آشپزی اول فارس: بالاخره فصل بامیه هم از راه رسید تا بتوانیم یکی از خوشمزهترین خورشهای ایرانی با مرغ و گوشت را درست کنیم و از طعم لذیذ آن لذت ببریم. طبع بامیه سرد و تر است. به همین دلیل یک غذای مناسب در فصل تابستان برای پیشگیری از گرمازدگی است.
بامیه یکی از مغذیترین انواع سبزیجات و سرشار از کلسیم است. به همین خاطر استفاده از آن به صورت انواع خوراک و خورشت برای کودکان در حال رشد و سالمندان برای رشد و تقویت استخوانها و درمان پوکی استخوان بسیار مفید است. طرز تهیه خورش بامیه مجلسی با گوشت یا مرغ و نیز طرز تهیه خورش بامیه جنوبی و خورستانی را در این مطلب بخوانید.
طرز تهیه خورش بامیه مجلسی با گوشت گوسفند
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
بامیه: ۶۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد بزرگ
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
برای درست کردن خورش بامیه مجلسی ابتدا پیاز را ریز خرد و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. گوشت گوسفند خرد شده و شسته شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. ادویه شامل فلفل و زردچوبه و در صورت تمایل کمی ادویه کاری به گوشت اضافه کنید. کمی دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویهها گرفته شود.
در این مرحله از طرز تهیه خورش بامیه گوجه فرنگیها را رنده کنید و به گوشت و پیاز اضافه کنید. وقتی که آب گوجه فرنگی گرفته شد رب گوجه را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی که رب هم سرخ شد به مواد خورش بامیه آب جوشیده گرم اضافه کنید. مقدار آب باید به حدی باشد که روی گوشت را یک بند انگشت بپوشاند.
در سومین مرحله از طرز تهیه خورش بامیه با گوشت شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مواد خورش بامیه روی شعله ملایم گاز بپزد. در این فاصله بامیههای شسته شده را کمی تمیز کنید. لازم نیست ساقه بالای بامیه را از ته ببرید. چون در این صورت بامیهها له و وارفته میشوند، شیره بامیه داخل خورش ریخته میشود و خورش لیز میشود. بامیهها را در مقداری روغن سرخ کنید. وقتی که رنگ سبز بامیه کمی برگشت شعله گاز را خاموش کنید.
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، بامیهها را به خورش اضافه کنید. اجازه دهید تا خورش خوب جا بیفتد و کم آب شود. بعد از اضافه کردن بامیه ها به خورش شعله گاز را کم کنید. در این فاصله دیگر خورش را زیاد هم نزدید تا بامیه در خورش له نشود. خورش بامیه یک خورش کم آب است. آن را با نان برشته یا برنج و یا مثل انواع خورش مجلسی به همراه سبزی خوردن، ترشی یا سالاد شیرازی میل کنید.
برای درست کردن خورش بامیه با مرغ می توانید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. برای این کار تنها لازم است در ابتدا مرحله پخت خورش، به جای تفت دادن گوشت با پیاز خرد شده، مرغ های تکه شده را با پیاز تفت دهید. سپس ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. بعد از تفت دادن مرغ مقداری آب به آن اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید تا مرغ پخته شود. در نهایت بامیه های تمیز شده را به خورش بامیه با مرغ اضافه کنید. اضافه کردن ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم مرغ برای درست کردن خورشت بامیه با مرغ برای ۴ نفر مناسب است.
بسیاری از افراد به خورش بامیه لپه نیز اضافه می کنند. لپه موجب می شود تا ظاهر خورشت شما زیباتر و خوش رنگ تر شود. برای این کار بهتر است که تمام روال درست کردن خورش بامیه را همانند روی که در این مقاله گفته شد، انجام دهید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که مقداری لپه را در یک کاسه خیس کنید. این کار موجب می شود لپه بهتر پخته شود و نفخ آن نیز برطرف شود. سپس آب لپه ها را دور بریزید کنید. زمانی که در حال تفت دادن پیاز و گوشت برای خورشت بامیه هستید، لپه ها را نیز به آن اضافه کنید. مواد را خوب با هم تفت دهید. سپس سایر مراحل پخت خورش بامیه را همانند قبل انجام دهید. به طور معمول برای ۴ نفر به حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم لپه نیاز دارید.
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی هم یکی دیگر از روش های رایج و جذاب درست کردن این خورش خوشمزه است. برای این کار باید پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده را با هم ترکیب کنید. ادویه ها، نمک و طعم دهنده های مورد نیاز را هم به آن اضافه کنید و گوشت را خوب ورز دهید. ورز دادن گوشت قلقلی قبل از سرخ کردن از وا رفتن آن در زمان سرخ کردن جلوگیری می کند.
سپس گوشت ها را به مقدار کمی بردارید. چند قلقلی کوچک درست کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید کاملاً داغ شود. گوشت های قلقلی را در روغن سرخ کنید. بعد از اینکه همه قلقلی ها را سرخ کردید، در نهایت قلقلی ها را به پیاز و گوجه فرنگی تفت داده شده اضافه کنید. به خورش آب اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و غلیظ شود. در نیم ساعت پایانی بامیههای تفت داده شده را اضافه کنید. خورش بامیه با این روش در کمتر از یک ساعت پخته و آماده است.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید