یکی از خوراکیهای محبوب فصل تابستان بستنی یخی است. شما میتوانید در منزل و با میوههای مورد علاقهتان بستنی میوهای درست کنید. اگر رژیم غذایی دارید از شکر استفاده نکنید و از شیرینی طبیعی میوهها بهره ببرید.
تهیه بستنی سنتی در ایران سابقه طولانی دارد و ایرانیان قدیم از مخلوط کردن برف و آب انگور چیزی شبیه به بستنی را تهیه میکردند. شاید بتوان گفت تاریخ تولید بستنی سنتی در ایران به حدود ۶۰ سال قبل برمیگردد؛ اما در دهه ۳۰ و ۴۰ بود که بستنی فروشیها در ایران رونق گرفتند. یکی از مشهورترین بستنیهای سنتی در ایران بستنی «اکبر مشدی» بود که در حوالی میدان راه آهن تهران افتتاح شد.
بستنی منبع غنی کلسیم و سرشار از مواد معدنی است که تامین کننده انرژی برای بدن است؛ همچنین خوردن بستنی به ترشح هورمون سروتین میانجامد که شادیآور است. بستنی میوهای یکی از انواع خوشمزه بستنیهاست که با میوه تازه تهیه میشود و طرفداران زیادی بهخصوص در میان کودکان دارد.
بستنی یخی میوهای یکی از انواع بستنیهاست که میتوانید آن را به راحتی و با موادی بسیار ساده و دسترس در منزل تهیه کنید و از خوردن این بستنی سالم و خانگی در هوای گرم تابستان لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه بستنی یخی میوهای همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
نکات مربوط به مواد اولیه
طالبی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند. طالبی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، آب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. همچنین طالبی دارای ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B یک، دو، شش، ویتامین C و ویتامین K است. هنگام خرید طالبی برای اینکه بتوانید یک طالبی شیرین و آبدار را تهیه کنید باید به این نکات توجه داشته باشید:
اگر به استفاده از رنگهای خوراکی بازاری تمایلی ندارید، میتوانید از رنگهای خانگی و طبیعی استفاده کنید. مثلا برای تهیه رنگ قرمز از آب لبو و برای تهیه رنگ سبز از آب اسفناج استفاده کنید.
۱ ـ ابتدا هندوانه را داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید؛ سپس ۱ فنجان شکر را همراه با ۱ فنجان شیر و یک قطره رنگ خوراکی قرمز به پارچ مخلوط کن اضافه کنید و یک دقیقه همه مواد را با هم بزنید تا کاملا میکس شوند.
۲ ـ طالبی را داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید؛ سپس ۱ فنجان شکر را همراه با ۱ فنجان شیر و یک قطره رنگ خوراکی سبز به پارچ مخلوط کن اضافه کنید و یک دقیقه همه مواد را با هم بزنید تا کاملا میکس شوند.
۳ ـ اگر قالب مخصوص بستنی را در منزل دارید، ابتدا چوب بستنیها را در قسمت مخصوص چوب بستنی بگذارید؛ سپس یکی در میان مایه هندوانه و مایه طالبی را داخل قالب بریزید. اگر قالب مخصوص بستنی را در منزل ندارید، میتوانید از لیوان یک بار مصرف استفاده کنید.
به این صورت که لیوانها را از مایه هندوانه و مایه طالبی پر کنید؛ سپس چوب بستنی را وسط لیوانها فرو کنید. قالب و لیوان بستنی را به مدت ۵ تا ۷ ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملا ببندد و یخ بزند. بعد از اینکه بستنی یخ بست، بهراحتی از قالب جدا میشود. برای بیرون آوردن بستنی از لیوان یک بار مصرف میتوانید لیوان را پاره کنید؛ سپس بستنی بهراحتی از لیوان جدا میشود.
یکی از خوراکیهای محبوب فصل تابستان بستنی یخی است. شما میتوانید در منزل و با میوههای مورد علاقهتان بستنی میوهای درست کنید. اگر رژیم غذایی دارید از شکر استفاده نکنید و از شیرینی طبیعی میوهها بهره ببرید.
آب | ۹ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
کیوی پوست کنده | ۱۵۰ گرم ، |
انبه پوست کنده | ۱۵۰ گرم |
تمشک تازه | ۱۵۰ گرم |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
مجموع زمان پخت: |
شربتی از آب و شکر درست کنید و آن را در یک قابلمه کوچک روی شعله حرارت دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس آن را ۴ تا ۵ دقیقه روی شعله متوسط حرارت دهید. در آخر صبر کنید تا شربت کاملا خنک شود.
هرکدام از میوهها را جداگانه در مخلوطکن، پوره کنید و در یک کاسه کوچک بریزید.
شربتِ شکر که در مرحله اول درست کرده بودید را بین سه کاسه میوه تقسیم کنید و با پوره میوهها مخلوط کنید.
پوره کیوی را در لیوان یکبار مصرف بریزید و ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا منجمد شود.
پوره انبه را به لیوان حاوی کیوی منجمد شده، اضافه کنید و آنرا ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید. چوب بستنی را داخل لیوان کرده و ۲ ساعت دیگر آن را در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. در آخر پوره تمشک را به لیوان اضافه کنید و بگذارید یک شبانه روز در فریزر بماند.
مواد لازم:
مقداری از هلو را در قطعات کوچک، خرد کنید و در کاسهای بریزید. باقی هلو را در مخلوطکن با هم مخلوط کنید. سایر مواد را به پوره هلو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. مواد را به کاسهای که هلوی خرد شده در آن است، اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
مواد را به طور یکسان در قالبهای بستنی یا لیوان یکبارمصرف بریزید، چوب بستنیها را درون قالب قرار دهید و آن را ۵ تا ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند.
مواد لازم:
شاخه و هسته گیلاس ها را جدا کنید و در یک ماهیتابه روی شعله با حرارات متوسط قرار دهید. آب و شکر را به آن اضافه کنید و آنقدر حرارت دهید تا کاملا نرم و پخته شوند (حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه). سپس ماهیتابه را از روی شعله بردارید و منتظر شوید تا گیلاسهای پخته، کاملا سرد شوند. پوره گیلاس و شربت آن را در مخلوطکن میکس کنید تا یکدست شود. پوره را در قالبهای بستنی بریزید و چوب بستنی را داخل آن قراردهید و در فریزر بگذارید تا منجمد شوند.
مواد لازم:
همه مواد را در کاسهای بزرگ خوب باهم مخلوط کنید. سپس ۴ ساعت در یخچال قراردهید. مواد را در قالبهای بستنی بریزید و یک شب در فریزر قرار دهید.
توجه: وقتی مواد کمی خودشان را گرفتند، چوب بستنی ها را داخل قالب بگذارید.
مواد لازم:
موز را از وسط نصف کنید، هر نیم آن را نیز عمودی به دو قسمت تقسیم کنید. چوب بستنیها را در هرکدام از موزها فرو کنید. موزها را روی کاغذ شیرینی پزی بپیچید و آنها را در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند.
موزها را در شکلات مایع بغلتانید و قبل از اینکه شکلات سفت شود، دانه های خوراکی رنگی را روی آن بریزید.
موز را روی کاغذ شیرینی پزی قرار دهید و داخل فریزر بگذارید تا منجمد و آماده میل کردن شود.
نکته : اضافه کردن کمی روغن کانولا به شکلات آن را رقیق تر کرده و لایه نازکتر شکلات روی موز را می پوشاند.
شما نظرتان در مورد این مطلب و تهیه بستنی یخی در منزل برای ما بنویسید
نظرات خود را برای ما ارسال کنید