چاپ کد خبر: 38700
3 آذر 1399

آشپزی ایرانی : بهترین روش پخت خورشت فسنجان

اول فارس | آشپزی ایرانی : “خورشت فسنجان” یکی از خورشت های خوشمزه منطقه ی شمال کشورمان است که به دلیل طعم لذیذش در تمام کشورمان تهیه و سرو می شود.غذا‌های اصیل ایرانی که رنگ، عطر و طعم‌شان هوش از سر همه می‌برد، کم نیستند. غذا‌هایی که وجودشان سر میز غذا هم مهمانی را ایرانی‌تر می‌کند و هم خاطره ماندگارتری برای مهمانان ایجاد خواهد کرد. یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌های ایرانی فسنجان است. اگر می‌خواهید سفره‌ای سنتی و جذاب برای خانواده خود بچینید، کافی است طرز تهیه خورش فسنجان را یاد گرفته و آن را برای عزیزانتان تهیه کنید. اگر می‌خواهید شیوه پخت این خورشت را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای خورشت فسنجان

  • مغز گردو ی آسیاب شده ۵۰۰ گرم
  • گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
  • رب انار ۱ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم
  • شکر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
  • آب لیمو ۳ ق غ
  • فلفل۱ قاشق مربا خوری
  • نمک ۱ قاشق مربا خوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ الی ۲ ق غ سر صاف
  • پیاز رنده شده۱عدد متوسط
  • طرز تهیه مرحله به مرحله خورشت فسنجان

    ابتدا مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده و ۳ پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.

    درست کردن خورشت فسنجان

    شیوه راحت درست کردن خورشت فسنجان

    جوشیدن گردو ها با رب

    وقتی ۵ دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردوها ۲۰ دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند.در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ میکنیم .برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زرد چوبه روی آن می پاشیم .

    شیوه درست کردن خورشت فسنجان

    تزیین زیبا و دلچسپ خورشت فسنجان

    اضافه نمودن رب انار به خورشت فسنجان

    بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار میگذاریم . به سراغ گردوهای در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از ۲۰دقیقه رب انار را به همراه نمک ، فلفل ، آبلیمو و همین طور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

    روش درست کردن خورشت فسنجان

     فوت و فن خورشت فسنجان

    اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کمه میتونید از آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.

    نحوه درست کردن خورشت فسنجان

    طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

    مرحله اضافه کردن مرغ به خورشت فسنجان

    نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا موادی که به خورشت اضافه شد با بقیه مواد به آرامی بجوشد. بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورشت اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه میکنیم و منتظر میشویم تا خورشت جا بیفتتد.

    چگونه خورشت فسنجان درست کنیم ؟

    دستور تهیه مناسب و آسان خورشت فسنجان

    خورشت آماده شده را با برنج سفید نوش جان کنید.

    نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان :

    1. برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.
    2. گردو را زیاد تفت ندهید چون تلخ می شود. همچنین نباید خام  هم داخل خورشت ریخت چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد.
    3. برای به روغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو ، سریعا به آن آب سرد یا چند تکه یخ اضافه کنید.
    4. اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورشت ،حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به آن اضافه کنید. 
    5. اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگ تر شدن خوشت ،گوشت را به صورت قلقلی داخل خورشت بریزید.
    6. برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت ، یک عدد سیب درختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظ تر شود.
    7. برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان به نسبت مقدار مغز گردو ، یک سوم مغز پسته ی آسیاب شده به آن اضافه کنید.
    8. رب انار را با گردو تفت دهید تا خوش رنگ تر شود.
    9. بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.
    10. اگر دوست داشته باشید مزه خورشتان ملس شود از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید . 
    11. برای یکنواخت شدن خورشت،بهتر است پیاز را با رنده ریز رنده کنید.
    12.  استفاده از هر گونه ادویه جات کاملا سلیقه ای است .همچنین می توانید یک قاشق چای خوری دارچین را با برگ بو جایگزین نمایید.

    نکات تکمیلی در مورد خورشت فسنجان

    خورشت فسنجان جزو انواع خورش میباشد
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد .
    خورشت فسنجان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

    فسنجان یکی از آن غذا‌هایی است که شیوه‌های پخت متنوعی دارد. شما می‌توانید به جای مرغ از گوشت برای پخت آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید با تغییر اندازه شکر و رب انار خورش، طعم غالب آن را شیرین، ترش یا ملس کنید. همه این موارد به ذائقه خودتان بستگی دارد.

     شما هم نظر خودتان در مورد نحوه تهیه خورش فسنجان در پائین همین صفحه در بخش دیدگاه ها برای ما بنویسید.

    عضو کانال اول فارس در واتساپ شوید

    واتساپ 1

     

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار