چاپ کد خبر: 102369
30 دی 1401

۱۹ نشانه مهم برای شناسایی افراد حسود و روش برخورد با آنها

نشانه های حسادت

افراد حسود اغلب کسانی هستند که از درون احساس شکست‌خوردگی، ضعف و ناموفقیت می‌کنند، اعتماد به نفس ندارند و خودشان را ضعیف‌تر از دیگران می‌بینند. این افراد حتی می‌توانند افراد به ظاهر موفقی باشند اما این احساسات منفی را از درون نسبت به خودشان دارند. همین موضوع باعث می‌شود که برای تسکین کمبودها و احساس پوچی و بی‌ارزشی‌شان، نسبت به موفقیت‌ها و دستاوردهای دیگران حسادت کنند. در برخورد با شخص حسود، سعی کنید ابتدا دلیل حسادتش را درک کنید تا بتوانید با او و احساس شکست‌خوردگی درونی‌اش، بیشتر همدلی کنید. سعی کنید هر از چند گاهی برای او خوبی کنید تا بداند که برای شما ارزشمند است و دوستش دارید. در مقابل نظرات منفی‌اش، سکوت کنید و لبخند بزنید و حرف‌هایشان را که به شما انرژی منفی می‌دهد، جدی نگیرید. در کل اگر افراد حسود زندگی‌تان، خانواده و اقوام نزدیک نیستند، بهتر است با این افراد کمتر در ارتباط باشید و یا از زندگی‌تان حذف‌شان کنید و بیشتر با افرادی معاشرت کنید که دوست‌تان دارند و به رشد و پیشرفت شما کمک می‌کنند.

حسادت قاتل رابطه است. هرچند نشانه های حسادت همیشه آشکار و واضح نیست. گاهی اوقات، نمی توانید بفهمید که چرا یک نفر با شما بد رفتار می کند. یکی از دلایل می تواند حسادت باشد. اگر در زندگی کارهای خوبی انجام داده اید، موفق، ثروتمند یا مشهور هستید. یا چیزی دارید که دیگران می خواهند داشته باشند، ممکن است حسادت کنند. حسادت احساس خوشایندی نیست. متاسفانه، این احساسی است که همه ما تجربه می کنیم. اگر فکر می کنید کسی حسود است، نشانه های حسادت او را نسبت به خود پیدا کنید. یاد بگیرید برای مقابله با آن ها چه رفتاری از خود نشان دهید. در این مقاله بیشتر بدانید.

چگونه بفهمیم کسی به شما حسادت می کند؟

  1. افراد حسود با تعریف و تمجیدهای نادرست شما را تحقیر می کنند

چیزی که افراد حسود هرگز نمی خواهند اعتراف کنند این است که به شما حسادت می کنند. وقتی خبرهای خوب از شما را می رسد، با حمایت بیش از حد از شما و تعریف و تمجیدهای غیرصادقانه، این کار را انجام می دهند.

وقتی مقابل یک فرد حسود قرار می گیرید، از شما تعریف می کند. اما پشت سر شما در مورد شما دروغ می گوید یا شایعات زیادی ایجاد می کند. این رفتار منفعلانه-پرخاشگرانه است. مراقب این گونه افراد باشید. آن ها دو رو هستند. در واقع، شما به سختی شانسی برای افشای ماهیت واقعی آن ها دارید. به همین دلیل است که همیشه باید به حرف های محرمانه ای که به دیگران می گوید، توجه کنید. اگر احساس می‌کنید کسی پشت سرتان درباره شما حرف ‌های نادرستی می‌زند، حتما در مورد آن با خودش حرف بزنید یا به دوستانتان بگویید.

