• 02 / تیر 1401 / 18:00
  • شناسه خبر : 87573

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

شربت آلبالو یکی از پرطرفدارترین شربت‌هایی است که در فصل گرم سال بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. رفع عطش و گرمازدگی ازجمله عواملی است که این شربت خوشرنگ و خوش طعم را به نوشیدنی مورد علاقه اکثر افراد تبدیل کرده است.

در این مطلب دو روش تهیه شربت آلبالو را به شما آموزش می‌دهیم. روش اول با استفاده از آلبالوی تازه و درست کردن مربای آلبالو انجام می‌شود و در روش دوم طرز تهیه شربت آلبالو با آب آلبالو را یاد می‌گیریم.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آلبالو تازه

مواد لازم برای تهیه دو شیشه شربت

یک کیلوگرم آلبالوی بدون هسته

۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم شکر

یک پیمانه آب

طرز تهیه و دستور پخت

مرحله اول:
آماده‌ سازی آلبالو: آلبالوها را به‌خوبی بشویید، ساقه آن‌ها را جدا کنید و با استفاده از یک نی یا هسته‌گیر، هسته‌ آن‌ها را دربیاورید.

مرحله دوم:
یک قابلمه مناسب بردارید و در آن به‌صورت لایه‌ای، یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید. سپس درِ قابلمه را ببندید و به‌مدت ۱۲ تا ۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

مرحله سوم:
قابلمه را از یخچال بیرون بیاورید. در این مرحله آلبالوهای شما آب انداخته‌اند. یک لیوان آب جوش روی آلبالوها بریزید و قابلمه را روی یک شعله پخش‌کن روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا شکر کم کم آب شود و آلبالوها از کناره شروع به جوشیدن کنند.

مرحله چهارم:
آلبالوها را با استفاده از یک قاشق چوبی از کناره ظرف به‌سمت وسط ببرید و جابه‌جا کنید تا شکر کاملا آب شود. هم زدن را به‌آرامی انجام دهید و سعی کنید آلبالوها را فشار ندهید.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

مرحله پنجم:
شربت در این مرحله شروع به کف کردن و بالا آمدن می‌کند. کف صورتی رنگ روی شربت را با استفاده از یک قاشق به‌صورت مداوم جمع کنید تا یک شربت شفاف و خوش‌رنگ داشته باشید.

مرحله ششم:
پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از پخت آلبالوها، با استفاده از یک کفگیر سوراخ‌دار، آلبالوها را جدا کنید و کفگیر را در دستتان تکان دهید تا شیره کاملا از آلبالو جدا شود.

مرحله هفتم:
شربت باید حدود ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد تا به قوام مورد نظر برسد.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

مرحله هشتم:
شعله گاز را خاموش کنید و بلافاصله شربت را از یک صافی ریز یا پارچه رد کنید تا تفاله‌های آلبالو از شربت جدا شود.

مرحله نهم:
اجازه دهید شربت کاملا خنک شود. سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مرحله دهم:
برای سرو، مقدار مناسبی از شربت آلبالو را در لیوان بریزید و مابقی را با آب و یخ پر کنید.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی با استفاده از آب آلبالو

مواد لازم

۴ لیوان آب آلبالو

۲ کیلو شکر

یک قاشق چای‌خوری وانیل

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

طرز تهیه و دستور پخت

مرحله اول:
چهار لیوان یا حدود یک لیتر آب آلبالو را با دو کیلوگرم شکر در یک قابلمه مخلوط کنید و برای چند ساعت به آن‌ها استراحت بدهید تا شکر در آب آلبالو کاملا حل شود.

مرحله دوم:
مخلوط آب آلبالو و شکر را روی حرارت زیاد گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. شعله گاز را کم کنید و شربت را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم گاز بجوشانید تا غلیظ شود.

مرحله سوم:
وانیل را در شربت بریزید و پس از چند جوش، شربت را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید تا شربت خنک شود.

مرحله چهارم:
پس از خنک شدن شربت، آن را از صافی رد کنید. توجه داشته باشید که شربت آلبالوی درست شده باید کاملا ته‌نشین شود.

مرحله پنجم:
مقدار لازم از شربت را در لیوان بریزید و با آب سرد و یخ مخلوط کنید.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه با آلبالو تازه

نکاتی برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو

  • توجه داشته باشید که به قوام رسیدن شربت نباید بیشتر از سی دقیقه به طول بیانجامد؛ زیرا رنگ شربت تیره می‌شود.
  • شعله گاز باید متوسط باشد، زیرا اگر کم باشد، شربت شما تیره می‌شود و اگر زیاد باشد، آلبالوها می‌سوزند.
  • به‌هیچ‌وجه برای جدا کردن آلبالوها و تفاله‌ها از شربت، آن‌ها را با پشت قاشق فشار ندهید یا با دست به تفاله‌ها چنگ نزنید، زیرا این کار، رنگ شربت شما را کدر می‌کند.
  • برای تهیه شربت آلبالوی خوش رنگ طبق سلیقه خود آلبالوهایی با رنگ دلخواه انتخاب کنید.
  • برای تهیه شربت آلبالو بهتر است از آلبالو های پیوندی و درشت استفاده نکنید، زیرا این آلبالو ها طعم و رنگ خوبی به شربت شما نمی‌دهند و برای تهیه شربت و مربا مناسب نیستند.
  • آلبالوهای اول فصل، شربتی با رنگ روشن و طعمی ترش به ما می‌دهند، در حالی که با آلبالوهای رسیده آخر فصل، می‌توان شربتی تیره‌تر و شیرین‌تر درست کرد.
  • اگر شربت آلبالو تیره شده، برای شفاف شدن و گرفتن جرم آن می‌توان از یک عدد سفیده تخم‌مرغ استفاده کرد. زمانی که شربت در حال جوشیدن است، سفیده را در آن بریزید، اما مخلوط نکنید. سفیده تخم‌مرغ، جرم شکر را می‌گیرد و تیره می‌شود. سفیده را پس از تیره شدن از شربت دربیاورید.
  • برای تهیه انواع شربت خوش رنگ و باکیفیت بهتر است از قابلمه لعابی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ خیلی خوب و خوشمزه +نکات کلیدی و ترفندها
به جای استامینوفن آلبالو بخورید
طرز پخت خورش آلبالو با گوشت قرمز

ثبت دیدگاه