آلبالو میوه ای است با خواص درمانی بسیار زیاد که از آن به صورت پخته شده در تهیه انواع پلوها و خورش ها و همچنین نوشیدنی ها استفاده می شود. البته این میوه را بسیاری از افراد خشک کرده و به صورت خام خوری مصرف می کنند و یا با اضافه کردن آن به خورش ها طعمی جدید به غذای خود می دهند. آلبالو سرشار از ویتامین، آهن و کلسیم است و ارزش غذایی مناسبی دارد. برترین خاصیت آلبالو قند مناسب و کافی این میوه است که موجب می شود نیاز به مصرف شکر را در غذاها کاهش دهد.
خورش آلبالو علاوه بر طعم از جهت رنگ خوبی که دارد توجه بسیاری از کودکان را به خود جلب کرده است. باید بدانید آلبالوهای تازه ای که از بازار خریداری می کنید باید سفت و سالم باشند و طراوت خود را از دست نداده باشند. به دلیل قند مناسبی که آلبالو دارد مصرف این میوه در غذاها برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند توصیه می شود. علاوه بر این آلبالو در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله درمان سنگ کلیه، درمان بی خوابی و بیماری های قلبی مفید است. گفته شده افرادی که دچار اضافه وزن هستند می توانند آلبالو را به عنوان چاشنی اصلی لاغری به غذاهای خود اضافه کنند.

مواد لازم

  • آلبالو بدون هسته: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • کره: ۲ قاشق چای خوری
  • شکر: ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    در قابلمه ای مقداری آب بریزید و آلبالوهای بدون هسته را که از قبل به خوبی شسته اید به همراه مقداری شکر درون قابلمه ریخته و دقایقی را وقت دهید تا آلبالوها پخته شوند.(حدود ۱۵ دقیقه)

  •  مرحله ۲

    سپس آنها را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید.

  •  مرحله ۳

    در ظرفی گوشت چرخ شده و پیاز رنده شده را ریخته و به خوبی آنها را ورز دهید و مخلوط کنید.(بهتر است آب پیاز را بگیرید.)

  •  مرحله ۴

    سپس ادویه های مورد نظر را به مواد اضافه کنید.

  •  مرحله ۵

    مواد را به خوبی هم بزنید تا مخلوطی یک دست به دست بیاید.

  •  مرحله ۶

    اگر دوست داشنید می توانید مقداری سبزی معطر خشک به این مخلوط گوشت اضافه کنید.

  •  مرحله ۷

    مخلوط گوشت و پیاز را به صورت قلقلی در آورید.

  •  مرحله ۸

    سپس دایره های گوشتی را در تابه ای به همراه روغن سرخ کنید.

  •  مرحله ۹

    در زمانی که مشغول سرخ کردن هستید آب آلبالو پخته شده را به گوشت اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۰

    سپس آلبالو ها را نیز در تابه ای به همراه کره سرخ کنید و آنها نیز به مواد بالا اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۱

    پس ز آنکه گوشت به همراه سس کامل پخته شد.آلبالو ها را به آن اضافه کنید تا کمی با هم مخلوط شوند.

  •  مرحله ۱۲

    بعد از ۱۵ دقیقه که خورش به خوبی جا افتاد می توانید آن را سرو کرده و نوش جان کنید.

    نکات غذایی
    • علاوه بر گوشت قرمز می توانید از مرغ و یا گوشت دیگری که به مصرف آن تمایل دارید استفاده کنید.
    • برای تزئین خورش می توانید از پیاز داغ، سیر، زعفران وحتی پسته و بادام نیز استفاده کنید.
    • بهتر است که برای خوش طعم شدن و خوش رنگ شدن خورش از آلبالوهای سالم و ترش استفاده کنید.
    • اگر علاقه مندید که غذایتان ترش شود مقدار شکر را کمتر کنید.
    • این غذا با این مقدار مواد دارای طعمی ملس است.
    • می توانید به جای گوشت چرخ کرده از گوشت تکه ای نیز استفاده کنید.