• 20 / تیر 1401 / 22:24
  • شناسه خبر : 89513
  • منبع خبر: مجله کوروش

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ
کباب کوبیده ازانواع کباب های مجلسی ایرانی و در برخی شهرها جزو غذاهای نذری محرم است. بلد بودن ترکیب اصلی مواد کوبیده و طرز تهیه کباب کوبیده نرم و آب‌دار و خوشمزه در منزل به روش حرفه‌ای و دقیقا شبیه آن‌چه که کباب‌زن‌های حرفه‌ای در کباب‌فروشی و رستوران‌ها درست می‌کنند کار چندان آسانی نیست.با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهم و طلایی این غذای ایرانی  لذیذ می‌توانید یک کباب‌ کوبیده خانگی مجلسی حرفه‌ای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.در سرویس آشپزی طرز تهیه کباب کوبیده آبدار و خوشمزه در خانه به سبک رستورانی را  بخوانید. در انتهای مقاله می‌توانید با سوالات متداول در مورد درست کردن کباب کوبیده در خانه آشنا شوید.

طرز تهیه کباب‌ کوبیده حرفه‌ای در خانه

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

مدت زمان آماده سازی مواد کوبیده: ۲ ساعت

مدت زمان پخت: ۱۵ دقیقه

کالری یک سیخ کباب کوبیده: ۲۶۸ کالری

مواد لازم کباب کوبیده برای ۶ نفر

  • گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم
  • پیاز: ۵ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه کباب کوبیده

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

درست کردن کباب کوبیده برخلاف سایر انواع کباب برای خیلی از افراد بسیار چالش برانگیز است. از همین رو آشنا بودن با ترفندهای طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و همچنین طریقه آماده کردن مواد کباب کوبیده می‌تواند به شما کمک کند که یک کباب حرفه‌ای و خوشمزه را در خانه آماده کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل آموزش کباب کوبیده خوشمزه خانگی آشنا شوید.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. در شروع کار ابتدا گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین مرحله برای مزه‌دار کردن گوشت گوساله و گوسفند برای کباب می‌توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود.

گوشت کوبیده را در یخچال بگذارید کمی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.

مرحله دوم، اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده کباب

در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی باید پیازها را رنده کنید. یک نکته مهم این است که بعد از رنده کرده پیازها، آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می‌توانید برای گرفتن آب پیاز، پیازهای رنده شده را در پارچه تنظیف بریزید و با فشار دادن، آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد. پیازها را به گوشت اضافه کنید و حسابی وزر بدهید.

مرحله سوم، به گوشت کباب کوبیده استراحت دهید

هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود. بعد از این‌که ورز دادن گوشت تمام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این‌که رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود) و به مدت ۲ تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.

مرحله چهارم، تقسیم کردن گوشت به قسمت های مساوی

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

بعد از گذشت ۲ تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت کباب کوبیده برای ۶ نفر است. پس گوشت را به ۱۲ قسمت مساوی ( هر قسمت به اندازه یک پرتقال متوسط) تقسیم کنید. در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی هر قسمت از گوشت ها را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و روی سیخ پهن کنید.

مرحله آخر، کباب کردن کوبیده خانگی

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

علاوه بر نحوه درست کردن کباب کوبیده، آموزش و طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت است که بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت)  به آرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و جای انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.

سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود. کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید.

فوت‌ و‌ فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده در خانه و خوشمزه بدون ریختن از روی سیخ

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

*یکی از مهم‌ترین نکات برای روش پخت یک کباب ‌کوبیده خانگی حرفه‌ای لذیذ و خوش‌طعم استفاده از مخلوط چرخ‌کرده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب‌ کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهترین انتخاب است.

*در دستور پخت کباب کوبیده یکی از مهم‌ترین سوال‌ها این است که چرا کباب کوبیده سفت و خشک می‌شود، یادتان باشد برای این‌که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت می‌شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کباب‌ها از روی سیخ می‌شود.

*در روش پخت کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است (به اندازه یک پرتقال متوسط) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد اما اگر از این مقدار کمتر باشد کباب روی سیخ می‌سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می‌شود.

*برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر می‌شود و از روی سیخ نمی‌ریزد.

*در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.

*بعد از مخلوط کردن تمام مواد کوبیده با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

* حتما پیازها را با رنده ریز رنده کنید و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید.

*رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب کوبیده بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود، گوشت کامل‌تر می‌پزد و لایه‌های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می‌شود.

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

*اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند بهترین کار این است که سیخ‌های خالی کباب را هم به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

*یکی از مهم ترین نکات در نحوه درست کردن کباب کوبیده این است که قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب نم کنید.

*اگر می‌خواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغال‌ها قرمز و گداخته باشند.

*طریقه درست کردن کباب کوبیده روی منقل باید به درستی انجام شود. فاصله سیخ کباب از ذغال‌ها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام می‌ماند.

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

*به مایه کباب کوبیده جوش شیرین اضافه نکنید. اگر تمام دستورات بالا را رعایت کنید کباب کوبیده از روی سیخ وا نمی‌رود و نمی‌ریزد. جوش‌شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد.

*به مایه کباب کوبیده زردچوبه اضافه نکنید. نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند و در صورت دلخواه می‌توانید کمی زعفران آب شده هم موقع ورز دادن گوشت اضافه کنید.

*اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.

*طرز تهیه کباب رستورانی بناب هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اندازه سیخ بزرگ‌تر است و مقداری بیشتری گوشت برای هر سیخ نیاز است.

*کباب کوبیده را به صورت کباب کوبیده تابه‌ای در ماهیتابه و روی گاز هم می‌توانید درست کنید.

*کباب کوبیده یک گزینه عالی برای ناهار مهمانی با نون یا برنج است. اگر هم می‌خواهید مهمانی شام بگیرید کباب کوبیده را به عنوان یک غذای نونی برای شام سرو کنید.

سوالات متداول

مهم‌ترین نکته در طرز درست کردن کباب کوبیده گوشت روی منقل چیست؟

کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید.

در طرز تهیه کباب کوبیده چه کار کنیم که گوشت از سیخ نریزد؟

در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید و بعد از مخلوط کردن تمام مواد کوبیده با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند. این کار باعث می‌شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

طرز تهیه مرغ ماستی خوشمزه و لذیذ روی گاز به روش رستورانی

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه یک غذای متنوع و خوشمزه با مرغ و گوشت چرخ شده
طرز تهیه یک غذای معرکه و خوشمزه بنام سالاد سیب زمینی سرخ کرده
یک خوراک جدید ،مقوی و لذیذ که تا حالا نخورده اید+ مواد لازم و طرز تهیه

ثبت دیدگاه

  • محمد

    تاریخ : ۲۳ - تیر - ۱۴۰۱

    کار هر کس نیست که کباب سیخی درست کند.بهتر هست به تعداد افراد مواد آما ده را در ماهیتابه نسوز ریخته پهن وبا شعله ملایه بپزد.زیر و رو.کرده آبکش که شد نوش جان کند.