چاپ کد خبر: 53339
19 اردیبهشت 1400

طرز تهیه فته بادمجان لبنانی یک پیش غذای خوشمزه و آسان

فته بادمجان

فته مانند حمص یا هونوس یک پیش غذای بسیار محبوب عربی است و بیشتر به‌عنوان پیش غذایی که در دبی و لبنان طرفداران زیادی دارد، معروف است.

به گزارش گروه آشپزی اول فارس، معمولا فته را در منوی رستوران‌های عربی پیدا خواهید کرد که عموما یه عنوان یک عصرانه یا پیش غذا حسابی اشتها آور است. مواد اصلی فته را، نان، نخود و بادمجان خرد شده و در لایه آخر، ماست و سس مخصوص تشکیل می‌دهند اما می‌توان مواد جزئی را به آن اضافه کرد و از آجیل و ادویه‌های دیگر هم در آن استفاده کرد. در این مطلب  طرز تهیه فته بادمجان را به عنوان یک پیش غذای محبوب عربی با بادمجان برای شما آورده‌ایم. 

طرز تهیه فته بادمجان به سبک عراقی و لبنانی
طرز تهیه فته بادمجان به سبک عراقی و لبنانی

مواد لازم

بادمجان: ۵ عدد متوسط

رب انار: ۱ قاشق غذاخوری

نان پیتا: ۲ عدد

ماست: ۲ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

سیر: ۴ حبه له شده

ارده: ۱/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

دانه انار: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نخود: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نمک، فلفل و دارچین: به میزان لازم

آبلیمو یا سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری

روغن به میزان لازم

جعفری خرد و ساطوری شده: به میزان دلخواه

آجیل: به میزان دلخواه (برای تزیین)

طرز تهیه فته بادمجان

طرز تهیه فته بادمجان
 مرحله اول
 در طرز تهیه فته بادمجان عراقی و لبنانی ابتدا نخودها را از قبل خیس کنید و در مقداری آب، بپزید. می‌توانید از کنسرو نخود استفاده کنید. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و نان‌ها را به قطعات مربعی کوچک برش بزنید و در سینی فر قرار دهید و برشته کنید. نان‌ها باید قهوه‌ای یا طلایی شوند.

در این فاصله، بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به شکل مکعبی خرد کنید. کمی نمک روی آنها بپاشید تا آب قهوه‌ای آنها خارج شود. بعد از ۳۰ دقیقه بادمجان‌ها را آبکشی و خشک کیند. آنها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

تهیه فته بدمجن

مرحله دوم
 در یک ظرف، ماست، ارده، نمک، آبلیمو یا سرکه سفید، فلفل و دارچین را با هم ترکیب کنید. سیرها را رنده و به مواد اضافه کنید. آنها را به هم بزنید تا یکدست شوند.

در ظرفی که می‌خواهید فته بادمجان را سرو کنید، یک لایه نان پیتا و سپس بادمجان‌های سرخ شده را روی نان بریزید. دانه‌های انار و نخود پخته شده را روی آن بریزید. سپس مخلوط ماستی را که در مرحله قبل درست کردید، به آن اضافه کنید.

در انتها جعفری ساطوری شده و آجیل را روی ماست بریزید و سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه فته بادمجان

فوت و فن های طرز تهیه فته بادمجان
 *می‌توانید مقداری سماق، روغن زیتون و رب انار هم در هنگام سرو و در آخرین مرحله، به فته بادمجان اضافه کنید.

*بهتر است ماستی که در طرز تهیه فته بادمجان استفاده می‌کنید، از نوع خامه‌ای و ترکیب با نوع معمولی باشد. حتی می‌توانید از ماست‌های چکیده هم استفاده کنید. انتخاب نوع ماست به سلیقه خودتان بستگی دارد.

*در برخی از دستورهای تهیه فته بادمجان، از سس مایونز نیز در کنار ماست استفاده می‌شود که آن هم سلیقه‌ای است.

*به جای نان پیتا، می‌توانید از نان‌‌های طعم‌دار و کریسپی‌شده موجود در فروشگاه‌ها استفاده کنید.

حتما بخوانید  طرز تهیه فوت و فن‌های مقلوبه پلو مرغ و بادمجان؛ غذای عربی لذیذ و خوشمزه
 *اگر جعفری ساطوری شده در دسترس ندارید، از نعنا خشک هم می‌توانید استفاده کنید.

*می‌توانید در کنار بادمجان، از سیب زمینی هم در طرز تهیه فته بادمجان استفاده کنید ولی بهتر است نصف میزانی که بادمجان دارید، سیب زمینی استفاده کنید.

*اگر می‌خواهید فته شما طعم تندتری داشته باشد، به‌جای فلفل سیاه، از فلفل قرمز استفاده کنید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار