چاپ کد خبر: 46265
6 اسفند 1399

وکالت کسب و کار شناخته شد/حذف ظرفیت پذیرش از آزمون وکالت

وکیل

شورای نگهبان در نامه‌ای به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، طرح «اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن» را مغایر موازین شرع و قانون اساسی ندانست و آن را تأیید کرد.

به گزارش اول فارس، شورای نگهبان طی نامه‌ای به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرح «اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن» را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست و آن را تأیید کرد.

13991206000761 Test NewPhotoFree

تصویب این قانون که پیشتر با مخالفت‌های گسترده وکلای دادگستری و اعمال فشار تعدادی از آن‌ها بر شورای نگهبان همراه شده بود، وکالت را در زمره کسب‌وکارها به حساب می‌آورد و به انحصار ۶۵ ساله کانون‌های وکلا خاتمه می‌دهد.

بر اساس ماده ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، صادرکنندگان مجوز کسب و کار حق ندارند به دلیل اشباع بودن بازار از پذیرش تقاضا یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند. با این وجود، متأسفانه یکی از موانع جدی فضای کسب و کار کشور، وجود انحصار در برخی مشاغل است که سالهاست در سایه خلأ قانونی موجود توسط ذینفعان ایجاد شده است که از جمله این بازارهای کسب و کار انحصاری، حوزه کسب و کارهای حقوقی است.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند حذف ظرفیت پذیرش از آزمون وکالت می‌تواند با از بین بردن انحصار به‌وجود آمده در این حرفه، ضمن کاهش قیمت حق الوکاله‌ها و افزایش کیفیت کار وکلا، منجر به ترغیب مردم به استفاده از وکلا شود. بدون شک افزایش دسترسی به وکیل و آشنایی مردم با خدمات حقوقی نه تنها می‌تواند منجر به کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضائیه شود، بلکه باعث خواهد شد وکلا نسبت به پرونده‌هایی که وکالت آن را بر عهده می‌گیرند تعهد بیشتر داشته باشند تا حقوق مردم به خاطر اهمال کاری آنان تضییع نشود.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس جمعه , ۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۹:۴۵

اگر وکالت شغل نیست پس این همه پول گرفتن و دفتر و دستک داشتن برا چیه پزشکی هم باید ازاد بشه و هر کس خواست بره این رشته و تصمیم با مردم باشه

سیروان جمعه , ۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۷:۱۴

البته با افزایش پذیرش رشته های پزشکی و وارد شدن دانشجویان از دانشگاه های معتبر و غیرمعتبر برای کار در این رشته ها تقریبا اوضاع دو رشته شبیه هم هست. پردیس و افزایش ظرفیت دانشگاه ها در آزاد و سراسری و …همگی نشان دهنده بالارفتن آمار پزشکان بیکار حتی پس از گذراندن دوره تخصص است.قبلا دانشگاه های غیرمعتبر خارجی در این رشته ها رو معادلسازی نمیکردند که الان اون رو هم معادلسازی میکنند. میشه گفت در ایران نظام آموزشی متناسب با بازارکار رشته ها طراحی نشده و تصمیم‌گیری خیلی ضعیفه

صدرا پنجشنبه , ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۸

سلام
خواهش را دو بار اشتباه نوشتید

ناشناس پنجشنبه , ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۸

سلام.خاهش میکنم آزمون وکالت بردارین وپذیرش آسونترکنیدما۴ساله پشت آزمونیم عمرمون رفت.
ویک خاهش دیگه لطفاپذیرش مقطع کارشناسی حقوق مثل پزشکی سخت کنیدتاورودی زیادنباشن چون الان هرفردضعیف هم میادرشته حقوق انقدراحت شده وهمنقدرافزایش فارغ تحصیل وبیکاری این رشته‌…

سعید پنجشنبه , ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳

افسوس و صد افسوس…..
من چهار ساله پشت آزمون وکالت هستم ولی راضی به این کار نبودم چون وکالت که یکی از ۴ شغل مهم دنیا هست با این مصوبات و قانون ها نابود میشه و ارزششو از دست میده، فقط چند سال آینده می فهمیم چه اتفاقی افتاده و…

مرضیه شاهین پنجشنبه , ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰

تو رو خدا ظرفیت پدیرش حذف کنید بزارید همه فارغ التحصیل ها کارشون بکنن عمرمون حروم شد پشت ازمون وکالت مثل بقیه رشته ها بزارید کار کنیم

مصطفی ابراهیمی پور پنجشنبه , ۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۶:۰۸

یعنی من بعد از ۹سال امتحان دادن وقبول نشدن در آزمون وکالت بااین تصویب شورای نگهبان کی می توانم وکیل بشم یعنی دیگر نیازی به آزمون وکالت نیست الان باید چکار کنم که پروانه وکالت بگیرم بیشتر توضیح بدید

آخرین اخبار