• ۰۷ / مهر ۱۴۰۰ / ۲۰:۳۶
  • شناسه خبر : 69211

طرز تهیه جوجه کباب مجلسی و آبدار در خانه

جوجه کباب یکی از اصلی ترین و پرطرفدار ترین غذاها میان ایرانی ها می باشد که بیشتر در مجالس و مهمانی ها تهیه می شود طرز تهیه این غذا را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه  جوجه کباب مجلسی و بی نظیر
جوجه کباب از جمله غذاهای مجلسی خوشمزه می باشد که اصولا فقط متعلق به مراسمات و مهمانی ها نمی باشد. این غذای خوشمزه دارایی نکاتی می باشد که اگر هنگام پخت به آن توجه کنید حتما غذای خوشمزه ای خواهید داشت.

با ما همراه باشید تا بهترین طرز تهیه جوجه کباب را در  بخش آشپزی بخوانید. 

مواد لازم برای جوجه کباب
جوجه :  ۱ کیلو گرم
آبلیمو : ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل :به میزان دلخواه
زعفران دم کرده: نصف فنجان
فلفل دلمه ای :۲ عدد
پیاز متوسط:  ۲ عدد
سیر :یک بوته
فلفل تند :یک عدد
گوجه :۲ عدد
زنجبیل :نصف قاشق چای خوری
پودر گشنیز: یک قاشق سوپ خوری
نعنا :یک قاشق غذا خوری
روغن زیتون : نصف لیوان


مراحل اولیه آماده سازی جوجه کباب
وزن صحیح جهت برگزیدن جوجه کباب از ۷۵۰ گرم تا یک کیلو گرم است و این اندازه کباب جهت مصرف دو نفر معمولا کفایت میکند.

جوجه را پس از شستن و پاک کردن حسابی خشک می کنیم و آنرا بطریق زیر خرد می نمائیم.

بال های جوجه را به طوری که کمی از گوشت سینه به آن بماند از سینه جدا می کنیم و سینه را نیز از طرف استخوان جدا می نمائیم ( می توانیم سینه را با استخوان از وسط دو نیم کنیم ).

بعد ران ها را از استخوان پشت جدا کرده و ماهیچه را هم از ران جدا می نمائیم.

اگر خرد کردن مرغ برای شما سخت است می توانید از گوشت جوجه ای آماده استفاده کنید. 

طرز تهیه جوجه به سبک رستوران ها : 
مرحله اول :ابتدا باید جوجه ها را در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری نمک روی آن بپاشید و ورز دهید تا نمک به خورد جوجه ها برود. 

مرحله دوم :سپس زعفران دم کرده را به جوجه ها اضافه کنید و ورز دهید . سپس جوجه ها را حدود دو ساعت کنار بگذارید تا زعفران کاملا جذب مرغ شود. 

مرحله سوم : حال نوبت ترکیب مرینیت جوجه می باشد. بدین منظور ابتدا دو عدد پیاز متوسط را بشورید کاملا پوست بگیرید دوباره بشورید و شروع کنید آن را به صورت خلالی نازک خرد کنید. و در ظرف بزرگی که میخواهید تمام مواد را ترکیب کنید بریزید.

مرحله چهارم :حال نوبت فلفل دلمه ای ها می باشد ، فلفل دلمه ای ها را خوب بشورید سپس به حالت سفره ای درون مواد درون آن را خالی کنید ، در ادامه آن را به شکل نگینی خرد کنید و به پیاز ها اضافه کنید.

مرحله پنجم :یک عدد فلفل تند را به صورت حلقه ای خرد کنید و به مواد اضافه کنید. 

 مرحله ششم : سر یک بوته کوچک سیر را بزنید سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید 

مرحله هفتم :دو عدد گوجه را به صورت نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید. گوجه برای تنظیم کردن تندی و شوری جوجه می باشد. 

مرحله هشتم : نوبت ریختن ادویه های میباشد میزان ادویه ها کاملا دلخواه می باشد . زیرا بسیاری از افراد میزان بیشتری نمک دوست دارند و برخی افراد تندی بیشتری را می طلبند. حدود یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق فلفل مناسب می باشد .

مقداری نعنا خشک، مقداری خیلی ناچیزی زنجبیل بزنید. علت استفاده از پودر گشنیز برای گرفتن بوی مرغ است زیرا این ادویه بوگیر بسیار خوبی است. 

مرحله نهم :حال باید جوجه ها را به مواد مرینیت تان اضافه کنید و ترکیب کنید.

مرحله دهم : حال مقداری روغن زیتون به این مواد اضافه کنید و شروع به ترکیب کردن بکنید. حتما نیم ساعت قبل از سیخ زدن جوجه ها روغن زیتون را اضافه کیند.

برای سرو جوجه می توانید از گوجه کبابی ، نارنج یا لیمو و همچنین جعفری و کلم قرمز استفاده کنید.

جوجه هارو چجوری به سیخ بزنیم ؟
ابتدا قطعات جوجه را روی سطح صافتان قرار بدهید به اندازه زدن به سیخ بچینید. در ادامه قطعات جوجه را به سیخ بکشید ، به طوریکه ران ها و ماهیچه به یک سیخ و بال ها و گردن به سیخ دیگر و سینه ها به سیخ سوم باشند. بعد از به سیخ کشید خیلی ملایم با چاقو برش های نرم روی جوجه بزنید. 

ابتدا سیخ های ران وبال را روی آتش یکنواخت بگذارید و کمی آتش را باد بزنید و سیخ ها را پشت و رو کنید.

نکته های مهم جوجه کباب
 بعضی افراد پیاز را رنده می کنند تا تکه های جوجه را خوب بپوشاند. بعضی هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له می کنند تا جوجه ها حسابی مزه بگیرند.اما این کار غلط است زیرا باعث می شو تکه های پیاز به جوجه ها بچسبد و هنگامی که جوجه ها رو حرارت قرار میگیرند خیلی سریع رنگ عوض کنند و این باعث گمراهی افراد می شود که فکر می کنند جوجه کاملا پخته است.

مرغ ذاتا بوی بدی دارد. این بو رد جوجه به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته می شود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی می کند.

برش مرغ ها را باید طوری خرد کنید که نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشند و در ابتدای قطعه قطعه کردن مرغ ، چربی ها را از آن جدا کنید.
همانطور که گفته شد به جای اینکه زعفران را به همه ی مواد جوجه کباب بزنید که تمامی مواد بوی زعفران و طعم اون رو بگیرند بهتره است یک ساعت در داخل زعفران دم کرده بخوابانید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه کباب زردک یا مشتی اصفهانی+نکات و فوت و فن ها
چگونه کباب لم چاپس خوشمزه و آبدار درست کنیم؟+تصاویر
کباب تابه‌ای آبدار ،محبوب‌ترین کباب‌ خانگی ایرانی

ثبت دیدگاه