هنگامی که شخصی به شما حسادت می کند، پس از شنیدن خبرهای خوب در مورد شما اغلب برای لحظه ای سکوت طولانی می کند. سپس به شما تبریک می گوید یا به شما می گوید که کار بزرگی انجام داده اید. این واکنش به دلیل حسادت پنهانی آن ها نسبت به موفقیت شما ایجاد می شود.
  1. نشانه های حسادت؛ افراد حسود تقلید گران عالی هستند

روانشناسان می گویند اگرچه برخی از مردم بر این باورند که رفتار کپی برداری شده اغلب نشانه چاپلوسی است. اما همیشه این طور نیست. ممکن است کسی که به شما حسادت می‌کند سعی کند رفتار شما را تقلید کند و از تک تک کارهایی که انجام می‌دهید کپی برداری کند. آن‌ ها می‌توانند به همان روشی رفتار کنند که شما رفتار می کنید. کپی کردن مدل مو، لباس پوشیدن، راه رفتن و صحبت کردن همه را از شما تقلید می کنند. حتی اگر در ابتدا آن را چاپلوسی بدانید، دیر یا زود، به یک رفتار آزاردهنده برای شما تبدیل می شود. بهترین کاری که می توانید در این شرایط انجام دهید این است که سعی کنید زیاد به تقلید او توجه نکنید.

افراد حسود نسبت به چیزهایی که شما دارید وسواس دارند – و همان را می خواهند. برای افراد حسود، این مانند یک بازی است که “چه کسی چه چیز بهتری دارد”. انتظار تقلید به هر روشی از سوی فرد حسود را داشته باشید. اگر اغلب با چنین چیزهایی توجه شما را جلب می کند، منتظر اتفاقات جالب دیگر نیز باشید. آن ها نه تنها سبک و مد زندگی شما را تقلید می کند بلکه از استعداد شما نیز تقلید می کند. مثلا شما کلاس رقص شرکت می کنید، منتظر باشید او نیز همکلاسی شما شود. به احتمال زیاد آن ها حتی شما یا چیزهایی را که از شما کپی می کنند دوست ندارند. اما نمی توانند بیخیال هم باشند.

  1. اغلب موفقیت های خود را بیشتر از شایستگی واقعی خود به رخ می کشند

هنگامی که خیلی زیاد از موفقیت های خود صحبت می کنند یعنی آن ها حسود هستند. در حالی که شما آن قدر متواضع هستید که نمی توانید از دستاوردهای خود صحبت کنید یا آن طور که باید از آن ها لذت ببرید. اما افراد حسود اغلب سعی می کنند با نادیده گرفتن دستاوردهای شما با تاکید بیش از حد بر دستاوردهای خود، احساس بهتری در وجود خود ایجاد کنند. منتظر این اتفاق باشید حتی اگر دستاوردهای آن ها در مقایسه با شما بسیار کوچکتر باشد.

اغلب، وقتی افراد حسود در هر کاری به موفقیت می رسند، سعی می کنند تمام دنیا را متوجه آن کنند. آن ها آشکارا موفقیت های خود را به رخ می کشند. معمولا افرادی که این گونه رفتار می کنند به شدت به دستاوردهای دیگران حسادت می کنند و به شدت احساس ناامنی دارند. آن ها هر کاری انجام می دهند تا ثابت کنند که ارزششان اگر بیشتر از شما نیست حداقل به همان اندازه است.

  1. نشانه های حسادت؛ افراد حسود عمدا توصیه بد می کنند

از آن جایی که افراد حسود نمی‌خواهند شما دستاوردهای بیشتری به کارنامه خود اضافه کنید. با توصیه‌های بد عمدی تلاش‌های شما را خراب می‌کنند. یا ممکن است به سادگی شما را از تلاش کردن منصرف کنند.

به یاد داشته باشید، آن چه آن ها در زندگی می خواهند این است که شما شکست بخورید. اگر از کسی که به شما حسادت می کند در مورد مشکلی راهنمایی بخواهید، ممکن است عمدا به شما توصیه بدی کند. منطق این است؛ که اگر در حال حاضر به شما حسادت می کنند، احتمالا به شما راه درست را نشان نخواهند داد. آن ها حتی ممکن است زندگی خود را متوقف کنند تا شما را از امتحان کردن چیزهای جدید منصرف کنند. اگر در مورد برنامه ای که ساخته اید هیجان زده هستید، آن ها اولین کسانی هستند که به نقص های قابل تصور در آن اشاره می کنند تا باد بادکنک رویایی شما خالی شود

  1. افراد حسود دوست دارند خاک روی شما بپاشند

طبق تحقیقات افرادی که زیاد غیبت می کنند دارای سطوح بسیار بالایی از پرخاشگری، اضطراب یا به شدت ناراضی هستند. آن ها بیشتر از دیگران غیبت می کنند. حتی اگر نسبت به خود نامطمئن هم باشند، می خواهند احساس برتری کنند. آن ها در واقع به خودشان اطمینان ندارند.

افرادی که به شما حسادت می کنند. می توانند با انتشار شایعات نادرست یا اظهار نظرهای منفی در مورد شما برای دیگران، آبروی شما را ببرند. افراد حسود غالبا اهل تقابل نیستند. آن ها حتی ممکن است تمام مدت بهترین دوست شما باقی بمانند در حالی که در تمام مدت مشغول تخریب شما هستند. آن ها دستاوردهای شما را کم اهمیت جلوه می دهند. در مورد شما شایعات بدخواهانه پخش می کنند. یا فقط پشت سرتان درباره شما حرف های نادرست و بیهوده می زنند.

  1. نشانه های حسادت؛ اهل رقابت هستند

همان طور که قبلا اشاره کردیم، طبیعت یک فرد حسود است که سعی کند از هر طریق ممکن از شما پیشی بگیرد. آن ها می خواهند تمام افتخارات شما را بدزدند. نه به این دلیل که فکر می کنند شما لیاقتش را ندارید، بلکه به این دلیل که می دانند شما لیاقتش را دارید. و این باعث می شود احساس بی کفایتی کنند. به همین دلیل، آن ها بسیار رقابتی هستند، به خصوص اگر در محل کار شما حضور داشته باشد. آن ها تمام تلاش خود را می کنند تا فراتر از شما تلاش کنند و دستاورد داشته باشند.

در حالی که مقابله با آن ها می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد، اما باید از رقابت ناسالم دست بردارید. امتناع از این که بخشی از بازی موش و گربه آن ها باشید. سبب می شود آن ها کمتر تلاش کنند تا با شما رقابت کنند. تمام تلاش خود را بکنید تا به جای رقابت، فضای همکاری و دوستی ایجاد کنید.
  1. نشانه های حسادت؛ افراد حسود از شما انتقاد خواهند کرد

آیا تا به حال با کسی برخورد کرده اید که در هر فرصتی از شما انتقاد کند؟ آیا به نظر می رسد که آن ها مشتاقانه منتظر زمانی است که از شما انتقاد کنند؟ بله، به احتمال زیاد این شخص نسبت به شما حسادت می کند.

یک فرد معمولی در مقطعی از شما انتقاد می کند، اما افراد حسود آن را به حرفه خود تبدیل می کنند. آن ها در هر فرصتی به اشتباهات شما اشاره می کنند و از انجام این کار لذت می برند. حتی ممکن است در نامناسب ترین مواقع این کار را انجام دهند و شما را در جمع شرمنده کنند.

  1. افراد حسود تمایل دارند پاهای خود را روی هم بگذارند

به گفته یک متخصص زبان بدن، فرد ممکن است به دلایل زیادی پاهای خود را روی هم بگذارد. زمانی که فرد احساس خطر و ناامنی می کند. یا زمانی که نسبت به کسی یا چیزی حسادت می کند، حتما چنین واکنشی نشان خواهد داد.

اگر “رفیق” شما به طور غریزی هر بار که موفقیت خود را با آن ها به اشتراک می گذارید، پاهای خود را روی هم می گذارد. می تواند نشانه ای از حسادت او باشد.

  1. افراد حسود شکست های شما را جشن می گیرند

وقتی مردم شکست های شما را جشن می گیرند یعنی به شما حسادت می کنند. آن ها وقتی از شکست شما مطلع شوند، به طرز عجیبی خوشحال خواهند شد. سپس وانمود می کنند که دوست شما هستند و فقط برای نمایش به دروغ با شما همدردی می کنند.

  1. افراد حسود برنامه ‌ریزان بزرگ هستند

نشانه حسادت شخصی به شما این است که زمان خوشحالی های شما خبر بد به شما می دهند. به عنوان مثال، شما تصمیم گرفته اید به یک پیک نیک بروید. پس از به اشتراک گذاشتن برنامه با “دوست” خود، آن ها فورا به از باریدن باران در همان روز صحبت خواهند کرد. اولین چیزی که به ذهنشان می رسد را می گویند تا شما را به شک بی اندازند. اگر “دوست” شما چیزی می گوید یا انجام می دهد که به طور بالقوه می تواند برنامه های شما را خراب کند. یا باعث نگرانی شما در مورد احتمالات منفی شود، توجه کنید.

  1. آن ها شما را در مقابل دیگران تحقیر می کنند

افراد حسود در هر فرصتی که به دست می آورند از شما انتقاد می کنند. یا دستاوردهای شما را کم اهمیت جلوه می دهند. یک راه عالی برای انجام این کار تحقیر کردن شما در مقابل دیگران است. چرا چنین می کنند؟ چون می خواهند جایگاه خود را به عنوان یک فرد برتر تثبیت کنند. ثانیا، آن ها سعی می کنند با دراماتیک کردن همه چیز در مقابل دیگران، اعتبار شما را کاهش دهند. این یک وضعیت کاملا برد-برد برای آن ها است. یا این طور فکر می کنند. و ناظران باید به دقت به جزئیات دقت کنند تا جایگاه شما و فرد مقابل شما را تشخیص دهند.

  1. نشانه های حسادت؛ آن ها بدون دلیل از شما متنفرند

افراد حسود به ندرت اعتراف می کنند که به شما حسادت می کنند زیرا حس ناامنی شان افزایش می یابد. از این رو، آن ها از شما متنفر خواهند شد. حسادت سم خاموشی است که روابط را از بین می برد. به همین دلیل است که باید تا حد امکان از حسادت اجتناب شود.
  1. آن ها سعی می کنند دستاوردهای شما را کم اهمیت جلوه دهند

بزرگترین ناراحتی یک فرد حسود زمانی است که شخصی که به او حسادت می کند، به موفقیت خود ادامه دهد. وقتی این اتفاق می‌افتد، آن ها می‌خواهند با کم‌اهمیت جلوه دادن موفقیت آن شخص، به آرامش برسند. و احساس بهتری در خود ایجاد کنند.

به همین دلیل است که این نوع افراد جملاتی مانند “او این ترفیع را دریافت کرد زیرا به رئیس رشوه داده است” یا “او با مدیر ارتباط دارد.” آن ها مطلقا از اعتراف به این که شما با شایستگی خود به موفقیت رسیده اید، خودداری می کنند.

  1. آن ها در طول مدت که جشن موفقیت شما، غایب هستند

آخرین چیزی که یک فرد حسود آرزو می کند، حضور در جشن موفقیت یک شخص دیگر است. این نه تنها آنه ا را به شدت ناراحت می کند، بلکه احساس ناامنی شان را ده برابر می کند. یک فرد حسود همیشه بهانه می آورد تا از چنین لحظاتی دوری کند. آن ها قبل از این که فرصتی پیدا کنید به جشن دعوت شان کنید، ناپدید می شوند.

حسادت احساسی است که همه ما تجربه می کنیم، برخی بیشتر از دیگران و عده ای کمتر. این یک احساس طبیعی انسانی است و حسادت در مقادیر اندک چیزی نیست که از آن خجالت بکشیم. اگر از این احساس به طور مثبت استفاده کنیم، می تواند ما را وادار کند زندگی خود را دوباره ارزیابی کنیم و دقیقا دلیل این احساسات را دریابیم. می تواند ما را وادار کند که بفهمیم واقعا چه چیزی را از دست می دهیم که باعث می شود این احساس را نسبت به شخص دیگری داشته باشیم. می تواند ما را تشویق کند که سخت کار کنیم و به اهداف و رویاهایمان برسیم.

 ۱۵.ناگهان حرف شما را قطع کرده و موضوع را عوض می‌کند

افراد حسود، به دارایی‌ها، احساس شادی و خوشی، خوشبختی و آرامش، عشق، موفقیت‌ها و دستاوردها و… دیگران حسودی می‌کنند. زمانی که با آنها درباره خوشی‌ها و یا دستاوردهای زندگی‌تان با ذوق و شوق صحبت کنید، حسادت‌شان فعال می‌شود و به سرعت حرف‌تان را قطع کرده و موضوع بحث را کاملا عوض می‌کنند. این افراد معمولا تحمل شنیدن این حرف‌ها را ندارند و دوست ندارند که خوشی‌های زندگی دیگران را ببینند و بشنوند چون احساس بی‌ارزشی و کمبودشان تشدید می‌شود. بنابراین یکی از نشانه‌های فرد حسود، عوض کردن موضوع بحث‌هایی است که حول شما، موفقیت‌ها و خوشی‌هایتان می‌چرخد.

فرد حسود

    ۱۶.نظرات بد و پرخاشگرانه می‌دهند

افرادی که حسودی می‌کنند، از دورن پر از خشم، نفرت و کینه هستند. این افراد باید از طریقی از این احساسات بد و منفی رها شوند. از آنجایی که مهارت مدیریت احساسات و بروز آنها به شکل درست و سالم را ندارند، اغلب آن را با بدگویی از دیگران و دادن نظرات بد و پرخاشگرانه تخلیه می‌کنند و بروز می‌دهند.

    ۱۷-سوالات موشکافانه از شما می‌پرسند

افراد حسود سعی می‌کنند از افرادی که موفق و محبوب هستند، سوالات جزئی و موشکافانه بپرسند تا به جایی برسند که بتوانند با جواب طرف مقابل، اعتماد به نفسش را پایین بیاورند. افراد حسود نمی‌توانند ببیند و قبول کنند که کسی اعتماد به نفس زیادی دارد و تمام تلاش‌شان را می‌کنند که شخص را مثل خودشان، ضعیف کنند.

     ۱۸-  با کمک کردن به شما احساس برتری می‌کنند:

بزرگترین آرزوی افراد حسود ممکن است این باشد که شما را ناراضی ببینند! ناراحتی یا درماندگی شما به حسود‌ها لذت می‌دهد. مخصوصاً اگر از او کمک بخواهید، خیلی آن‌ها را خوشحال می‌کند. متأسفانه این خوشحالی به این دلیل نیست که آن‌ها به شما کمک می‌کنند، بلکه به این دلیل است که شما به آن‌ها نیاز دارید.

آن‌ها با کمک به شما، نصیحت کردن یا راهنمایی به دنبال فرصت‌هایی هستند تا احساس برتری کنند. آن‌ها به شکل‌های مختلف این حس را به شما القا خواهند کرد که همیشه در کنارتان هستند. شما خودتان را به این افراد مدیون می‌دانید!

   ۱۹-قدردانی و یا تعریف و تمجیدهایشان تقلبی است

افراد حسود شاید گاهی قدردانی کنند و یا از دیگری تعریف و تمجید کنند اما شما از لحن بیان، طرز نگاه و یا از زبان بدن او که با جملاتش هم خوانی ندارد، متوجه می‌شوید که قدردانی و یا تعریف‌های او، صادقانه نیست و او با کمال میل آنها را بیان نمی‌کند بلکه تظاهر می‌کند، تا از افراد دیگر متفاوت و یا عجیب و غریب به نظر نرسد.

به دنبال حذف فرد حسود باشید

با این حال، یک فردی که ذاتا حسود است با کسی که گهگاه حسادت را تجربه می کند، کاملا متفاوت است. زندگی و داشتن ارتباط با اولی سخت است. زیرا ممکن است از طریق منفی گرایی بر شما و زندگی تان تاثیر بگذارد. آن ها ممکن است نامهربانانه رفتار کنند و چیزهای خوب زندگی شما را بد و نامطلوب جلوه دهند. بنابراین، شما باید مراقب چنین افرادی باشید. زیرا حذف آن ها از زندگی خود در اولین فرصت بهترین اقدام است.

اگر رفتار کسی را خسته‌کننده می‌دانید و فکر می‌کنید ممکن است حسادت باشد، به این نشانه‌ها توجه کنید. این نکته ها به شما کمک می کنند تا از خود بهتر محافظت کنید.


به نظر شما افراد موفق چگونه با افراد حسود برخورد می کنند؟

الان تکنیک هایی را می گویم که در برخورد با افراد حسود موثر و عملی هستند:

۱-تکنیک اگه جایش بودم:

از تکنیک اگه جایش بودم استفاده کنید.
در این تکنیک وقتی یک فرد حسود را می بینید که چطور با یک فرد دیگر برخورد می کند، خوب دقت کنید که نفر دوم چگونه برخورد می کند
و در دل خود بگویید اگه من جایش بودم فلان کار را می کردم.
خوب فکر کنید که اگر جای او بودید چه کار می کردید.
این رفتارها را که در یک دفتر بنویسید. بعد از چند ماه کلی تجربه بدست آورده اید و کلی پیشرفت کرده اید.

اگر آدمی بوده‌اید که تا با حال با بی‌تجربگی مورد سوء استفاده آدم‌های خبیث دور و برتان واقع می‌شده‌اید،
باید بگویم که اصولا مغز انعطاف خاص خودش را دارد، طوری که می‌توانید به تدریج تجربه کسب کنید و بهتر با این افراد مقابله کنید.

شما به تدریج یاد می‌گیرید که در مقابل هر واکنش این افراد، اتخاذ چه تکنیکی سودمندتر و عقلانی‌تر است.

مثلا یاد می‌گیرید که به جای اینکه یک جمله و طعنه آنها آرامش شما را به هم بزند، نشان بدهید که عین خیالتان نیست
و با نشان دادن خونسردی و یک لبخند، نشان بدهید که حمله آنها چقدر سست و بی‌‌فایده بوده است
و در نهایت به جای اینکه شما دچار تنش شوید، تنش را در خود آنها ایجاد می‌کنید.

۲- ارتباطمان را با آنها کمتر کنیم یا قطع کنیم.

هرگز تصور نکنید که قطع صحبت‌های آنها، ترک کردن اتاقتان در هنگام ورود این افراد، کاری بی‌ادبانه و گستاخانه است.
اگر کسی به اتاق شما بیاید و بخواهد در نزدیک شما دو ساعت سیگار بکشد، آیا معترض او نمی‌شوید؟
پس چطور به این آدم‌ها اجازه می‌دهید که به کارشان بدهند.

می توانید جای دیگری یا در اتاق دیگری بروید تا آنها را کمتر ببینید.

اگر آدم کم‌رویی هستید یک تکنیک ساده برای قطع حمله آنها، قطع کردن صحبت آنها و پرسیدن این سؤال کلیدی است:

می‌دانم که خیلی گرفتار هستی، خودت فکر می‌کنی که چه راه چاره‌ای داری و چطور می‌خواهی مشکلت را حل کنی؟

این طوری خیلی وقت‌ها رشته افکار آنها قطع می‌شود، دست از شکوه و شکایت برمی‌دارند و رهایتان می‌کنند.

مثلا اگر این فرد، یکی از همکارهای شما در یک پروژه یا محل کار باشد، می‌توانید تعاملات خود را با او محدود کنید
و اگر لازم باشد با واسطه کاری را به او محول کنید یا از او تحویل بگیرید.

۳- احساسات خودمان را کنترل کنیم

خشمگین شدن و فحش دادن خیلی ساده است.
اما فکر می‌کنید که به دنبال آن، افراد بدذات چه می‌کنند؟
آنها دقیقا دوست دارند شما کنترل خود را از دست بدهید.

پس به یاد داشته باشید که همیشه در یک دعوا، فردی که کنترل خود را از دست می‌دهد، همیشه بازنده است.

مثلا اگر یکی از همکاران شما، همیشه باعث کندی کار می شود یا کاری را خراب می کند، سعی کنید که با آرامش دلایلی قاطع برای ناکارایی او پیدا کنید
و وقتی پرونده شخص تکمیل شد، اول به او تذکر دهید و بعد سعی کنید که به او حمله خونسردانه‌ای کنید!

۴- جواب ابلهان مسلما خاموشی است!

اگر آدم روانپریشی در خیابان یقه شما را بگیرد و ادعا کند که شخصیت مهمی است، آیا وقت می‌گذارید
و برایش دلیل و برهان می‌آورید که که افکارش منفی است؟!

به همین صورت در محیط کار و تحصیل هم، سعی در ایجاد تغییر بعضی‌ها غیرمنطقی است.

شما ممکن است آدم کامل‌گرایی باشید و با تصور اینکه می‌توانید همه چیز را تغییر بدهید،
بخواهید که شیوه عملکرد و تفکر آدم‌های بدذات را هم تغییر بدهید، اما باید بدانید که بسیاری هم هستند که اصولا اختلال شخصیت دارند، مثلا شخصیت ضداجتماعی دارند
و تلاش برای اصلاح آنها آب در هاون کوبیدن است.

۵- رفتار آنها را پیش بینی کنیم

اگر به قدر کافی با یک فرد حسود برخورد کرده باشید
و اگر به اندازه کافی باهوش باشید، می‌توانید همه رفتارها و عکس‌العمل‌ها او را پیش بینی کنید
و خودتان را برای مقابله با او آماده کنید.

اگر هم تجربه ندارید از ” تکنیک اگه جاش بودم ” که در قسمت ۱ گفته شد استفاده کنید.

۶- نگذاریم که هیچ چیز باعث محدود شدن سرخوشی و احساس خوشبختی‌مان شود

خوشبختی یک چیز کاملا درونی است و خیلی وقت‌ها هیچ ربطی به جایگاه شغلی و میزان درآمد شما ندارد.

اما در این میان خیلی از ماها از نظر روانی نیاز داریم که تأییدیه دیگران را برای احساس خوشبختی داشته باشیم.
یعنی تا مطمئن نشویم که چند نفر در محیط کار، خوشبختی و عملکرد ما را تأیید نمی‌کنند، حس رضایت به ما دست نمی‌دهد.

آن دسته از ما که نیازمند گرفتن این تأییدیه هستیم،
همیشه نگران هستیم که پشت سر ما حرف‌هایی زده شود، گوش به زنگ می‌مانیم
و سعی می‌کنیم متناسب با حرف‌هاو غیبت‌ها و انتظارات مردم، عملکرد خود را تنظیم کنیم.

اما تلاش برای همرنگ شدن با جماعت، باعث می‌شود که از آرمان‌ها و اهداف مخفی درونی خود به دور بمانیم و واقعا خوشبختی از ما فاصله بگیرد.

پس:

همرنگ جماعت نشویم!

بنابراین باید تأکید کنم که خوشبختی و رضایت خاطر، چیزهایی درونی هستند، هیچ وقت برای حرف و حدیث‌های بیرونی، ارزشی قائل نشوید.
خودتان باشید و در جهت استعدادهایتان حرکت کنید.

اگر آدمی هستید که از خواندن یک رمان یا دیدن یک فیلم خوب لذت می‌برید،
اگر آدمی هستید که صرف یک شام در رستوران با اعضای خانواده یا یک خرید کوچک، شادتان می‌کند،
نگذارید که حس لذت و خوشبختی شما با حرف‌های مردم کم شود.

اصولا بسیار از مردم توانایی درک لذت‌هایی به غیر از لذت‌های جسمانی را ندارند
و خیلی بیهوده است که به آنها بفهمانید که خواندن، نوشتن، سخنرانی کردن، ورزش و…. چه لذتی دارند.

 

۷- آدم‌های موفق به جای تمرکز روی مشکلات، روی راه‌حل‌ها کار می‌کنند

آدم‌های حسود اطراف شما، کاری جز فهرست کردن مشکلات بلد نیستند، اما این شما هستید که می‌توانید با چند کار کوچک، یک تغییر واقعی در شرکت و محل کارتان ایجاد کنید.
شما ممکن است نتوانید، کل مشکل را حل کنید، اما می‌توانید شرایط را قابل تحمل‌تر کنید.

آقای محمد پیام بهرامپور که فرد موفقی است، در کلاس های استادی به ما یاد داده است که چطور روی راه حل مشکلات تمرکز کنیم، نه روی خود مشکل.
او خودش هم در زندگی شخصی اش همین کار را می کند و به گفته هایش عمل می کند.

 

۸- ببخشیم اما فراموش نکنیم!

بخشیدن به این معنی است که شما کینه و دشمنی را از درون خود پاک کنید.
در روند بخشایش، بیشترین کسی که سود می‌برد، خود شما هستید.
چون احساس خوب سبکی به شما دست می‌دهد، اطرافیان شما بیشتر به شما احترام خواهند گذاشت
و مهم تر از همه از شر افکار مزاحم راحت می‌شوید.

اما بخشیدن به  این معنی نیست که کار او را فراموش کنید و دفعه بعد اجازه دهید که او دوباره به شما ضربه بزند.

شما باید نوع عملکرد آدم‌های پیرامونی‌تان را به یاد داشته باشید تا دوباره ضربه نخورید و مورد سوء استفاده قرار نگیرید.

 

۹- به خاطرات بد گذشته فکر نکنیم

بعضی‌ها عادت دارند که اتفاقات منفی زندگی‌شان را مرتب با خودشان مرور کنند و بی‌مهری‌ها و خیانت‌های دیگران را به یاد آورند.
هرچقدر  به اتفاقات منفی گذشته بیشتر  فکر کنیم، بیشتر اعصابمان بهم می ریزد
و احساسات منفی مان بیشتر و بیشتر می شود، در نتیجه کارایی مان پایین تر می آید و موفقیت های مان کمتر می شود.

فقط یک بار اتفاقات بد گذشته را به یاد آورید و از آنها درس بگیرید. اینطوری کلی به تجربه تان اضافه می شود.

آدم‌های با تجربه و موفق یاد گرفته‌اند که از اتفاقات منفی گذشته درس بگیرند.

 

۱۰- افراد مثبت اطراف خود را پیدا کنیم

همان طور که ممکن است آدم‌های بدذاتی در اطراف ما باشند، آدم‌های خوبی هم پیدا می‌شوند که دنیایی از تجربه، خردمندی و مهربانی هستند،
سعی کنید که آنها را شناسایی کنید و به گاه نیاز از کمک‌ها و مشاوره‌های آنها بهره ببرید.

نتیجه اینکه مثبت باشید و با افراد مثبت بیشتر ارتباط داشته باشید و با افراد منفی یا حسود کمتر ارتباط برقرار کنید.

علت های عجیب پرخاشگری و راه‌های درمان آن که فکرش را هم نمی کنید

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار