• 16 / دی 1400 / 17:00
  • شناسه خبر : 70539
  • منبع خبر: دیجی مگ

چطور دیزی سنتی ایرانی درست کنیم؟

نویسنده : مریم ابراهیمی

آبگوشت یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است؛ از معدود غذاهایی که هم در دربار خورده می‌شده و هم (با اندکی تغییر) سر سفره‌ی مردم عادی و رعیت‌ها بوده. یکی از ویژگی‌های غذاهای ایرانی بسیار کهن این است که به همه‌ی نقاط ایران راه پیدا کرده‌اند و طبق آداب و رسوم هر منطقه به شکلی متفاوت پخته می‌‌‌‌شوند.

به همین دلیل انواع آبگوشت در ایران وجود دارد؛ مثل آبگوشت بزباش، آبگوشت قنبید، آبگوشت کشک، آبگوشت بادمجان یا حتی آبگوشت به. خیلی مواقع هم دیزی سنتی یا دیزی سنگی نام شناخته‌شده‌تری برای این غذا است.

با این قسمت از آموزش آشپزی تصویری  همراه باشید تا طرز تهیه آبگوشت مجلسی یا همان دیزی سنتی ایرانی را با گوشت گوسفند و دمبه به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای آبگوشت مجلسی

  • گوشت گوسفندی با استخوان: ۸۰۰ گرم
  • دمبه: ۶۰ گرم
  • لوبیا سفید: نصف پیمانه
  • نخود: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد
  • لیمو عمانی: ۳ عدد
  • سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • زردچوبه، چوب دارچین و پودر دارچین به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت مجلسی (دیزی سنتی)

۱.نخود و لوبیای سفید را از شب قبل در آب ولرم خیس کنید. پیش از پخت آن‌ها را بشویید و در قابلمه بریزید.

۲.تکه‌های گوشت، دمبه، پیاز و گوجه فرنگی را همراه دارچین به حبوبات درون قابلمه اضافه کنید.

۳/ ۱٫۵ لیتر آب جوش به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که آب جوش آمد روی آن کفی ایجاد می‌شود که به علت گوشت است. با استفاده از کفگیر یا یک قاشق کف را از روی آب بگیرید.

۴. بعداز این که گوشت نیم‌پز شد، با استفاده از یک چنگال لیمو عمانی‌ها را سوراخ، برای ۱۵ دقیقه در آب ولرم خیس و سپس به آبگوشت اضافه کنید.

۵.وقتی گوشت و حبوبات کاملا پختند، سیب زمینی‌ها را خرد و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مواد برای ۳۰ دقیقه‌ی دیگر با هم بپزند.

۶. بعد از این که همه‌ی اجزای دیزی پخت، دمبه را از قابلمه خارج کنید، در یک تابه روی حرارت قرار دهید، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. پس از این که دمبه و رب را کمی با هم تفت دادید، آن‌ها را به دیزی اضافه کنید. در آخر نمک غذا را اندازه کنید.

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با مردی که با سیاه‌ مار آبگوشت می خورد
طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک کرمانی
طرز پخت یخنی ” آبگوشت ” شیرازی با طعم بی نظیر

ثبت دیدگاه