• ۰۱ / بهمن ۱۳۹۹ / ۹:۲۱
  • شناسه خبر : 43257

طرز تهیه و فن وفوت پخت نان بربری سنتی در فر

در بخش آموزش آشپزی اول فارس ، روش تهیه انواع نان بربری خوشمزه وسنتی را یاد بگیرید و در خانه تهیه کنید.

پختن نان در خانه تجربه‌ی جذابی است که می‌تواند بسیار آرامش‌بخش باشد. ما ایرانی‌ها نان‌های متنوعی در سبد غذایی خود داریم اما خیلی از غذاهای ایرانی هستند که فقط و فقط با نان بربری تازه خورده می‌شوند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه نان بربری سنتی را آموزش دهیم.

نان بربری احتمالا پرطرفدارترین نان در ایران است. از نیمروی صبحانه گرفته تا آبگوشتطرز تهیه نان بربری و کتلت ناهار یا شام و خیلی از غذاهای دیگر، با نان بربری خوشمزه‌تر می‌شوند. این نان قدمت زیادی دارد و عضوی جدا نشدنی از فرهنگ ما است. وقتی به هر دلیلی نتوانیم بربری پیدا کنیم باید خودمان دست به کار شویم و این نان خوشمزه را تهیه کنیم.

در اینجا فوت و فن تهیه نان بربری در فر را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید خوشمزه‌ترین و سالم‌ترین نان بربری را در خانه بپزید. در بخش آموزش آشپزی اول فارس ، روش تهیه انواع نان بربری خوشمزه وسنتی را یاد بگیرید و در خانه تهیه کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • آرد نان فانتزی، لواش یا بربری: ۵ پیمانه
  • سبوس: ۴ قاشق غذاخوری
  • کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر فوری: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: یک سوم پیمانه
  • آب ولرم: دو و نیم پیمانه
  • نمک: ۲ قاشق غذاخوری
  • ۱.مایه خمیر فوری را با شکر و نصف پیمانه آب ولرم مخلوط کنید تا مایه خمیر حل شود. سپس روی ظرف را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود و پف کند.
  • ۲.وقتی مایع خمیر فعال شد، آن را در ظرفی بزرگ بریزید و نمک، ۲ قاشق غذاخوری از روغن و ۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید.
  • ۳.حالا آرد را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد. میزان آرد متغیر است و نسبت به نوع آرد شما ممکن است کمی بیشتر یا کمتر به آرد احتیاج داشته باشید، پس با احتیاط آرد اضافه کنید.
  • ۴.وقتی خمیر شما مانند تصویر شکل گرفت اما هنوز چسبنده بود، کمی آرد روی تخته یا میز کار بریزید و خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید. در حین ورز دادن مابقی روغن و در صورت لزوم، کمی آرد را به خمیر اضافه کنید. دقت کنید که با ورز دادن حالت کشسانی خمیر بیشتر می‌شود و چسبندگی آن تا حدودی برطرف می‌شود. می‌توانید حین ورز دادن خمیر را روی میز کار بکوبید تا زودتر به حالت انسجام و کشسانی برسد.
  • ۵.زمانی که خمیر لطیف و ابریشمی شد، آن را داخل ظرف چرب شده قرار دهید، روی آن را خوب بپوشانید و در یک جای نسبتا گرم بگذارید تا برای یک تا دو ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
  • ۶.برای درست کردن لعاب نان بربری، نصف پیمانه آب را با یک قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید تا یکدست شود. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. سپس لعاب را از روی حرارت بردارید و روی آن را بپوشانید.
  • ۷.خمیر را به دو چانه مساوی تقسیم کنید. کف سینی فر را مقداری سبوس یا آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت یک سانتی‌متر به شکل بیضی روی سینی فر باز کنید. سپس از لعاب آماده شده را روی خمیر بمالید.
  • ۸.با فشار دست شیارهایی روی نان ایجاد کرده و در آخر روی نان کنجد بپاشید. نان را به مدت ۳۰ دقیقه در فر که از قبل گرم شده قرار دهید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم کنید و حرارت بالا و پایین را به همراه فن قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه، خمیر پخته و روی آن طلایی می‌شود.عضو کانال تلگرام اول فارس شوید

ثبت دیدگاه