• 15 / دی 1400 / 21:31
  • شناسه خبر : 70466
  • منبع خبر: مجله کوروش

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای بدون ریختن از سیخ

    

نحوه درست کردن و طرز تهیه کباب کوبیده نرم و آب‌دار و خوشمزه در منزل به روش حرفه‌ای و دقیقا شبیه آن‌چه که کباب‌زن‌های حرفه‌ای در کباب‌فروشی و رستوران‌ها درست می‌کنند کار چندان آسانی نیست. 

با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهم و طلایی این غذای ایرانی و لذیذ میتوانید یک کباب‌ کوبیده خانگی مجلسی حرفه‌ای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.

در این مطلب آموزش  آشپزی اول فارس ، طرز تهیه کباب کوبیده آبدار و خوشمزه در خانه به سبک رستورانی را بخوانید.

طرز تهیه کباب‌ کوبیده حرفه‌ای در خانه 

مواد لازم کباب کوبیده برای ۶ نفر

گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم

پیاز: ۵ عدد متوسط

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چایخوری

مرحله اول، مزه دار کردن گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. در شروع کار ابتدا گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین مرحله برای مزه‌دار کردن گوشت گوساله و گوسفند برای کباب می‌توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود. گوشت را در یخچال بگذارید کمی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.

مرحله دوم، اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده کباب

حالا پیازها را رنده کنید. یک نکته مهم این است که بعد از رنده کرده پیازها، آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می‌توانید برای گرفتن آب پیاز، پیازهای رنده شده را در پارچه تنظیف بریزید و با فشار دادن، آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد. پیازها را به گوشت اضافه کنید و حسابی وزر بدهید.

هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود. بعد از این‌که ورز دادن گوشت تمام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این‌که رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود) و به مدت ۲ تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.

مرحله سوم، تقسیم کردن گوشت به قسمت های مساوی

بعد از گذشت ۲ تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت برای ۶ نفر است پس گوشت را به ۱۲ قسمت مساوی ( هر قسمت به اندازه یک پرتقال متوسط) تقسیم کنید. هر قسمت را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و روی سیخ پهن کنید.

مرحله آخر کباب کوبیده خانگی

علاوه بر نحوه درست کردن کباب کوبیده، آموزش و طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت است که بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت)  به آرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و جای انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.

سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود. کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید.

*یکی از مهم‌ترین نکات برای روش پخت یک کباب ‌کوبیده خانگی حرفه‌ای لذیذ و خوش‌طعم استفاده از مخلوط چرخ‌کرده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب‌ کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهترین انتخاب است.

*یکی از مهم‌ترین سوال‌ها این است که چرا کباب کوبیده سفت می‌شود، یادتان باشد برای این‌که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت می‌شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کباب‌ها از روی سیخ می‌شود.

*در روش پخت کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است (به اندازه یک پرتقال متوسط) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد اما اگر از این مقدار کمتر باشد کباب روی سیخ می‌سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می‌شود.

*برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر می‌شود و از روی سیخ نمی‌ریزد.

*گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.

*بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

*حتما پیازها را با رنده ریز رنده کنید و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید.

*رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب کوبیده بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود، گوشت کامل‌تر می‌پزد و لایه‌های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می‌شود.

*اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند بهترین کار این است که سیخ‌های کباب را هم به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

*قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب نم کنید.

*اگر می‌خواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغال‌ها قرمز و گداخته باشند.

*فاصله سیخ کباب از ذغال‌ها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام می‌ماند.

*به مایه کباب کوبیده جوش شیرین اضافه نکنید. اگر تمام دستورات بالا را رعایت کنید کباب کوبیده از روی سیخ وا نمی‌رود و نمی‌ریزد. جوش‌شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد.

*به مایه کباب کوبیده زردچوبه اضافه نکنید. نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند و در صورت دلخواه می‌توانید کمی زعفران آب شده هم موقع ورز دادن گوشت اضافه کنید.

*اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.

*طرز تهیه کباب حرفه‌ای خانگی و رستورانی بناب هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اندازه سیخ بزرگ‌تر است و مقداری بیشتری گوشت برای هر سیخ نیاز است.

*کباب کوبیده را به صورت کباب کوبیده تابه‌ای در ماهیتابه و روی گاز هم می‌توانید درست کنید.

*کباب کوبیده یک گزینه عالی برای ناهار مهمانی با نون یا برنج است. اگر هم می‌خواهید مهمانی شام بگیرید کباب کوبیده را به عنوان یک غذای نونی برای شام سرو کنید.

خواهشمند در پائین همین مطلب نظرات  وتجارب خودتان را در خصوص این مطلب برای ما و دیگر خوانندگان بنویسید.

بیشتر بخوانید:

چگونه کباب لم چاپس خوشمزه و آبدار درست کنیم؟+تصاویر
طرز تهیه جوجه کباب مجلسی و آبدار در خانه
کباب تابه‌ای آبدار ،محبوب‌ترین کباب‌ خانگی ایرانی

ثبت دیدگاه

  • داود احسانی

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۰

    ممنون و سپاسگزار از آموزش شما


    پاسخ

  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۰

    ممنون. فقط کباب را تو موبایلم دیدم به خدا مدت زیادیه گوشت نخوردم


    پاسخ

  • علی

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۰

    حالا کی می تونه کباب بخوره


    پاسخ

  • مهدی

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۰

    نکات جالبی بود،وصف العیش ،نصف العیش


    پاسخ

  • اکبر

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۰

    کباب درست میکنم می افت چه کنم ممنون ازشما


    پاسخ

  • زهرا

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۰

    بسیار عالی،ممنون از آموزش های خوبتون


    پاسخ

  • ناشناس

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۰

    ۶۰۰گرم گوشت سر دست گوساله را با ۴۰۰گرم قلوه گاه گوسفند و ۲۰۰گرم دنبه میگیری سه بار چرخش کن نمکشو بزن ۲۵۰گرم تفاله پیاز رنده شده هم بزن بهش یه مقدار آبشم بگیر ولی لازم نیست همه آب پیازو بگیری بعد یه قاشق مربا خوری جوش شیرین بهش بزن قاشقت سر خالی باشه بعد اینا رو خوب مخلوط کن بعد بزارش سه ساعت داخل یخچال بعد بگیرش به سیخ آتیش منقلت تند باشه اول که گذاشتی رو منقل سریع بادش بزن و زودم برشون گردون یکم که خوشو گرفت آب کبابتو لای نون بگیر آ دیگه دیگه خیلی بادش نزن که قشنگ پخته بشه به همین راحتی داش اینم بهت بگم ۹۹درصد کبابایی که تا الان خوردی بهشون جوش شیرین زده شده نترس کاریت نمیکنه یکم لذت ببر از زندگیت سیگارم ضرر داره ولی میکشیم که لذت ببریم


    پاسخ

  • صابر

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۰

    عالی بود دستت درد نکنه
    نه جوش شیرین خوب نیست
    استاد خوب بیان کرد


    پاسخ