کوفته ها از قدیم یک غذای بسیار خوشمزه نزد ایرانی به حساب می آید که بسیار محبوب و خوش طعم است کوفته یک غذای نونی و مقوی و کامل به حساب می آیند، کوفته همانند آبگوشت اختراع ایرانیان به حساب آید و بیشتر از گوشت چرخ کرده و یا گوشت مرغ تهیه می شود. کوفته انواع و اقسام مختلفی دارند و با توجه به هر شهر دستورهای متفاوتی از کوفته وجود دارد.ما امروز قصد داریم سه نوع از کوفته های پر طرفدار را به شما آموزش دهیم که عبارت است از کوفته تبریزی، کوفته قلقلی و کوفته مرغ همراه ما باشید.
کوفته تبریزی یکی از کوفته های خوشمزه می باشد که همان طور که از نامش پیداست برای استان تبریز است در کوفته تبریزی یکی از مهم ترین رازها وا نرفتن کوفته می باشد که به شما یاد خواهیم داد.
برای طرز تهیه کوفته تبریزی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و داخل قابلمه به همراه کمی آب بگذارید تا نیم پز شود. سبزی کوفته را نیز ساطوری کنید. برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کرده و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود و کمی برنج پخته را بکوبید تا نیم پز شود. اگر تمایل دارید داخل کوفته تخم مرغ ابپز قرار دهید آنها را نیز آبپز کنید و پوست بگیرید. در یک قابلمه یا تابه بزرگ ۴ لیوان آب بریزید و پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ،مرزه ،تره ،دارچین،نمک و فلفل را داخل قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید و سس روی حرارت کم بجوشد. پیاز را رنده ریز بزنید و آبش را بگیرید و با گوشت مخلوط کنید سپس فلفل سیاه،نمک،آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن می ریزیم و ۳ دقیقه خوب ورز می دهیم و لپه و برنج نیم کوب شده را اضافه می کنیم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم و بعد مقدار از مواد بردارید و کف دست پهن کنید و داخل هر کدام مقداری زرشک و گردو و یا تخم مرغ بگذارید و گلوله کنید و در سس درحال جوش قرار دهید و در قابلمه را نگذارید و بگذارید به مدت چند ساعت کوفته ها پخته و سس غلیظ شود.
کوفته قلقلی را می توان یکی از ارکان اصلی آشپزی دانست زیرا در همه غذاها کاربرد دارد خودش به تنهایی یک غذا می باشد و می تواند مکمل غذاهایی دیگر نیز باشد.
ابتدا پیاز را رنده ریز بزنید و با گوشت مخلوط کنید سپس تخم مرغ را نیز اضافه کنید و بعد ادویه و نمک و آردنخودچی را نیز اضافه کنید و هم بزنید اگر مواد شل بود کمی آرد بریزید تا منسجم شود و بعد با قاشق مقداری از کوفته را بر می داریم و با دو کف دست به شکل یک دایره مایع کوفته را حالت می دهیم و در روغن داغ شده قرار می دهیم تا سرخ شود در همین حین سس را نیز آماده کنید بدین ترتیب که گوجه ها را خرد کرده و ۱ عدد پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید در تابه ای روغن می ریزیم و کمی که داغ شد پیاز را در آن تفت می دهیم تا نرم شود،آنگاه رب گوجه فرنگی را می افزاییم و در روغن تفت می دهیم و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بعد ۱ لیوان آب به سس اضافه کنید و زمانی که سس جوش آمد کوفته قلقلی سرخ شده را داخل سس قرار دهید تا آب اضافی تبخیر شود.
کوفته مرغ همان طور که از نامش پیداست برای تهیه آن از گوشت مرغ استفاده می شود و بسیار خوش طعم و مجلسی می باشد و می تواند رقیب خوبی برای کوفته تبریزی باشد.
ابتدا لپه و برنج را خیس کنید و بعد آنها را نیم پز کنید و به دلخواه کمی بکوبید تا نیم کوب شود.سینه مرغ را نیز بدون استخوان کنید و با چرخ گوشت چرخ کنید و بعد با پیاز رنده شده مخلوط کنید سینه مرغ را به لپه آسیاب شده و برنج اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن کنید سپس ادویه ها را افزوده و خوب ورز بدید و بعد تخم مرغ و زعفران و سبزی کوفته را اضافه و خوب که ورز خورد برای ۱ ساعت تا نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم و بعد از مواد به اندازه دلخواه بردارید و کف دست پهن کنید کمی زرشک و ۱ عدد آلو و گردو را در مرکز کوفته قرار دهید. داخل تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس پیاز داغ را همراه با رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا رب خوش رنگ شود سپس کمی زردچوبه و ۱ عدد استاک مرغ را داخل آبجوش حل کنید و داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد و قل بزند و کوفته مرغ را داخل سس قرار دهید و بگذارید با در نیمه باز پخته شود.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید