چاپ کد خبر: 78055
24 اسفند 1400

به این دلایل هیچ وقت با چراغ روشن نخوابید

خوابیدن

ترس از تاریکی امر رایجی میان بچه‌ها است و بعضی از ما هم احتمالاً شب هایی در دوران کودکی مان را به خاطر می‌آوریم که از ترس هیولاهایی که از دل تاریکی بیرون می‌آمدند، با چراغ روشن به خواب می‌رفتیم.

به‌گزارش اول فارس،  اما بعضی از بزرگ‌ترها هم ممکن است نه به خاطر ترس از تاریکی، ترجیح دهند شب ها چراغ را روشن بگذارند. اما حقیقت آن است که خطر واقعی در همان چراغی نهفته است که تمام شب را روشن می ماند.

مطالعات آزمایشگاه خواب نشان می‌دهد که خوابیدن با چراغ روشن به سلامت قلب آسیب می‌رساند.

محققان دانشکده پزشکی “فاینبرگ” در دانشگاه نورث وسترن دریافتند که خوابیدن در اتاقی با نور متوسط می‌تواند به سلامت متابولیکی قلب افراد آسیب برساند. این مطالعه نشان داد که فقط یک شب خواب در اتاقی با نور محیطی متوسط باعث افزایش ضربان قلب در شب و افزایش مقاومت به انسلولین هنگام صبح می‌شود.

تحقیقات زیادی به بررسی تاثیر نور صفحه نمایش‌ها بر کیفیت خواب و سلامتی پرداخته‌اند. بخش عمده‌ای از این مطالعه بر تاثیر قرار گرفتن در معرض نور بر ریتم‌شبانه‌ روزی متمرکز بوده است و نشان داده که اختلال‌هایی که در پی قرار گرفتن در معرض نور به وجود می‌آیند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی و چاقی می‌شوند.

آنچه کمتر شناخته شده است قرار گرفتن در معرض نور هنگام خواب و اثر آن بر سلامتی است. در مطالعات مشاهده‌ای ارتباطی بین سطوح نور اتاق خواب و ابتلا به دیابت یا چاقی شناسایی شده است اما تنها چند تحقیق به صورت تجربی به تأثیر خوابیدن در نورهای روشن پرداخته‌اند.

در این مطالعه ۲۰ فرد جوان و سالم شرکت داشتند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه دو شب متوالی را در یک آزمایشگاه خواب تحت نور کم گذراندند در حالی که گروه دیگر یک شب را در نور ضعیف و شب دیگر را در نور متوسط خوابیدند.

“دانیلا گریمالدی”(Daniela Grimaldi) نویسنده اول این مطالعه می‌گوید که تیم او شاهد افزایش ضربان قلب در طول شب در شرکت‌کنندگانی بودند که در معرض نور شدیدتر قرار داشتند. این افزایش فشار بر قلب می‌تواند به طور قابل توجهی منجر به کاهش سلامت قلب در دراز مدت شود.

محققان همچنین شاهد افزایش مقاومت به انسولین در شرکت‌کنندگانی بودند که در نور متوسط شب را گذراندند. “فیلیس زی”(Phyllis Zee)، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این یافته‌ها ممکن است نشانه‌هایی در مورد ارتباط نرخ بالای دیابت و قرار گرفتن در معرض نور فراهم کند.

اگرچه این تغییرات قلبی ناشی از خواب در زیر نور متوسط از نظر آماری قابل توجه بود اما باید خاطرنشان کرد که شرکت‌کنندگان هیچ تفاوتی در کیفیت خواب در دو نور ضعیف و متوسط گزارش نکردند. همچنین هیچ تفاوتی در ترشح ملاتونین مشاهده نشد.

زی می‌گوید: اگرچه این مطالعه کوچک است، اما یافته‌ها نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور متوسط چگونه می‌تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی شود که بلافاصله به طور ذهنی قابل درک نیستند. توصیه زی این است که نورهای شب را تا حد امکان کم کنید. او همچنین توصیه می‌کند از نورهای سفید یا آبی اجتناب کنید زیرا این نورها به طور بالقوه تحریک‌کننده‌تر هستند.این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.


 می‌تواند به سلامت باروری شما آسیب بزند
تحقیقی نشان داد قرارگیری در معرض نور مصنوعی هنگام شب می تواند ریسک ناباروری را بالا ببرد. این آزمایش بر روی موش های ماده انجام شد. موش هایی که شب ها زیر چراغ روشن خوابیده بودند احتمال نازایی در آن ها بیشتر بود. همچنین تصور می شود ساعت زیستی (ساعت داخلی) بدن بر روی زمانبندی فرآیند تولید‌مثل در زنان اثر می گذارد.
در تحقیق دیگری دانشمندان به مطالعه بر روی پرستاران زنی پرداختند که شیفت های شبانه کار می کردند و آثار قرارگیری در معرض نور در هنگام شب را بر روی آن ها مورد بررسی قرار دادند. این تحقیق نشان داد اغلب این پرستاران عادت ماهانه ی منقطع داشتند.

ممکن است وزن اضافه کنید
قرارگیری در معرض نور مصنوعی در هنگام شب می تواند باعث کاهش سرعت سوخت و ساز بدن شود. علاوه بر این، مختل شدن خواب و ساعت زیستی بدن ممکن است زمینه ساز چاقی شود. تحقیقی بر روی بیش از ۴۳ هزار زن نشان داد آن هایی که شب ها با تلویزیون روشن می خوابیدند، دچار افزایش وزن شده بودند. این تغییر فارغ از کیفیت یا مدت زمان خواب آن ها رخ داده بود.

– ممکن است باعث تغییرات هورمونی شود
حتی یک منبع نوری هم می تواند تعادل هورمونی بدن را بر هم زند. نور گوشی های هوشمند، تلویزیون یا کامپیوترها منجر به کمبود ملاتونین می شوند. دیگر فرآیندهای بیولوژیکی بدن هم مختل می شوند. در اغلب موارد، این تولید ملاتونین است که پیش از همه لطمه می بیند. مختل شدن خواب باعث افزایش هورمون های پیری و کاهش هورمون های ضد پیری می شود.

ممکن است دچار افسردگی شوید
تحقیقی نشان داد قرارگیری در معرض نور در هنگام شب ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. از سویی دیگر، برهم خوردن ساعت زیستی بدن احتمالاً موجب تشدید علائم افسردگی در افرادی می شود که از قبل به آن مبتلا بودند. جالب آنکه نور قرمز اثر مخرب کمتری دارد چون ما حساسیت کمتری به طول موج های رنگ قرمز داریم. در برخی موارد حتی از نور قرمز برای درمان افسردگی استفاده می شود.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار