چاپ کد خبر: 46964
15 اسفند 1399

طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی با برنج محلی

خوروش نازخاتون

خورش نازخاتون نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه می‌شود. 

مواد لازم برای خورش نازخاتون:

  • بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
  • گوشت بدون استخوان: ۸۰۰ گرم
  • نعنا و جعفری و کمی اسفناج: ۵۰۰ گرم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد
  • آبغوره: یک فنجان
  • روغن: به میزان

طرز تهیه و دستور پخت خورش نازخاتون:

۱. ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.

۲. گوشت را به تکه‌های یکسان خرد کنید و با پیاز تفت دهید.

۳. سه لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید پخته شود.

۴. سبزی را خوب خرد کرده و سرخ کنید وقتی گوشت تقریبا پخته شد سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و آبغوره به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شده و خورش جا بیفتد.

۵. بادمجان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بعد روی خورش بچینید تا کمی هم با خورش دم کشیده شوند.

۶. بعد از پخت کامل، ابتدا بادمجان‌ها را اطراف دیس بچینید و مواد گوشتی را هم وسط آن بکشید و با پلو زعفرانی میل کنید.

برنج محلی

طرز تهیه برنج محلی آبکش
برنج را با چهار پیمانه آب و بهمراه نمک به مدت دو یا سه ساعت خیس می کنیم.

قابلمه مناسبی با توجه به حجم برنج انتخاب کنید . ۲/۳ آن را با آب پر کنید و شعله را روشن کنید تا آب بجوش بیاید. پس از جوشیدن مقدار کمی روغن مایع در قابلمه بریزید و برنج را اضافه کنید.( برای اینکه متوجه شوید چه زمانی برای آبکش کردن برنج مناسب است یک دانه برنج را بین دو انگشت امتحان کنید اگر با فشردن برنج له شد، یا اگر زمانی که آن را با دندان امتحان کردید، وسط آن سفت و خام نبود نشانه زمان مناسب آبکش شدن است.)
برنج را در آبکش بریزید تا آب برنج خارج شود.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و ۱/۲روغن مایع را در قابلمه بریزید تا داغ شود پس از داغ شدن روغن می توانید نان، سیب زمینی و یا هر چیزی که به عنوان تهدیگ انتخاب کرده اید را در قابلمه قرار دهید.(برای خوش رنگ شدن تهدیگ کمی زردچوبه یه زعفران در روغن بریزید.)

برنج آبکش شده را درون قابلمه بریزید و لبه ها ی آن را جمع کنید تا به اصطلاح  قله ای شود. با انتهای قاشق سوراخ هایی روی برنج ایجاد کنید تا در قابلمه  سریع تر بخار بیافتد. در قابلمه را با پارچه تمیز بپوشانید و دم بگذارید(پنج دقیقه شعله زیاد باشد تا بخار بیافتد و بعد شعله را کم کنید.)

بیست دقیقه پس از دم گذاشتن کره و باقی روغن مایع را همراه کمی نمک، داغ کنید و روغن داغ را روی برنج بریزید و اجازه دهید بیست دقیقه دیگر دم بکشد.(برای اینکه تهدیگ برنج بیشتر سرخ شود زمان پخت را افزایش دهید. مراقب باشید نسوزد و برای محکم کاری زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.)

می توانید برنج آبکش را هنگام سرو با زرشک، زعفران یا انواع خلال مغز های خوراکی و … تزیین کنید.

نکات کلیدی تهیه برنج ایرانی
-برنج ایرانی درجه یک باید باریک و بلند، شیری رنگ و سفت باشد هنگام خرید دقت کنید یکدست باشد و خرده نداشته باشد.

-برنج هرچه کهنه تر باشد همگام پخت ظاهر بهتری خواهد داشت. سعی کنید برنج در جای  تاریک، خشک و خنک نگهداری شود.

– اگر در روش برنج کته احساس کردید نمک برنج زیاد است چند تکه سیب زمینی داخل قابلمه در حال جوش قرار دهید. (برای اطمینان همیشه از نمک کمتر استفاده کنید، شوری غذا چاره ندارد ولی بی نمکی چاره دارد)

– اگر دوست دارید برنج قد کشیده تر شود پس از اضافه کردن برنج به آب در حال جوش چند تکه یخ اضافه کنید و به اصطلاح به برنج شوک وارد کنید.(این روش را برای کته هم می توان انجام داد اگر قصد شوک دادن به برنج کته را دارید مقداری از آب آن را خالی کنید و پس از جوشیدن آب چند تکه یخ اضافه کنید)

– اگر برنج ته گرفت، چند تکه نان یا چند حلقه پیاز روی برنج قرار دهید تا بوی آن را به خود جذب کند.

– ظرف برنج را با توجه به مقدار برنج کمی بزرگتر انتخاب کنید تا فضای کافی برای قد کشیدن داشته باشد و به اصطلاح برنج شفته نشود.

– برنج را اصولا روی گاز دم می کنند ولی برنج در فر هم می توان پخت.

اگر شما هم در زمینه پخت این غذا تجربه ای دارید برای ما بنویسید

عضو کانال تلگرام اول فارس شوید

%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84 %D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C %D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C %D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار