می ریزید شروع می کند به بریده شدن چند دقیقه که جوشید تنظیفی را روی سبدی پهن کنید و آن را داخل آن بریزید و در آن را ببندید و روی آن بشقابی قرار بدهید و یک قابلمه ای پر از آب که سنگین شده باشد قرار بدهید. تا حدود ۱ ساعت بماند. بعد از این زمان پنیر شما آماده است. سپس داخل آب شیر سرد شده مقداری نمک بریزید و پنیرها را برش بزنید و داخل آن قرار بدهید. هرچه آب با نمک تر باشد پنیر شما شورتر می شود.

مواد لازم :

شیر پرچرب  ۲ لیتر
ماست ۱ پیمانه

طرز تهیه پنیر محلی با ماست:

ابتدا شیر را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا کمی بجوشد و سپس ماست را اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس بعد از ۱۰ دقیقه شیر کم کم گلوله گلوله می شود و در واقع کم کم سفت می شود.

طرز تهیه پنیر با سرکه,طرز تهیه پنیر خانگی با مایه پنیر

بلافاصله آن را درون پارچه ای توری (تنظیف) که روی صافی قرار داده شده است بریزید تا حسابی آب آن کشیده شود و پارچه را حسابی بپیچید تا آب اضافی نداشته باشد و یک ظرف سنگین روی آن قرار بدهید تا آب آن کشیده شود بعد از ۱ ساعت پنیر شما آماده است از قبل آب جوشیده سرده شده را با نمک مخلوط کرده و پنیر را داخل آن قرار بدهید.

چگونه پنیر خانگی درست کنیم

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار