چاپ کد خبر: 20102
24 دی 1398

آخرین جمله خلبان اوکراینی | راه‌ اندازی نخستین نیروگاه اتمی امارات | مسیر راحت‌تر برای مصادره اموال ایران | زن صیغه‌ای اعدام شد

راه‌ اندازی نخستین نیروگاه اتمی امارات طی ماه‌ های آینده

مقام‌های اماراتی روز دوشنبه اعلام کردند که نخستین رآکتور هسته‌ای این کشور به زودی راه‌ اندازی می‌شود.

اول فارس| خبرهای ایران وجهان:  دو مقام اماراتی گفتند که کارهای ایمنی و راه اندازی رآکتور هسته ای انجام شده و طی چند ماه آینده نیروگاه هسته ای «براکه» آغاز به کار خواهد کرد.

همچنین “عویضه المرر” رئیس بخش انرژی ابوظبی در گفت وگو با خبرنگاران گفت: نیروگاه براکه قرار است طی چند ماه آینده آغاز به کار کند.

1059256 462

قرار بود سال ۲۰۱۷ میلادی نیروگاه براکه راه اندازی شود و تاکنون بارها آغاز به کار آن به تاخیر افتاده است.راکتور براکه یکی از چهار راکتور امارات خواهد بود که در صورت بهره‌برداری، نام این کشور را به عنوان نخستین کشور عربی دارای انرژی هسته‌ای به ثبت خواهد رساند.

چهار راکتور هسته‌ای امارات در مجموع ۵ هزار و ۶۰۰ هزار مگاوات برق تولید خواهند کرد.”سهیل المزروعی” وزیر انرژی امارات ژانویه ۲۰۱۹ (دی ۹۷) بدون ذکر جزئیات اعلام کرد که موعد بهره‌ برداری از راکتور براکه به عنوان نخستین رآکتور امارات که قرار بود اواخر سال ۲۰۱۹ به بهره‌برداری برسد تا ابتدای سال جدید به تأخیر افتاده است.

آژانس انرژی اتمی نیز ماه ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر/ مرداد) اعلام کرد که تیم بررسی زیرساخت‌ های هسته‌ای مرحله سوم بررسی پروژه هسته‌ای امارات را به پایان رساند و پیش از شروع به کار این رآکتور مناطقی را که نیاز به کار بیشتری دارد مشخص کرد.

راکتور براکه در نزدیکی ابوظبی قرار دارد و ظرفیت تولید یک هزار و۴۰۰ مگاوات برق را داراست.عملیات ساخت نیروگاه‌ هسته‌ای براکه از سال ۲۰۱۲ در کنسرسیومی به مدیریت شرکت “کپکو” کره جنوبی آغاز شده بود.

آمریکا و مسیر راحت‌تر برای مصادره اموال ایران

دیوان عالی آمریکا امروز دوشنبه توقیف ۱.۶۸ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی ایران در لوکزامبورگ و ایتالیا را رد کرد.

 دیوان عالی آمریکا پرونده مصادره ۱.۶۸ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی ایران را به دادگاه تجدید نظر فرستاد تا بر اساس لایحه هزینه دفاعی آمریکا، کار جمع آوری دارایی‌های خارجی آسان‌تر انجام شود.

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه تصمیم دادگاه تجدیدنظر فدرال در نیویورک را بازگرداند که به خانواده های کشته شدگان سال ۱۹۸۳ پادگان دریایی ایالات متحده در بیروت اجازه می داد تا از دارایی‌های بانک مرکزی ایران به ارزش ۱.۶۸ میلیارد دلار غرامت دریافت کنند.

به گزارش ان بی سی نیوز، این دادگاه عالی، پرونده را به شعبه دوم دادگاه تجدید نظر فرستاده است تا لایحه هزینه دفاعی سال گذشته آمریکا که به امضای رئیس جمهوری هم رسیده است درنظر گرفته شود که در این صورت، جمع آوری دارایی‌های خارجی برای دادگاه‌های آمریکا آسانتر خواهد شد.

شکایت مطرح شده در این پرونده از سوی خانواده آمریکایی‌هایی مطرح شده است که در سال ۱۹۸۳ در انفجار مقر نیروهای دریایی آمریکا در بیروت کشته شده‌اند و مقامات کاخ سفید مدعی هستند که این انفجار از سوی حزب الله لبنان وابسته به جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

گردش این پرونده در شرایطی انجام می شود که هفته گذشته تنش زیادی بین ایران و آمریکا در هفته گذشته در پی اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران و اقدام تلافی‌جویانه ایران در حمله به پایگاه نظامی عین الاسد و تاجی ایجاد شد.

تا به امروز اشخاص حقیقی دخیل در پرونده شکایت از ایران، برای جمع آوری ۴ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران مشکل داشتند اما در سال ۲۰۱۷ شعبه دوم دادگاه رایی صادر کرد که به موجب آن، ۱.۶۸ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی که در موسسه مالی لوکزامبورگ نگهداری می شد، به عنوان بخشی از این غرامت، به نیویورک منتقل شود تا به این خانواده‌ها پرداخت گردد.

با این وجود، دادگاه بدوی ابراز نگرانی کرده بود که دستبرد به دارایی‌های دولت خارجی می تواند مغایر قوانین بین المللی باشد اما شاکیان این پرونده در سال ۲۰۱۴ خواستار ارسال پرونده خود به دادگاه عالی شده بودند.

بانک مرکزی ایران هم به دیوان عالی آمریکا گفت که حکم شعبه دو، آمریکا را در معرض نقض قوانین بین المللی و همچنین پیامدهای فاجعه بار برای روابط خارجی آمریکا قرار خواهد داد.

به دنبال آن، مقامات دولت آمریکا از دادگاه درخواست کردند که سابقه شعبه دوم دادگاه تجدید نظر را به سمت لایحه هزینه دفاعی جدید هدایت کنند.

وزیر امور خارجه اوکراین می‌گوید که آخرین جملات خلبان هواپیمای اوکراینی «همه چیز خوب است و می‌خواهم به حالت خلبان خودکار بروم» بوده است.

آخرین جملات خلبان هواپیمای اوکراینی چه بود؟

 وادیم پریستایکو، وزیر امور خارجه اوکراین روز دوشنبه در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری رویترز با اشاره به دیدار پنج کشور مرتبط با حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در لندن اعلام کرد که این کشورها قرار است در خصوص خسارات و روند تحقیقات این حادثه به گفت‌وگو بپردازند.

وی همچنین ساقط شدن هواپیما به دلیل پرواز در مجاورت یک پایگاه هوایی در زمان افزایش تنش‌ها را رد کرد و گفت: ما این گروه از وزرای امور خارجه کشورهای مرتبط با حادثه ایجاد کرده‌ایم. در شانزدهم ژانویه، رو در رو در لندن دیدار می‌کنیم و در خصوص اقدام بعدی گفت‌وگو خواهیم کرد.

آخرین جملات خلبان هواپیمای اوکراینی چه بود؟

وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که علاوه بر کشورش کانادا، افغانستان و سوئد بخشی از این پنج کشور هستند. وی نام کشور پنجم را اعلام نکرد.

وادیم پریستایکو همچنین اعلام کرد که تصور نمی‌کرده که ایران قصد داشته باشد تا پیش از بیانیه رسمی تیم تحقیقات در خصوص این حادثه، مسئله را علنی کند.

وی این احتمال که هواپیما ساقط شده با یک هواپیمای متخاصم اشتباه گرفته شده باشد را رد کرد و گفت: این بی معنی است چراکه هواپیمای ما ثبت و تایید شده بود و همان مسیر بین‌المللی را در پیش داشت که به آن داده شده بود. هیچ چیزی فراتر از این مسئله مطرح نبود.

وزیر امور خارجه اوکراین مدعی شد که آخرین کلمات خلبان این پرواز “همه چیز خوب است و می‌خواهم به حالت خلبان خودکار بروم” بوده است.

وی همچنین گفت: در رسانه‌ها شنیده‌ام که هواپیمای ما تغییر مسیر داده است… این درست است اما بعد از آنکه با موشک به هواپیما حمله کردند! هواپیما در آن زمان در حین سقوط بوده است!

این مقام ارشد همچنین اعلام کرد که تمام کشورهای دخیل در این مسئله باید مسئول شناخته شوند.

وی همچنین اعلام کرد که محققین اوکراینی باید در مرکز تحقیقات قرار بگیرند و گفت: ما می‌خواهیم که متخصصین اوکراینی اطلاعات ثبت شده بر روی جعبه سیاه را بررسی کنند.

وزیر امور خارجه اوکراین همچنین از فرانسه و شرکت بوئینگ خواست تا در تحقیقات پیرامون این حادثه شرکت کنند.

وادیم پریستایکو در انتها گفت: ایرانیان به ما قول داده‌اند که جعبه سیاه را به ما تحویل دهند اما به ما روز دقیقی برای این امر اعلام نکرده‌اند. ما خواهان دریافت هرچه سریعتر جعبه سیاه هستیم.

زن صیغه به دار مجازات آویخته شد
زن صیغه‌ای که سه سال قبل شوهرش را با اسیدپاشی به قتل رساند، هفته گذشته در زندان مرکزی مشهد به دار مجازات آویخته شد و طعم مرگ تلخ را چشید!

 نوزدهم اردیبهشت سال ۹۵، ماجرای یک اسیدپاشی هولناک هنگامی در بیسیم نیرو‌های امدادی و پلیس پیچید که اهالی بولوار توس مشهد از درگیری وحشتناک یک زوج جوان در منزل مسکونی خبر دادند. به دنبال دریافت این خبر، خودروی اورژانس ۱۱۵ آژیرکشان وارد خیابان محل درگیری شد و نیرو‌های امدادی به یاری این زوج شتافتند.

مرد ۴۵ ساله که اسید سراسر پیکرش را سوزانده بود، در حالت نیمه بیهوش قرار داشت و از شدت سوزش وحشتناک ناشی از اسیدپاشی توانایی سخن گفتن هم نداشت، اما زن جوان که مقدار اندکی از اسید در زمان درگیری روی او پاشیده بود، وضعیت مناسبی داشت و به خاطر احساس سوزش ناله می‌کرد!

گزارش خراسان حاکی است، نیرو‌های اورژانس بلافاصله مصدومان حادثه تلخ اسیدپاشی را به بیمارستان رضوی مشهد انتقال دادند، ولی مرد ۴۵ ساله که حدود ۹۰ درصد از اندام‌های بدنش دچار سوختگی شدید با اسید شده بود در آستانه مرگ قرار داشت. از سوی دیگر بررسی‌های مقدماتی نیرو‌های انتظامی در محل وقوع این حادثه تاسف بار بیانگر آن بود که زن ۳۲ ساله از مدتی قبل به عقد موقت «جواد- ع» درآمده است، اما آن‌ها به دلیل برخی مشکلات با یکدیگر دچار اختلافات خانوادگی شده اند به طوری که اختلافات آنان شدت گرفته و پرونده‌ای نیز در مراکز انتظامی دارند.

به همین دلیل ماجرای اسیدپاشی به خاطر اختلافات خانوادگی درحالی مطرح شد که با دستور قضایی زن جوان به عنوان مظنون اصلی اسیدپاشی تحت تعقیب قرار گرفت. بنابر گزارش خراسان، با وجود این تلاش کادر درمانی برای نجات جان مرد ۴۵ ساله به نتیجه نرسید و او بر اثر عوارض ناشی از سوختگی شدید با اسید جان سپرد.

این گونه بود که پرونده اسیدپاشی زن صیغه‌ای رنگ جنایی گرفت و گروه ویژه‌ای از کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی به فرماندهی سرهنگ محمدرضا غلامی ثانی (رئیس اداره جنایی) تحقیقات گسترده‌ای را زیرنظر مقام قضایی آغاز کردند. اگرچه «سارا- م» (متهم به قتل) در ابتدای بازجویی‌ها هرگونه دخالت خود را در ماجرای اسیدپاشی انکار می‌کرد، اما در نهایت وقتی در برابر اسناد و شواهد دقیق قرار گرفت، همه راه‌های گریز را بسته دید و به ناچار لب به اعتراف گشود.

او گفت: به دلیل اختلافاتی که با همسرم داشتم کارمان به مشاجره و درگیری کشید در این هنگام من که به شدت عصبانی شده بودم کنترلم را از دست دادم و از درون انباری منزل ظرف حاوی اسیدی را برداشتم که شوهرم مدتی قبل آن را خریده و داخل انباری گذاشته بود! دیگر نفهمیدم چه کار می‌کنم در همان حالت عصبانیت ظرف اسید را روی شوهرم خالی کردم که مقدار کمی از آن هم روی دست و پای خودم ریخت!

این گزارش حاکی است، به دنبال اعترافات صریح این زن ۳۲ ساله، صحنه اسیدپاشی در حضور مقام قضایی بازسازی شد و بدین ترتیب با تکمیل تحقیقات در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، این پرونده جنایی در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی مجتبی علیزاده (رئیس وقت شعبه پنجم) مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و زن جوان پای میز محاکمه نشست.

پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه و بیان دفاعیات متهم و همچنین وکیل مدافع وی، قضات باتجربه دادگاه کیفری یک پس از مشورت‌های قضایی، رای و قصاص با طناب دار دادند. اما رای صادر شده مورد اعتراض متهم قرار گرفت و این پرونده برای طی دیگر مراحل دادرسی به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور ارجاع شد.

با وجود این قضات دیوان عالی نیز رای صادر شده را مطابق موازین قانونی و شرعی تشخیص دادند و آن را تایید کردند. به گزارش خراسان، با ارسال این پرونده جنایی به یکی از شعبه‌های اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، دیگر مراحل قانونی برای اجرای حکم طی شد تا این که هفته گذشته و با فراهم شدن مقدمات اجرای حکم، این زن که دیگر ۳۵ ساله شده بود.

در حالی پای چوبه دار رفت که تلاش‌ها برای گذشت اولیای دم به نتیجه نرسید و «سارا-م» با نظارت قاضی زرگر (قاضی باتجربه اجرای احکام دادسرا) و با حضور مقامات مسئول در زندان مرکزی مشهد به دار مجازات آویخته شد تا سرنوشت و مرگ تلخ یک قاتل، درس عبرتی برای دیگر افرادی باشد که هنگام عصبانیت دست به این گونه جرایم وحشتناک می‌زنند و شیشه عمر دیگران را می‌شکنند.

 

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار