چاپ کد خبر: 95003
27 شهریور 1401

بهترین روش های برخورد با همسر خودشیفته بدون خراب کردن رابطه

همسر خودشیفته

ازدواج یک تعهد مادام العمر است. اما، ازدواج با یک فرد خودشیفته می تواند بر سلامت روان شما تاثیر بگذارد. آیا از نحوه برخورد با همسر خودشیفته چیزی نمی دانید؟

اول فارس|مجله زندگی: خودشیفته ها خودمحور هستند و حاضر به همدلی نیستند. آن ها نیاز به توجه و تایید دائمی دارند. به طور معمول، آن ها رفتار خود را سمی نمی دانند. اختلال شخصیت خودشیفته اختلالی در سلامت روان است که گاهی نیاز به درمان دارد. با این حال تعداد کمی از خودشیفته ها با برتری کاذبی که در خود حس می کنند، تن به درمان می دهند.

اگر با یک مرد خودشیفته ازدواج کرده اید، باید برای مقابله با او آماده باشید. در ادامه بخوانید تا با بهترین روش های برای برخورد با همسر خودشیفته بدون خراب کردن رابطه خود آشنا شوید.

نحوه برخورد با همسر خودشیفته

با همسرتان رک صحبت کنید

همه توجه خودشیفته ها روی خودشان متمرکز است و هیچ انتقادی را نمی پذیراند. آن ها همیشه می خواهند حرف خود را به کرسی بنشانند. بنابراین، هنگام مکالمه، همیشه قاطع و واضح صحبت کنید. اغلب اوقات، حتی نکاتی که کاملا واضح است توسط شریک زندگی تان نادیده گرفته می شود. اما سعی کنید با لحنی قانع کننده به او توضیح دهید که چگونه رفتار او می تواند به شما آسیب برساند. از اتهام زدن بپرهیزید و سعی کنید بر سر او فریاد نزنید. داشتن ارتباط مستقیم و رک روشی موثر برای انتقال احساسات شما به مردتان است. اگر مرد شما مایل به تغییر رفتار خود می باشد، به او بگویید چه چیزی می تواند رابطه تان را تقویت کند.

محرک‌ های رفتاری او را بیابید

سعی کنید ریشه های رفتاری او را بشناسید. پی بردن به ناامنی های او که به شدت در تلاش پوشاندن آن ها است می تواند به شما کمک کند تا با شوهر خودشیفته خود کنار بیایید. با اقوام یا دوستان او که می توانند به شما در حل مشکل او کمک کنند، مشورت کنید. شاید بدانند که تغییر رفتار او از چه زمانی شروع شده است. همچنین، شما می توانید بیشتر در مورد گذشته او بدانید. افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) احساس ناامنی می کنند و همین امر سبب بروز رفتار منفی از سوی آنان می شود.

اگر اخیرا به تغییر رفتار او پی برده اید، سعی کنید دریابید که چه چیزی سبب بروز چنین رفتار از سوی او شده است. چنین آسیب های روانی معمولا از دوران کودکی سرچشمه می گیرد. خودشیفته ها شما را تحقیر می کنند تا احساس بهتری نسبت به خودشان داشته باشند. هنگامی که محرک ها را تشخیص دهید، می توانید از کشمکش هایی احتمالی اجتناب کنید یا برای آن آماده باشید.

رفتار واقعی او را بشناسید

افراد خودشیفته پرجذبه، گیرا و دلربا هستند. آن ها در خلق تصاویر خودپسندانه و ایده های بزرگ خوب عمل می کنند. این افراد معتاد به داشتن حس خوب نسبت به خود هستند. دروغ می گویند، فریب می دهد، هر کاری بخواهند انجام می دهند تا این حس خوب را حفظ کنند. اگر رفتار شریک زندگی خود زیر سوال ببرید، او نیز مقابله به مثل می کند. اما اگر سرنخی از علت آن پیدا کنید می توانید به یک راه حل ایده آل دست پیدا کنید.

نحوه برخورد با همسر خودشیفته؛ تصمیم بگیرید

افراد مبتلا به NPD عزت نفس پایینی دارند و هیچ مسئولیتی در قبال اشتباهات خود را نخواهند پذیرفت. همچنین برای یک خودشیفته درک رفتار او و این که چگونه دیگران را آزار می دهد، آسان نیست. حتی گاهی اوقات، ممکن است احساس کنید تغییر دادن او دشوار است – و تنها رفتار شخصی را که می توانید کنترل کنید، رفتار خودتان است. اما به یاد داشته باشید – این به این معنی نیست که شما نمی توانید در زندگی مشترک خود موفق باشید. تنها تفاوت این است که آنچه تصور می کردید با آنچه پیش آمده فرق دارد. سخنان انگیزشی، مراقبت و جلسات مشاوره می تواند بر تغییر رفتار او تاثیر بگذارد.

تمرکز خود را از روی همسرتان بردارید

افراد خودشیفته همیشه به دنبال جلب توجه هستند. آن ها دوست دارند خود را در کانون توجه قرار دهند. ممکن است همسرتان اصلا متوجه فداکاری که برای او می کنید نشود. و حتی همه این کارها برای او کافی نباشد. حتی به این پی خواهید برد که نظر شما هیچ اهمیتی برای او ندارد. بنابراین، تمرکز خود را روی او بردارید. زمانی را برای خود اختصاص دهید تا اهداف و خواسته های خود را دنبال کنید. این کار به خوشحالی و حس خوب شما می انجامد.

برای خودتان درد و دل کنید

افراد خودشیفته از تماشای رنج دیگران لذت می برند، زیرا قادر به شفقت و همدلی نیستند. اما اگر همسرتان جزء این دسته از افراد است، سعی کنید ناراحتی خود را نشان ندهید. با آرامش و ملایمت اوضاع را مدیریت کنید. در مورد خودتان صحبت کنید و به او بگویید که کلمات و رفتارهایش چگونه بر زندگی شما تاثیر می گذارد. همچنین در مورد رفتاری که از او انتظار دارید کاملا رک و شفاف صحبت کنید. اما برای این واقعیت نیز آماده باشید که ممکن است همسرتان اصلا به شما گوش ندهد یا به کل شما را نادیده بگیرد. اگر او همچنان شما را نادیده می گیرد و هیچ توجهی به شما نشان نمی دهد، تصمیم درست ترک کردن آن رابطه و پایان دادن به آن است.

نحوه برخورد با همسر خودشیفته؛ روی عزت نفس خود کار کنید

عزت نفس بر تصمیمات و انتخاب های شما تاثیر می گذارد. عزت نفس پایین از بسیاری جهات بر کیفیت زندگی تاثیر می گذارد. خودشیفته ها خود را برتر می بینند و خود را تافته جدا بافته می دانند. آن ها به دیگران توهین می کنند و تمایل دارند آن ها را زمین بزنند. آزار عاطفی و کلامی از سوی شوهرتان می‌تواند نشانه‌ای از اعتماد به نفس پایین باشد. اگر مراقب نباشید، چنین رفتاری می تواند به عزت نفس شما نیز آسیب برساند. از این رو، مهم است که روی سلامت روان و عزت نفس خود کار کنید.

اختلال شخصیت خودشیفته به روش‌های زشت زیادی ظاهر می‌شود؛ مثل نیاز به کنترل، توجه، تسلط و بی‌اعتنایی کامل به نیازها و خواسته‌های دیگران. وقتی با یک مرد خودشیفته ازدواج می کنید، یا باید آن ها را ترک کنید یا یاد بگیرید که با آن ها زندگی کنید. نکات بالا دستورالعمل هایی در مورد نحوه برخورد با شوهر خودشیفته است. به عنوان مثال، ایجاد مرزها، مراقبت از سلامت روانی خود و برقراری ارتباط خوب با شریک زندگی تان می تواند به نجات ازدواج به شما کمک کند.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

M پنجشنبه , ۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶

سلام
مطلب ارائه شده در مورد همسر خودشیفته شما را خواندم اما این مشکل تفکیک جنسیتی ندارد هم مشمول زنان و هم مردان می شود.. قید مرد خودشیفته ناپسند است بهتر بگوییم همسران خودشیفته امیدوارم اصلاح بفرمایید.

آخرین اخبار