• ۲۴ / دی ۱۳۹۹ / ۷:۳۵
  • شناسه خبر : 42743

طرز تهیه کباب کنجه لاری با گوشت

  کنجه کباب یا قنجه کباب در واقع همان کباب چنجه است که در زبان آذربایجانی به آن چنجه گفته می‌شود و در انواع چنجه با گوشت گوسفند و گوساله و حتی بوقلمون در فر، سیخ چوبی، روی زغال و منقل و در ماهیتابه هم درست می‌شود.

به گزارش گروه آموزش آشپزی اول فارس ، ایران کشوری پر از فرهنگ‌ها و غذا‌های مختلف است که در هر گوشه و کنار آن تنوع بزرگی از غذا‌ها و خوراکی‌ها وجود دارد. غذا‌هایی در شهر‌های مختلف ایران وجود دارند که ممکن است با روش تهیه آنها آشنایی نداشته باشید.

 کنجه کباب لاری یک کباب مخصوص از منطقه لارستان و نوعی چنجه با فوت و فن خاص خودش است که آوازه عطر و طعم آن در سراسر دنیا نیز پیچیده است.

برای درست کردن این کباب مخصوص می‌توان هم از گوشت گوسفند و گوساله استفاده کرد و هم مرغ. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه کنجه کباب لاری را یاد بگیرید.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت فیله: ۱ کیلوگرم

ماست پرچرب یا چکیده: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز متوسط: ۱ عدد

آب لیمو ترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری

روغن مایع: نصف لیوان دسته‌دار

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

در مرحله اول از طرز تهیه کنجه کباب لاری باید گوشت‌ها را بشورید و خشک کنید. سپس گوشت‌ها را در اندازه‌های مناسب برای کباب برش می‌دهیم. توجه داشته باشید که ضخامت هر تکه گوشت حدود ۲ تا ۳ سانتی‌متر باشد و گوشت‌ها هم اندازه برش داده شوند. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل درست کردن کباب لاری است. بعد از تکه کردن گوشت باید به اصلاح به گوشت هوا بدهید. برای این کار می‌توانید گوشت را روی یک پارچه پهن کنید و یا در معرض باد پنکه قرار دهید. این کار موجب می‌شود گوشت از حالت شل بودن خارج شود. بعد از اینکه گوشت هوا خورد، تکه‌های گوشت را داخل ظرف مناسبی بریزید.

در مرحله دوم از طرز تهیه کنجه کباب لاری باید پیاز را با رنده ریز رنده کنید. پیاز رنده شده، ماست چکیده، فلفل و آب لیمو ترش تازه را به گوشت‌ها اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید. حال یک سلفون روی ظرف کباب‌ها بکشید و اجازه دهید مواد برای حدود ۲ ساعت در بیرون از یخچال بماند تا آب بیفتد. بعد از این مدت گوشت‌ها را برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار موجب می‌شود کباب کنجه شما ترد و آبدار شود.

بعد از گذشت ۲۴ ساعت گوشت‌ها را از یخچال خارج کنید و شروع به سیخ کردن آن کنید. توجه داشته باشید که شما می‌توانید گوشت را برای مدت ۸ تا ۱۰ ساعت هم در یخچال قرار دهید، ولی هر چقدر این مرحله طولانی‌تر شود و به ۲۴ ساعت نزدیک‌تر باشد، کباب شما خوش طعم‌تر خواهد شد. بعد از اینکه همه گوشت‌ها را به سیخ کشیدید، باید آن را روی منقل پخت کنید. برای این که کباب‌ها بهتر پخته شوند، بهتر است آن‌ها را با شعله ملایم کباب کنید و در حین پخت حتما سیخ‌ها را چندین بار زیر و رو کنید. در نهایت بعد از اینکه همه بخش‌های گوشت به خوبی پخته شد، کباب‌ها را از روی منقل بردارید و در ظرف مناسب سرو کنید.

نکات مهم و فوت و فن کنجه کباب

*برای این که کنجه کباب شما خوشمزه‌تر و چرب‌تر شود می‌توانید از دنبه در لا به لای تکه‌های کباب استفاده کنید. این کار موجب می‌شود کباب شما نرم‌تر شود و گوشت نیز در حین پخت نسوزد.

*در زمان سرو کردن کنجه کباب می‌توانید مقدار آب لیمو ترش تازه روی آن بریزید و روی کباب را با ریحان تازه تزئین کنید.

*بسیاری از محلی‌های لاری برای خوش طعم‌تر شدن کنجه کباب دو تا چهار روز گوشت را در مواد می‌خوابانند و معتقد هستند این کار موجب تردتر شدن کباب می‌شود.

*توجه داشته باشید که برای درست کردن کباب کنجه حتما از ماست چکیده استفاده کنید.

*برای نرم و لطیف شدن کنجه کباب می‌توانید مقداری کیوی را در مواد گوشت خرد کنید.

*کنجه کباب یا قنجه کباب در واقع همان کباب چنجه است که در زبان آذربایجانی به آن چنجه گفته می‌شود و در انواع چنجه با گوشت گوسفند و گوساله و حتی بوقلمون در فر، سیخ چوبی، روی زغال و منقل و در ماهیتابه هم درست می‌شود.

اگر شما در این خصوص نظری دارید در بخش دیدگاه  ونظرات ما را مطلع نمائید

ثبت دیدگاه

  • گراشی الاصل

    تاریخ : ۲۴ - دی - ۱۳۹۹

    اصل این کباب مال شهر مجاور، یعنی شهرستان گراش هستش، تحقیقات کنید و بعد مطلب بنویسید


    پاسخ