چاپ کد خبر: 23090
17 اسفند 1398

دزدیده شدن اطلاعات بخشی از زندگی انسان در قرن ۲۱ است!

دزدیده شدن اطلاعات بخشی از زندگی انسان در قرن ۲۱ است!

استارتاپ آمریکایی کلیرویو اِی آی، که میلیاردها عکس کاربران شبکه های اجتماعی را برای فناوری تشخیص چهره جمع‌آوری و ذخیره می‌کند، اعلام کرده که لیست و اطلاعات تمامی مشتریانش را به دلیل سرقت هکرها از دست داده است.

اهمیت این اتفاق از آنجاست که شرکت کلیرویو بیش از ۳ میلیارد قطعه عکس از همه جای اینترنت را در آرشیو خود دارد و بیشتر این عکس ها از حسابهای کاربران در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک ، اینستاگرام، توییتر و یوتیوب برداشته و در بانک اطلاعاتی خود ذخیره داشته است.

دزدیده شدن اطلاعات بخشی از زندگی انسان در قرن ۲۱ است!

حالا کلیرویو ادعا می کند نقص نامشخصی که باعث نفوذ هکرها و به سرقت رفتن اطلاعات شده را برطرف کرده است. این شرکت آمریکایی اطلاعیه ای برای مشتریان خود فرستاده و خبر داده که یک مهاجم به لیست مشتری هایشان  «دسترسی غیرمجاز» پیدا کرده است. لیستی که شامل نیروهای پلیس، سازمان های نظامی و همچنین بانک ها می شود. این شرکت اعلام کرده این شخص به سابقه جستجوی هیچ کدام از مشتریان نتوانسته دسترسی پیدا کند.

«تور اکلند»، وکیل شرکت کلیرویو در بیانیه ای خبر داد که با وجود نفوذ هکرها همچنان امنیت، اولویت اصلی شرکت است. در این بیانیه آمده است  که متأسفانه لو رفتن و دزدیده شدن داده ها بخشی از زندگی انسان ها در قرن ۲۱ میلادی است اما آنها هرگز به سرورهای ما دسترسی پیدا نکردند.

او در این باره می گوید: «این شرکت با قدرت به تقویت رویه های امنیتی خود ادامه می دهد و این نقص شناسایی و هم اکنون برطرف شده است.»

157010313

فروش عکس‌های شخصی کاربران به سازمان های امنیتی و نظامی

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی که ماه ژانویه منتشر کرد خبر داده بود که فناوری کلیرویو اِی آی به سازمان های امنیتی و نظامی آمریکا اجازه داده تا از فناوری این شرکت و آرشیو عکس هایش برای مطابقت عکس های ناشناخته افراد با تصاویر آنلاین مردم در شبکه های اجتماعی استفاده کنند. این شرکت حتی پس از اینکه کاربران شبکه های مختلف اجتماعی عکس های خود را، از حساب های کاربری حذف کرده یا حساب های خود را خصوصی کرده اند، عکس های کاربران را در بانک اطلاعاتی خود نگهداری می کند.

انتشار این گزارش جنجال بزرگی برپا کرد و شبکه های اجتماعی بزرگی همچون توییتر، گوگل و فیس بوک به نقض حریم خصوصی کاربران توسط این شرکت واکنش های تندی نشان دادند. آنها معترض بودند که این شرکت نباید اطلاعات شخصی و عکس های کاربرانشان را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره کند.

بزرگترین همکاران و مشتریان این شرکت و شرکت هایی از این دست، سازمان‌های نظامی و امنیتی آمریکایی هستند که ادعا می‌کنند اطلاعات تشخیص چهره را برای شناسایی مظنونین به کار می‌گیرند. با این حال در برخی از ایالت‌های آمریکا، چند دادگاه مشغول پیگیری پرونده این فناوری هستند و قوانینی در راستای ممنوعیت سراسری برای سازمان‌های نظامی و امنیتی در راستای استفاده از فناوری کلیرویو تصویب کرده‌اند.

حالا «هون تون-تَت»، بنیانگذار و مدیرعامل کلیرویو ادعا دارد که برای فناوری شرکتش جای نگرانی وجود ندارد. او می‌گوید که می‌خواهد با پیشبرد «بهترین اهداف» یک شرکت بزرگ ایجاد کند و محصول خود را به کشورهای دیگر نمی فروشد و این فناوری برای حفاظت از کودکان و رفع جرائم مورد استفاده است.

با این حال یکی از نماینده های مجلس سنا آمریکا با انتقاد از پنهان کاری این شرکت و جمع‌آوری اطلاعات خصوصی و عکس‌های افراد، می‌گوید که حق هر شهروند است که بداند از عکس‌هایش در یک پایگاه خصوصی و مخفی تشخیص چهره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده این شرکت از عکس‌های کاربران در صفحه‌های شخصی آنها در شبکه‌های اجتماعی، نگرانی‌های جدی درباره نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده است.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار