چاپ کد خبر: 79686
11 فروردین 1401

فیلم|طرز تهیه مچبوس با گوشت گوسفند و حشو/یک غذای محبوب جنوبی

غذاهای سنتی قطر 1

غذاهای فوق‌العاده‌ی جنوبی پر از رنگ و عطر و طعم هستند. مچبوس یک غذای محبوب جنوبی است که هم با گوشت، هم ماهی و هم با مرغ تهیه می‌شود و هرکدام ادویه‌ی مخصوص خودشان را دارند. در این ویدیو از آموزش‌های آشپزی  طرز تهیه مچبوس را با گوشت گوسفندی را آموزش می‌دهیم که طعم و عطر بی‌نظیری دارد.

مواد لازم مچبوس

  • گردن گوسفند: ۱ کیلو (گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم)
  • ادویه‌ی کاری گوشت: ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق غذاخوری
  • پاپریکا: ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر لیمو عمانی: نصف قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه‌ دانه درشت: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • پیاز متوسط: ۳ عدد
  • زعفران دم‌کرده: نصف پیمانه
  • فلفل قلمی تند: ۳ عدد
  • برگ بو، چوب دارچین، مغز بادام هندی: به میزان دلخواه
  • برنج: ۵ پیمانه

مواد لازم حشو

  • کشمش: ۱ پیمانه
  • نخود پخته: ۲ پیمانه
  • هویج خلالی: ۱ پیمانه
  • سیب‌زمینی بزرگ: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • رب‌گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، پودر لیمو عمانی، ادویه کاری و نمک: نصف قاشق غذاخوری

مناسب برای: ۴ نفر

زمان پخت: ۳ ساعت

طرز تهیه مچبوس گوشت گوسفند جنوبی

  1. در ابتدا پیازها را خرد کنید و در روغن سرخ کنید و ۳ عدد فلفل تند قلمی را نیز به پیازها اضافه کنید. کمی که پیازها تفت خورد، ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه، ۱ قاشق غذاخوری ادویه کاری، نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین، نصف قاشق غذاخوری پودر لیمو عمانی، نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه، ۱ قاشق غذاخوری پاپریکا و ۱ قاشق غذاخوری دانه فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
  2. برای اینکه گوشت خوب پخته شود، در ابتدای کار به آن نمک اضافه نکنید. گوشت گردن را درون قابلمه بگذارید و نصف پیمانه زعفران دم‌کرده را نیز به آن اضافه کنید و کمی گوشت را تفت بدهید و سپس ۶ الی ۷ پیمانه آب درون قابلمه بریزید و درب قابلمه را گذاشته تا گوشت کاملا بپزد (میزان آب بسته به نوع برنج، متغیر است).
  3. برای تهیه حشو، ۱ عدد سیب‌زمینی بزرگ را نگینی خورد کرده و مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که سیب‌زمینی‌ها سرخ شدند آن را از تابه خارج کرده و سپس ۱ عدد پیاز متوسط خلال شده را در همان روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود. سپس ۱ پیمانه هویج خلال شده را نیز به پیازها اضافه کنید تا سرخ شود. بعد کشمش و نخود پخته شده به همراه ۱ عدد فلفل تند قلمی به ترکیب پیاز و هویج اضافه کنید و تفت بدهید. سپس زردچوبه، پودر لیمو عمانی، ادویه‌ی کاری و نمک هرکدام به اندازه نصف قاشق غذاخوری به ترکیب اضافه کنید و دوباره تفت بدهید (در این مرحله می‌توانید از مغز گردو و یا بادام هندی نیز استفاده کرده و به همراه مواد تفت بدهید).
  4. ۲ قاشق غذاخوری رب‌گوجه‌فرنگی نیز به مواد اضافه کرده و تفت بدهید و در آخر سیب‌زمینی‌های سرخ شده را نیز به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید و سپس حرارت شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا مواد دم بکشد.
  5. پس از آن‌که گوشت گردن خوب پخته شد، نمک را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید و سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید. ۵ پیمانه برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید را به آب گوشت اضافه کنید و یک بوته سیر را روی برنج گذاشته و بگذارید تا برنج دم بکشد. آب گوشت باید به میزان ۱ بند انگشت بالاتر از برنج باشد. اگر مقدار آن کم بود، به برنج آب اضافه کنید. دقت کنید که برنج خارجی نسبت به برنج ایرانی، به آب بیشتری برای پخت نیاز دارد.
  6. پس از آنکه برنج دم کشید، روی برنج را با مواد حشو و گوشت تزیین کنید تا آماده‌ی سرو شود.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار