درست کردن کره محلی در خانه احتیاج به کمی تجربه و صبر و حوصله دارد. شما به راحتی میتوانید با در اختیار داشتن مقداری شیر پرچرب یا خامه در منزل کره درست کنید و از طعم بینظیر و طبیعی آن لذت ببرید. طرز تهیه کره محلی با ۵ روش مختلف و متنوع را بخوانید.
اگر از طرفداران محصولات طبیعی و محلی هستید، احتمالا دوست دارید همانند تهیه روغن حیوانی که اتفاقا آن نیز از کره تهیه میشود، لذت تهیه کره محلی در منزل را هم تجربه کنید. شما میتوانید با استفاده از ماست پرچرب، سرشیر و یا خامه، یک کره محلی مرغوب با طعمی بینظیر داشته باشید.
به نظر میرسد مناسبترین و بیدردسرترین ظرف، استفاده از مخلوط کن باشد، اما همزن برقی و ظروف در دار هم در این مورد قابل استفادهاند. در این مطلب طرز تهیه کره محلی از دوغ، شیر، سرشیر، خامه و همچنین طرز تهیه کره محلی با لباسشویی را خواهید دید. با ما همراه باشید.
کره دوغی در واقع همان کره حیوانی است که از چربی ماست گاو، گوسفند، گاومیش و بز به دست میآید. معمولا کره دوغی نسبت به کره خامهای طعم و مزهی بهتری دارد و از لحاظ قیمت هم گرانتر است. در فرایند گرفتن این کره، دوغ به عنوان محصول دوم و بعد از برداشت کره به دست میآید.
چند نکته:
راه دیگر برای کمتر کردن این زمان استفاده از آب گرم است. به این ترتیب که در همان ابتدای کار درون ماست و آب، مقداری آب گرم بریزید. آب گرم باید بلافاصله ریخته شود تا باعث از بین رفتن کف نشود.
نکته: اگر دوست دارید کره طعمدار داشته باشید، ماده معطر مورد نظر خود را که معمولا پونه یا مشتقات آن است در همان ابتدای کار به ترکیب آب و ماست، اضافه کنید. البته توجه داشته باشید که ممکن است اضافه کردن این ماده باعث دیرتر شکل گرفتن کره شود.
برای این کار ابتدا مقداری شیر تازه و پرجرب تهیه کرده، آن را بجوشانید و مایه بزنید. ماست به دست آمده را همراه با سرشیر آن مدتی در محیط اتاق بگذارید تا به دمای اتاق برسد. سپس میتوانید از این ماست خانگی برای تهیه کره استفاده کنید. سایر مراحل شبیه تهیه کره دوغی خواهد بود که پیش از این ذکر کردیم.
در این روش، کره، از خامهی شیر یا اصطلاحا سرشیر گرفته میشود. بهتر است پیش از شروع کار، به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت، سرشیر را خنک نگه دارید. این کار باعث میشود که مولکولهای چربی سفت شده و به راحتی خرد شوند. برای تهیه کره محلی از سرشیر مراحل زیر را دنبال کنید:
کرهای که از خامه به دست میآید، شفاف و دارای بافتی یکنواخت است. این کره رنگی متمایل به زرد و طعمی خامهای دارد و ترش یا تند نیست. در این روش به یک دستگاه کرهزن یا مخلوطکن دربدار، خامهی پر چرب ۳۵ درصد در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و یک قالب و قاشق چوبی تخت نیاز دارید.
برای گرفتن کره از خامه، خامه باید هم دمای اتاق باشد، اما لازم است ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از آن سرد شده باشد تا مولکولهای چربی به خوبی سفت شوند. نکته اینجا است که در فرآیند گرفتن کره، مولکولهای چربی خرد و شکسته میشوند و زمانی که سرد و سفت شده باشند، شکنندهتر خواهند بود. معمولا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میبرد تا بتوانید از خامه، کره بگیرید. البته این زمان به کیفیت خامه و نوع دستگاه کرهزن هم بستگی دارد.
اگر دستگاه کرهزن ندارید میتوانید از مخلوطکن برقی هم استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن هیچ کدام از اینها هم میتوانید خامه را در یک ظرف شیشهای کوچک دربدار ریخته و تکان دهید.
کرهای که جدا میشود را درون یک آبکش بریزید تا دوغ آن کاملا گرفته شود. از دوغ به جامانده میتوانید در مصارف دیگر آشپزی مانند درستکردن لبنیات استفاده کنید.
نکته: حتما کره را با آب سرد آبکشی کنید تا سفت شود و دوغ باقی مانده ار آن خارج شود.
سپس کره را در کاسه بریزید و با یک قاشق چوبی تخت یا پلاستیکی، آن را به دیوارهی کاسه فشار دهید تا باقیمانده ذرات آب، هوا و دوغ به طور کامل از آن خارج شود. در صورت نیاز در این مرحله و قبل از قالبگیری، به آن نمک بزنید.
برای قالبگیری کره، روشهای زیادی وجود دارد. یکی از سادهترین روشها این است که آن را در یک ظرف پلاستیکی قرار دهید یا به صورت یک قالب شکل دار درآورید. توجه داشته باشید که قالبهای سنتی چوبی باید قبل از قالبگیری، درون آب سرد قرار گیرند تا کره به آنها نچسبد.
کره را با قاشق چوبی داخل قالب مورد نظر خود فشار دهید و مراقب باشید تا کیسههای هوا و رطوبت بجا مانده از آن کاملا تخلیه شود.
۲ نکته:
سخن آخر
به عنوان آخرین نکته در نظر داشته باشید که کره به دلیل داشتن حداکثر ۱۶ درصد آب، میتواند در برابر فساد بسیار حساس باشد، پس به همین دلیل حتما باید آن را در فریزر با دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنید و نه درون یخچال. توصیه میکنیم از قالببندیهای کوچک برای کره خانگی استفاده کنید تا در هر بار استفاده، فقط مقدار مورد نظر خود را از فریزر خارج کنید. شاد و سلامت باشید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید