• ۱۶ / تیر ۱۳۹۸ / ۲۳:۱۲
  • شناسه خبر : 9689

طرز تهیه غم بر پلو شیرازی؛ مقوی و خوشمزه

غم بر پلو شیرازی یک غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده که در شهر‌های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ‌کرده قلقلی، کشمش و پیازداغ تهیه می‌شود. اول فارس |  آشپزی – غم بر پلو یکی از غذا‌های محلی ایران است که در شیراز تهیه و سرو می‌شود. قنبر پلو مانند کلم پلو […]

غم بر پلو شیرازی یک غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده که در شهر‌های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ‌کرده قلقلی، کشمش و پیازداغ تهیه می‌شود.

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی

اول فارس |  آشپزی – غم بر پلو یکی از غذا‌های محلی ایران است که در شیراز تهیه و سرو می‌شود. قنبر پلو مانند کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده تهیه شده و بسیار خوش‌عطر است. همچنین غمبر پلو به دلیل مقوی بودن مانند گردو پلو یک غذای مناسب برای ماه رمضان است. این غذا علاوه بر شیراز در دیگر شهر‌ها هم طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه طرز تهیه قنبر پلو شیرازی آورده شده‌است؛ با ما باشید.

غم بر پلو شیرازی

مواد لازم (برای ۵ نفر)
برنج ۴ فنجان
گوشت چرخ‌کرده نیم کیلو
گردو  ۱۰۰ گرم
کشمش  ۲۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
شیره انگور  ۱ قاشق غذاخوری
پیاز  ۱ عدد
زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
آرد نخودچی، نمک و روغن به میزان لارم

طرز تهیه

  • برنج را خوب شسته و آن را با کمی نمک، دو الی سه ساعت بخیسانید.
  • کشمش را نیز در کمی آب خیس کرده تا نرم شود.
  • گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف ریخته و روی آن آرد نخودچی، نمک و زردچوبه بریزید؛ سپس آن را با دست ورز داده تا مواد به خورد گوشت برود.
  • کمی که ورز دادید گوشت‌ها را به اندازه گردوی کوچک به شکل گرد و قلقلی در بیاورید.
  • حال گوشت‌های قلقلی را درون روغن کمی سرخ کنید.
  • در یک تابه دیگر کمی روغن ریخته و پیاز را در آن سرخ کنید؛
  • سپس گردو و کشمش‌های خیس خرده را به آن تابه اضافه کرده و مواد را هم تفت دهید.
  • برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  • در این مرحله لایه به لایه قابلمه را با برنج، کوفته‌ها و مخلوط گردو و کشمش پر کنید. (می‌توانید کمی از گوشت و مواد را برای تزئین روی برنج نگه دارید.)
  • در پایان کمی رب انار را با شیره انگور تفت داده و روی برنج بریزید.
  • برنج را روی حرارت کم گذاشته تا دم بکشد.

 قنبر پلو

نکات مهم در طبخ غم بر پلو

  • در هنگام تفت دادن کشمش‌ها، مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند؛ برای همین بهتر است که کشمش را به‌عنوان آخرین ماده به مواد اضافه کنید تا نسوزد.‌
  • می‌توانید کمی پودر سیر و ادویه دلخواه نیز به مواد اضافه کنید.
  • گوشت‌های قلقلی را زیاد سرخ نکنید؛ چون در زمان پخت، عطر خوبی به برنج نمی‌دهند.
  • در پایان برای تزئین غذا می‌توانید کمی پیاز داغ، کوفته‌ قلقلی‌ و کشمش روی دیس برنج بریزید.

.

ثبت دیدگاه

  • م-ایرانپرست

    تاریخ : ۲۳ - تیر - ۱۳۹۹

    دوستان از زحمت شما به نوبه خودم سپاسگزارم ولی نکته ای را برایتان بنویسم که نام این خوراکی نه قنبر پلو شیرازی بلکه غم‌بَر پلو شیرازی می باشد! این خوراک اصیل ایرانی با همین نام، غم‌بَر پلو شیرازی در کارزار گردشگری و خوراک خوراک به سازمان جهانی جهانگردی معرفی شده است و به نام ایران ثبت شده است!
    پس خواهشمند است که نام را ویرایش کنید و نام درست غم‌بَر پلو شیرازی را بنویسید تا مخاطبان شما نام درست یک خوراک اصیل ایرانی را بدانند!
    غم‌بَر پلو= پلویی که غم زدایی می کند!


    پاسخ