چاپ کد خبر: 89290
18 تیر 1401

۱۲ دلیل اصلی افزایش مصرف سوخت خودرو از نظر یک مکانیک خبره

میزان مصرف سوخت خودرو همواره یکی از مهمترین فاکتورهای مشتریان در زمان خرید خودروی جدید است. امروزه با توجه با افزایش قیمت بنزین، این موضوع اهمیت بالاتری پیدا کرده است.

میزان مصرف سوخت خودرو همواره یکی از مهمترین فاکتورهای مشتریان در زمان خرید خودروی جدید است. امروزه با توجه با افزایش قیمت بنزین، حساسیت نسبت به میزان مصرف سوخت ماشین در میان رانندگان شدیدتر شده و صاحبان خودرو همواره به دنبال راهی برای کاهش مصرف آن هستند.

گاهی اوقات پیش می آید که محاسبات و پیش بینی های راننده که عموما بصورت تجربی انجام می شود با آنچه در عمل انجام می گیرد تفاوت دارد، یک راننده که مدت زمان زیادی از یک خودرو استفاده می کند و سالها آنرا در اختیار دارد و همیشه به راحتی و بصورت تجربی مقدار مصرف سوخت را محاسبه می کرده و اکثرا آنچه که پیش بینی می کرده و حدس میزده با آنچه اتفاق می افتاده است فاصله کمی داشته است متوجه می شود که مدتی است پیش بینی هایش با آنچه در واقعیت اتفاق می افتد، هماهنگ نمی باشد، اشکال کار کجاست؟ چرا خودرو با سرعت بیشتری بنزین می سوزاند؟

با افزایش سن اتومبیل، عوامل بسیاری وجود دارد که ممکن است منجر به افزایش میزان مصرف سوخت شود. در ادامه با مجله رنو ایران همراه باشید تا بدانید که آنها چه هستند و چه کاری می توانید انجام دهید تا مسافت قابل پیمایش با یک باک بنزین اتومبیل خود را، به حد نرمال برگردانید.

۱- کثیف بودن قطعات پیشرانه

JPEG 54 e1657368414871

 

با افزایش سن وسایل نقلیه، ترکیبات کربن ناشی از احتراق سوخت روی سوپاپ ها، پیستون ها، انژکتورها و دیواره های اتاقک احتراق جمع می شود. تولید مقدار کمی کربن کاملاً طبیعی است، اما بعضی اوقات، تولید بیش از حد کربن و ترکیبات آن، موجب اختلال در عملکرد موتور می شود.
این اتفاق ممکن است سبب شود که به دلیل تجمع ترکیبات کربن، پدیده خودسوزی ایجاد شود و کاهش بهره وری موتور را به دنبال داشته باشد.

۲- رینگ پیستون فرسوده

پیستون آسیب دیده

رینگ های پیستون که عامل اصلی در نشت بندی آن در سیلندر هستند با افزایش سن وسیله نقلیه فرسوده می شوند و این اتفاق نیز کاهش تراکم مخلوط هوا و بنزین را در پی خواهد داشت. استفاده از روغن موتور نامناسب، تعویض دیر هنگام روغن موتور، نصب فیلتر روغن غیراصلی و پایین بودن سطح روغن می تواند باعث تسریع در وقوع این اتفاق شود.

فشار آوردن زیاد به موتور خودرو در دور موتورهای پایین(که اصطلاحا به آن دنده مُرده نیز گفته می شود) به دلیل اینکه پمپ روغن دارای دور پائین است و فشار روغن کمتری ایجاد می کند نیز می تواند منجر به این اتفاق شود چرا که روغن کمتری به نقاط حساس پیشرانه ارسال می شود.

۳- رانندگی با سرعت زیاد

فشار دادن هر چه بیشتر پا بر روی پدال گاز افزایش مصرف سوخت را در پی خواهد داشت. هنگامی که روی پدال گاز فشار می آروید ، صفحه دریچه گاز خودرو باز می شود و اجازه می دهد هوای بیشتر وارد محفظه احتراق شود. واحد کنترل موتور خودرو (ECU) باید با تزریق سوخت بیشتر به این عمل پاسخ دهد تا نسبت مناسب سوخت به هوا را حفظ کند.

باید در نظر داشت که وقتی سرعت خودرو از حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت افزایش می یابد، مصرف سوخت از وضعیت خطی به وضعیت سهمی شکل، تغییر می کند، به عبارت دیگر در سرعت های بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، مصرف سوخت به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. نکته دیگری که در افزایش مصرف سوخت تاثیر زیادی دارد، شتاب خودرو است، چنانچه راننده حتی در سرعت های پائین و در دنده های سنگین، پدال گاز را برای افزایش سرعت ناگهانی فشار می دهد، مصرف سوخت به شدت زیاد می شود.

۴- حرکت سپر به سپر خودروی جلویی

چنانچه راننده فاصله طولی را با خودرو جلوئی رعایت نکند و بوسیله فشردن و رها کردن پدال های گاز و ترمز، سعی کند تا فاصله را با خودرو جلوئی به حداقل برساند، علاوه بر اینکه خطراتی را از نظر تصادف به دنبال خواهد داشت، مصرف سوخت خودرو نیز افزایش می یابد زیرا راننده مدام از ترمز استفاده می کند و مجددا پدال گاز را فشار می دهد.

۵- آب و هوای سرد

زمستان

هنگامی که هوا سرد است، رسیدن به دمای کار عادی خودرو طولانی تر خواهد بود. روغن در دمای سردتر چسبناک است و این باعث کاهش کارایی آن می شود. در این حالت بیشترین تأثیر در میزان مصرف سوخت را در سفرهای کوتاه مشاهده خواهید کرد.

۶- فشار باد کم تایر

فشار هوای تایر

 

کم بودن باد لاستیک باعث افزایش مقاومت غلتکی در تایر می شود و برای حفظ سرعت معین به انرژی بیشتری از وسیله نقلیه نیاز خواهد داشت و که موجب افزایش مصرف سوخت می شود. امروزه برای رفع این مشکل و همچنین برای ایمنی بیشتر، بسیاری از خودروها مجهز به سنسور نظارت بر فشار باد تایر شده اند.

به همین دلیل سعی کنید تا میزان باد لاستیک اتومبیل خود را مرتباً و با استفاده از فشار سنج تایر بررسی کنید تا مطمئن شوید که میزان باد لاستیک خودرو در حد استاندارد باشد.

۷- استفاده از روغن غیر استاندارد

روغن خودرو

 

روغن موتور غیر استاندارد باعث می شود تا اصطکاک بین قطعات موتور بدرستی مهار نشوند و علاوه بر اینکه به قطعات موتور آسیب وارد شود، مصرف سوخت نیز افزایش یابد، به همین دلیل همواره باید از روغن توصیه شده در دفترچه راهنما استفاده شود.

۸- مشکل در شمع، کوئل و وایر

شمع 560x369 1

 

سیستم های برقی خودرو که با همکاری یکدیگر وظیفه ایجاد جرقه برای عملیات احتراق کامل را دارند، دارای نقش بسیار مهمی در کارآئی موتور هستند.

در صورتی که هر کدام از این قطعات دچار فرسودگی یا مشکل شوند، احتراق در موتور به خوبی انجام نمی شود و کارآئی موتور کاهش می یابد، در این صورت راننده باید پدال گاز را بیشتر فشار دهد تا به سرعت مورد نظر خود برسد، این عمل علاوه بر اینکه ممکن است به موتور آسیب جدی برساند، موجب افزایش مصرف سوخت نیز خواهد شد.

اگر موتور به سختی استارت می خورد یا در هنگام کار، ریپ می زند احتمالا زمان بررسی و در صورت نیاز  تعویض شمع، کوئل یا وایر فرا رسیده است، توصیه می شود تا سرویس های دوره ای خودرو را مطابق میزان پیمایش خودرو و همچنین زمان بطور دقیق انجام دهید.

۹-گرفتگی یا خرابی سوزن انژکتور

سوزن انرژکتور

 

سوزن انژکتور وظیفه دارد که سوخت را در زمان معینی و به شیوه خاصی پاشش کند. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شود یا به هر دلیل، انسدادی در درون آن ایجاد شود ممکن است پاشش سوخت دچار مشکل و یا قطعی شود، در واقع سوخت مورد نیاز برای احتراق تامین نشده و عملکرد پیشرانه دچار مشکل می شود.

همچنین این اتفاق بر روی میزان ترکیب سوخت و هوا برای احتراق کامل و مداوم سوخت نیز موثر است. در صورتی که سوزن انژکتور دچار گرفتگی شده باشد، با شستشوی آن مشکل برطرف خواهد شد در غیر این صورت چاره ای جز تعویض این قطعه در نمایندگی های مجاز رنو نخواهید داشت.

۱۰- ایراد در تسمه تایم

تسمه تایم

 

تسمه تایم که یکی از مهمترین و حیاتی ترین قطعات موجود در خودرو است وظیفه دارد که سرعت حرکت میل سوپاپ و میل لنگ را با هم هماهنگ کند و در نتیجه فرایند احتراق در داخل پیشرانه به درستی و در زمان بندی مناسب انجام شود. عدم کارکرد صحیح این قطعه از آنجایی که موجب احتراق ناقص می شود بر روی حرکت خودرو تاثیر زیادی دارد.

فراموش نکنید که کیت کامل تسمه تایم و کیت کامل تسمه دینام را در زمان و میزان کیلومتر تعیین شده توسط کارخانه سازنده که در دفترچه راهنمای وسیله نقلیه نیز درج شده است تعویض کنید.

۱۱- ایراد در سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن

 

سنسور اکسیژن یکی دیگر از قطعات مهم در فرایند احتراق خودرو است. در صورتی که چراغ چک مربوط به خودرو روشن شد، این هشدار را نادیده نگیرید. اکثر خودروها حتی با وجود نقص در سنسور اکسیژن به ظاهر عملکرد بدون اشکال دارند اما با این تفاوت که میزان خیلی بیشتری سوخت در محفظه احتراق پاشش خواهد شد و در نتیجه مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا می کند.

۱۲- فیلتر هوای کثیف

فیلتر هوا کثیف

 

در یکی از مقالات پیشین درباره فیلتر هوا و وظیفه آن در خودرو صحبت کردیم. حتما در کلیه سرویس های دوره ای خودرو، این فیلتر را تعویض کنید. کثیفی فیلتر هوای موتور از آنجایی که میزان هوای ورودی به پیشرانه را محدود می کند، می تواند باعث افزایش مصرف سوخت شود.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار