اگر چه هنوز فرمول اصلی پخت مرغ سوخاری کنتاکی در دنیا جز اسرار مهم است، اما حالا دیگر همه می دانند که ۱۱ ادویه برای پخت آن لازم است و البته نمک و فلفل جز اساسی این ادویه هاست.
به گزارش گروه آشپزی اول فارس، طرز تهیه ساده مرغ سوخاری کنتاکی رستورانی حرفه ای و خوشمزه و پفکی را بخوانید.
مرغ سوخاری کنتاکی یا همان KFC مشهور، یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای رستورانی و فست فودی است. غذای اختراعی پسر یک خانواده فقیر آمریکایی که بعدها صاحب یکی از بزرگ ترین رستوران های زنجیره ای دنیا شد. آمریکایی ها با این که عاشق مرغ کنتاکی هستند، اما به طعنه به آن «غذای پمپ بنزینی» میگویند. چون نخستین شعبه کوچک و فقیرانه این رستوران در سال ۱۹۶۴ میلادی در یک پمپ بنزین در آمریکا تاسیس شد. دلیلش هم این بود که هرالد سندرز، مخترع مرغ کنتاکی، کارگر ساده پمپ بنزین بود و برای این که به خاطر شغل دومش از پمپ بنزین محل کارش اخراج نشود، کسب و کار کوچکش را در همان جا راه انداخت.
ساق مرغ با پوست: ۱۵ عدد
آرد گندم: ۲۰۰ گرم
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه تازه کوبیده شده: به مقدار دلخواه
پودر آویشن: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر پیاز: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر جعفری خشک: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر ریحان خشک: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر سیر: ۱و ½ قاشق چای خوری
زردچوبه: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر پاپریکا: ۱ و ½ قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز تند: ۱ قاشق چای خوری ( یا کمتر بستگی به ذائقه شما دارد)
تخم مرغ: ۳ عدد
شیر: ۲ لیوان
سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
اما چگونه مرغ سوخاری درست کنیم؟ اولین و مهم ترین کاری که باید برای طرز تهیه مرغ سوخاری در قابلمه انجام دهید، آماده کردن ادویه مخصوص این غذا است. برای درست کردن مرغ سوخاری کنتاکی رستورانی باید ابتدا تمام ادویههای موجود را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید.
در مرحله دوم از طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی در قابلمه باید در یک ظرف دیگر سه عدد تخم مرغ را بشکنید و با قاشق یا همزن دستی یا برقی خوب هم بزنید. کمی نمک و فلفل سیاه روی تخم مرغ هم زده بپاشید. به ازای هر یک لیوان شیر یک قاشق غذاخوری سرکه سفید نیاز داریم. ۲ لیوان شیر را در یک ظرف بریزید و دو قاشق غذاخوری سرکه سفید به آن اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شیر غلیظ شود.
در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری مثل بیرون باید ساق های مرغ را بشورید. سپس آن ها را در آبکش بگذارید تا کاملاً آب آن ها گرفته و خشک شود. حالا ساق های مرغ را کاملاً به مخلوط ادویه جات آغشته کنید. در یک ظرف درب دار بزرگ ساق های مرغ آردی را بچینید و شیر غلیظ شده را روی آنها بریزید.
در مرحله چهارم از طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی باید درب ظرف مرغ ها را ببندید و به مدت ۲ تا سه ساعت در یخچال نگه دارید. این کار موجب می شود تا مرغ ها به خوبی مزه دار شوند و بعد از سوخاری شدن طعم بهتری پیدا کنند.
در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری با آرد گندم باید ساق های مرغ را از یخچال خارج کنید. تخم مرغ ها را در یک ظرف جدا خوب هم بزنید. سپس هر کدام از ساق های مرغ مزه دار شده را ابتدا در آرد گندم بزنید، سپس به تخم مرغ آغشته کنید و دوباره در آرد گندم بزنید تا تمام قسمت های آن آغشته شود.
در مرحله ششم از تهیه مرغ سوخاری در قابلمه باید برای سرخ کردن مرغ سوخاری کنتاکی در یک قابلمه (حتماً باید قابلمه یا یک ماهیتابه گود باشد) مقداری روغن بریزید. سطح روغن باید نیمی از ارتفاع قابلمه یا ماهیتابه گود را بپوشاند. روغن را روی حرارت ملایم گاز داغ کنید (اگر روغن خوب داغ شود مرغ سوخاری کنتاکی شما روغن کمتری به خودش جذب میکند). حالا ساق های مرغ آماده شده را به آرامی در روغن فراوان سرخ کنید. ساقها باید در روغن داغ غوطه ور شوند. بعد از این که سطح روی ساق مرغ طلایی شد آن را با کفگیر مخصوص از روغن خارج کنید.
در آخرین مرحله از درست کردن مرغ سوخاری با آرد سفید برای این که روغن اضافه مرغ کنتاکی رستورانی شما گرفته شود بلافاصله ساق را روی حوله کاغذی قرار دهید. سس مخصوص مرغ سوخاری عموماً سس کچاپ است. مرغ سوخاری کنتاکی رستورانی را با انواع سبزیجات کبابی یا سیب زمینی سرخ شده میل کنید.
ران مرغ نیم پز: ۱۵ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
جو پرک نیم آسیاب شده: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران آب کرده: به مقدار لازم
پودر لیمو: ۱/۳ قاشق چای خوری
زردچوبه: ۲ قاشق چای خوری
آرد سفید: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری
پودر پاپریکا: نصف قاشق غذاخوری
پودر کرفس: نصف قاشق غذاخوری
پودر نعناع: نصف قاشق غذاخوری
پودر سیر: نصف قاشق غذاخوری
پودر ریحان: نصف قاشق غذاخوری
پودر پیاز: ۱ قاشق غذاخوری
پودر آویشن: ۱/۵ قاشق غذاخوری
در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی باید مرغ ها را به همراه آب، نصف یک عدد پیاز، مقداری زرد چوبه و آبلیمو روی گاز قرار دهید تا نیم پز شوند. بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و سپس کمی صبر کنید تا مرغ ها به خوبی سرد شوند.
در مرحله دوم از طرز تهیه مرغ سوخاری با جو پرک باید به سراغ آماده کردن ادویه ها بروید. در یک کاسه تمام ادویه ها را به همراه آرد سفید با هم ترکیب کنید. مواد را خوب هم بزنید تا یک دست شوند.
در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی باید تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا یک دست شوند. جو پرک را هم در ظرف دیگری بریزید و کنار دستتان بگذارید. هر یک از ران های مرغ را ابتدا داخل آرد طعم دار بزنید. سپس در تخم مرغ زده شده بغلتانید. در نهایت نیز مرغ ها را داخل ظرف جو پرک بگذارید تا کاملاً مواد به آن بچسبد. این مراحل را برای تمام ران های مرغ تکرار کنید.
در مرحله آخر از طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی باید در یک قابلمه گود مقداری روغن بریزید. مقدار روغن باید به اندازه ای باشد که مرغ ها به طور کامل در روغن غوطه ور شوند. سپس شعله گاز را روشن کنید تا روغن داغ شود. حالا مرغ های مواد زده را به آرامی داخل روغن بیندازید. اجازه دهید مرغ ها به خوبی سرخ شوند و سطح آن ها طلایی رنگ شود. در نهایت مرغ ها را از روغن خارج کنید و روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی آن جذب شود. می توانید در کنار این مرغ های سوخاری خوشمزه سیب زمینی سرخ شده نیز تهیه کنید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید