چاپ کد خبر: 19846
20 دی 1398

واکنش جدید ترامپ به حملات موشکی سپاه/اوکراین: درباره سقوط بوئینگ ۷۳۷ گمانه‌زنی نکنید/مدیرعامل بوئینگ استعفا می‌کند

واکنش جدید ترامپ به حملات موشکی سپاه

دونالد ترامپ در سخنرانی بامداد جمعه خود با اشاره به حملات انتقام جویانه ایران علیه پایگاه‌های این کشور در عراق مدعی شد که همه را از وقوع جنگی بزرگ نجات داده است.

اول فارس| رویدادهای بین المللی:  دونالد ترامپ که ساعت‌ها پس از انجام حمله موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در عین الاسد واکنشی از خود نشان داده بود در سخنرانی بامداد جمعه خود بار دیگر درباره این حمله گفت:« ایرانی‌ها با ۱۶ موشک ما را هدف قرار دادند ولی یک نفر هم کشته و زخمی نشده است من با آنکه آماده پاسخ بودم، کاری نکردم.»

به عقیده تحلیلگران سیاسی ، رئیس‌جمهور آمریکا ترجیح داده است که در فاصله کمتر از ۱۱ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، تلفات آمریکایی در حمله موشکی سپاه را صفر اعلام کند تا بتواند بدون رویارویی مستقیم با ایران، خود را موقتاً از زیر فشار خارج کند.

ترامب در سخنرانی بامدادی خود در عین حال مدعی شده همه را از جنگی بزرگ نجات داده است . رئیس جمهور آمریکا در عین حال گفت که از اقدام برای آنچه وی مبارزه و نابودی تروریسم و تندوری اسلامی خواند، دست نخواهد کشید.

بر اساس این گزارش ، بامداد روز چهارشنبه هجدهم دی‌ماه ۱۳ فروند موشک بالستیک به‌سمت پایگاه ارتش آمریکا در عین‌ الاسد واقع در استان الانبار در عملیاتی با نام شهید سلیمانی و با رمز یا زهرا(س) توسط نیروی هوافضای سپاه شلیک شد.

دونالد ترامپ با یک تاخیر تقریباً بیست ساعته مقابل دوربین‌های خبری حاضر شد تا بیانیه خود را درباره این حمله قرائت کند و تمام این مدت در حال رایزنی با تیم امنیت ملی خود بود.

علی‌رغم اینکه بسیاری احتمال اقدام تلافی‌جویانه آمریکا را می‌دادند اما بیانیه ترامپ صرفا بیان کلیاتی -با لحنی مضطرب- بود. رئیس‌جمهور آمریکا صرفاً به بیان یک‌سری ادعاها علیه جمهوری اسلامی بسنده کرد و واکنش احتمالی‌ که از آن سخن گفت، اقدامات تنبیهی اقتصادی(تحریم) بود!

او حتی تهدید چند روز گذشته خود مبنی بر حمله به ۵۲ سایت در ایران از جمله اماکن فرهنگی را فراموش کرد و در آخر بیانیه‌اش مدعی شده بود “به مردم ایران و رهبران ایران می‌گویم که ما می‌خواهیم که شما آینده خوبی داشته باشید.”

ترامپ در سخنرانی بامداد امروز( جمعه) خود بار دیگر سخنان خود را درباره ترور سردار سلیمانی تکرار کرد و در توجیه این اقدام جنایت آمیز خود مدعی شد : ما علیه قاسم سلیمانی سریع وارد عمل شدیم تا از تکرار حادثه بنغازی (حادثه حمله به سفارت آمریکا در «بنغازی» در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲ که به کشته شدن کریستوفر استیونز سفیر این کشور در لیبی انجامید) جلوگیری کنیم.

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر از عملکرد دولت اوباما در قبال ایران انتقاد کرد و گفت: دولت اوباما در طول هشت سال گذشته به تقویت رژیم ایران کمک کرده است .ترامپ توافقنامه هسته‌ای را به نفع ایران دانست و با تکرار ادعاهای گذشته تاکید کرد که به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.

مدیرعامل بوئینگ استعفا می‌کند

بوئینگ در بیانیه‌ای گفته است “هیئت مدیره تصمیم گرفت که تغییر رهبری برای بازگرداندن اعتماد به شرکت برای گام برداشتن در جهت بازسازی روابط با ناظران، مشتریان و سهامداران ضروری است.”

انتخاب: بوئینگ در بیانیه‌ای گفته است “هیئت مدیره تصمیم گرفت که تغییر رهبری برای بازگرداندن اعتماد به شرکت برای گام برداشتن در جهت بازسازی روابط با ناظران، مشتریان و سهامداران ضروری است.”

بوئینگ تغییر رهبری و کناره‌گیری دنیس میولنبرگ، مدیر عامل این شرکت را ضروری خوانده است.

شرکت هواپیماسازی بوئینگ اعلام کرده است که دنیس میولنبرگ، مدیر عامل این شرکت کناره‌گیری می‌کند. بوئینگ این استعفا را اقدامی “لازم برای بازگرداندن اعتماد” توصیف کرده است.

دیوید کالهون، رئیس شرکت بویینگ از روز ۱۳ ژانویه ( سه هفته دیگر) هم‌زمان با کنار رفتن آقای میولنبرگ سمت مدیر عاملی این شرکت را هم بر عهده می‌گیرد.

موقعیت آقای میولنبرگ بعد از انتقادها از بویینگ به دلیل واکنش این شرکت به دو سانحه مرگبار هوایی که برای مدل پرفروش مکس ۷۳۷ رخ داد، تضعیف شد و درخواست‌های زیادی برای کناره‌گیری او مطرح شد.

این مدل بوئینگ از ماه مارس سال ۲۰۱۹ زمین‌گیر شده است.

هفته پیش شرکت بوئینگ اعلام کرد که تولید این مدل هواپیما را تا زمانی که ایمنی آن مورد تایید قرار نگیرد، متوقف می‌کند.

بوئینگ در بیانیه‌ای گفته است هیئت مدیره تصمیم گرفت که تغییر رهبری برای بازگرداندن اعتماد به شرکت برای گام برداشتن در جهت بازسازی روابط با ناظران، مشتریان و سهامداران ضروری است.

بوئینگ با رهبری جدید با تعهدی تازه برای شفافیت کامل فعالیت می‌کند از جمله در ارتباط موثر و فعال با اداره هوانوردی فدرال، بقیه ناظران جهانی و مشتریان.

مقام‌های ایمنی پرواز که مسئول تحقیق درباره سوانح مرگبار بوئینگ مکس ۷۳۷ بودند، نقص یک سیستم کنترل اتوماتیک هواپیما را به عنوان دلیل اصلی سقوط هواپیماها در اندونزی و اتیوپی معرفی کردند که در مجموع ۳۴۶ کشته به جا گذاشت.

بوئینگ گفت که سیستم نرم‌افزاری که متکی به یک سنسور است، اطلاعات اشتباه دریافت کرده و با خارج کردن کنترل هواپیما از دست خلبان آن را به سوی زمین هدایت کرده است.

این شرکت گفته است که در حال بازسازی نرم‌افزار و تغییر رویه‌های بازرسی ایمنی پرواز است.

اما نمایندگان کنگره آمریکا که در حال تحقیقدرباره بوئینگ هستند، گفته‌اند که این شرکت قبل از این دو سانحه از غیر قابل اعتماد بودن نرم‌افزارها اطلاع داشته است. آنها بوئینگ را متهم کرده‌اند که به جای ایمنی، سودآوری را در اولویت قرار داده است.

از حدود ده ماه پیش تمام ناوگان بوئینگ ۷۳۷ مکس در جهان زمین‌گیر شده است. این شرکت امیدوار بود که تا پایان سال ۲۰۱۹ این مدل را به خطوط پرواز بازگرداند اما ناظران ایمنی پرواز در آمریکا گفته‌اند که چنین مجوزی را صادر نخواهند کرد.

اوکراین: درباره سقوط بوئینگ ۷۳۷ گمانه‌زنی نکنید

«ولادیمیر زلنسکی» رییس جمهوری اوکراین در پیام ویدئویی از مردم کشورش خواست در مورد علت سقوط هواپیمای این کشور در ایران گمانه زنی نکنند.

براساس گزارش اول فارس، «ولادیمیر زلنسکی» رییس جمهوری اوکراین در پیام ویدئویی از مردم کشورش خواست در مورد علت سقوط هواپیمای این کشور در ایران گمانه زنی نکنند.

به گزارش شبکه خبری راشا تودی، زلنسکی خواست از تئوری‌های توطئه، نتیجه‌گیری‌های عجولانه و مطالب تایید نشده اجتناب کنند.

زلنسکی اعلام کرد که اوکراین آماده بازگرداندن اجساد قربانیان به کشور است.

شایعاتی در مورد شلیک موشک به سمت هواپیمای مسافربری اوکراینی که روز چهارشنبه در حوالی تهران سقوط کرد، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد. برخی کشورهای غربی نیز مدعی شدند که یک موشک به صورت اشتباهی به سمت این هواپیما شلیک شده است.

این درحالی است که سخنگوی دولت ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ سیستم عملیات روانی دولت آمریکا و همراهان آگاه و ناآگاه آنها با این دروغ‌پردازی‌ها بر زخم‌های جانکاه خانواده‌های داغدار نمک می‌پاشند.

علی ربیعی گفت : طبق قواعد بین المللی، سازمان هواپیمایی کشوری از کشوری که سانحه در آن رخ داده است (ایران)، سازمان هواپیمایی کشوری از کشوری که صادر کننده گواهینامه صلاحیت پرواز است (اوکراین)، مالک هوایپما (اوکراین) کارخانه سازنده هواپیما (بوئینگ) و کارخانه سازنده موتور هواپیما (فرانسه) می توانند در فرایند تحقیق شرکت کنند. هم اکنون نماینده کشور اوکراین در ایران حضور دارد. ما از شرکت بوئینگ نیز می خواهیم نماینده خود را برای مشارکت در فرایند بررسی جعبه سیاه اعزام نمایند.

علی عابدزاده‌ رییس سازمان هواپیمایی کشوری نیز با بیان اینکه آتش بیش از یک دقیقه در هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی بوده است و قبل از سقوط، شاهدان آتش را دیده‌اند و اگر اصابت موشک بود هواپیما منهدم می‌شد، تاکید کرد: امکان انفجار این هواپیما بر اثر شلیک موشک از لحاظ فنی وجود ندارد.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراینی با ۱۷۹ مسافر و ۹ خدمه پروازی که صبح چهارشنبه تهران را به مقصد کی‌یف پایتخت اوکراین ترک می‌کرد حوالی شهر جدید پرند در استان تهران به دلیل حادثه آتش‌سوزی سقوط کرد.

در این حادثه ۱۴۷ مسافر ایرانی و ۳۲ مسافر خارجی جان باختند.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار