چاپ کد خبر: 59517
11 تیر 1400

۵ عارضه‌ی عجیب پوشیدن شلوار جین تنگ در مردان و زنان

امروزه شلوارهای جین دارای محبوبیت بالایی هستند و جوانان بسیاری آن‌ها را به تن دارند. این شلوارها در طرح‌ها و اندازه‌های گوناگون تولید می‌شوند و هر کدام طرفداران ویژه‌ی خود را دارند. با این حال، برخی ممکن است به دلایل مختلفی سمت شلوار جین تنگ نروند؛ از افزایش وزن و پیدا نکردن سایز مناسب گرفته، تا چیزهایی که درباره‌ی خطرات پوشیدن شلوارهای تنگ شنیده‌اند.

با وجود این، به دلیل ظاهر ویژه‌ی شلوار جین تنگ، مردم بسیاری تلاش می‌کنند آن‌ها را تهیه کرده و بپوشند. ولی آیا تنگ بودن بیش از اندازه‌ی این شلوارها برای سلامتی بی‌خطر است؟

پوشیدن شلوار جین تنگ می‌تواند آسیب‌های گوناگونی به بدن بزند، به‌ ویژه اگر اضافه وزن داشته باشید. در ادامه به بررسی این شلوارها و خطرات احتمالی‌شان می‌پردازیم.

شلوار جین تنگ

۱. شلوار جین تنگ و سلامت واژن

بسیاری از پزشکان و پژوهشگران بر این باورند که پوشیدن شلوار جین تنگ با مشکلات مربوط به سلامت واژن همراه بوده است. در سال ۲۰۱۹، پژوهشگران دانشکده‌ی بهداشت عمومیِ دانشگاه بوستون مطالعه‌ای را چاپ کردند که نشان داد پوشیدن همیشگی شلوار جین تنگ خطر ابتلا به «ولوودینیا» را در بانوان افزایش می‌دهد. این شرایط با درد مزمن در ناحیه‌ی خارجی دستگاه تناسلی زنانه همراه است.

پژوهشگران با در نظر گرفتن مسائل بهداشتی و انتخاب شلوار دریافتند زنانی که در هفته چهار بار یا بیشتر شلوار جین تنگ می‌پوشند، در مقایسه با زنانی که حتی سمت این شلوارهای تنگ هم نمی‌روند، با شانس دو برابر برای احتمال ابتلا به ولوودینیا روبه‌رو هستند.

جدا از این‌ها، پوشیدن شلوار جین تنگ می‌تواند مشکلات زیر را هم برای بانوان در پی داشته باشد؛

  • عفونت باکتریایی واژن
  • سوزش واژن
  • عفونت‌های قارچی واژن

اکنون این بدین معنی نیست که همه‌ی شلوارهای تنگتان را دور بریزید یا دیگر به سراغ خرید آن‌ها نروید. ولی بهتر است از شلوارهای گشاد و آزادتر هم استفاده کرده و پوشیدن شلوارهای تنگ را محدود کنید تا جریان هوا و خون با آزادی حرکت کنند و آسیبی به سلامتی‌اتان وارد نشود. همچنین یادتان باشد هنگام ورزش، فعالیت بدنی، وارد شدن فشار به بدن یا گرم بودن شدید هوا، هرگز شلوار جین تنگ نپوشید.

۲. سندرم کمپارتمان و آسیب عصبی

یکی از تکان‌دهنده‌ترین عوارض جانبی وابسته به پوشیدن شلوار جین تنگ به یک زن استرالیایی در سال ۲۰۱۵ مربوط می‌شود.

یک روز پس از آنکه این زن ۳۵ ساله به یکی از اعضای خانواده برای جابه‌جا کردن وسایل کمک می‌کرد و مجبور بود به طور مرتب بنشیند و بایستد (مانند حرکت اسکات)، امدادگران او را بی‌حال روی زمین پیدا کردند و مجبور شدند شلوار جین تنگش را پاره کنند و از تنش درآورند. او چهار روز را در بیمارستان بستری بود و تحت درمان رابدومیولیز و نوروپاتی اندام تحتانی قرار گرفت.

ترکیب فشار وارده از طریق بشین و پاشوی بیش‌ از اندازه و شلوار جین فوق‌العاده تنگ، منجر به آسیب‌های عصبی به عصب‌های میان‌دوراهی و درشت‌نی در پا شد و همچنین تورم را هم به دنبال داشت. این شرایط هم باعث پیدایش یک بیماری جدی به نام «سندرم کمپارتمان» شد.

شاید نام آن خنده‌دار به نظر برسد، ولی سندرم شلوار تنگ یا سندرم شلوار جین تنگ، موضوعی واقعی است. از نظر پزشکی، به آن «مرالژی پارستتیکا» گفته می‌شود و در واقع گیر کردن یک عصب است که از عصب پوستی جانبی میان شکم و ران جدا می‌شود. این وضعیت با حس گزگز، بی‌حسی یا سوزش در ناحیه‌ی بیرونی ران همراه است. به همین دلیل گاهی به آن «سندرم سوزش ران پا» هم می‌گویند که تشخیص‌اش گاهی دشوار است.

افراد دیابتی هم بیشتر اوقات به دلیل چاقی و پوشیدن همین شلوار جین‌های تنگ به مرالژی پارستتیکا دچار می‌شوند. جدا از این، پوشیدن شلوار جین تنگ، به‌ویژه اگر در ناحیه‌ی کمر تنگ باشد، برای زنان باردار بسیار خطرناک است. به گفته‌ی پژوهشگران، زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سندرم قرار دارند.

البته این سندرم‌ها دلایل و عوامل دیگری هم دارند و تنها به پوشیدن شلوار جین تنگ وابسته نیستند. خوشبختانه، اگر دلیلش تنها همین شلوارها باشد، شما به‌‌آسانی می‌توانید از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری کنید. بنابراین، پوشیدن شلوار جین تنگ را محدود کنید و همچنین وزن‌تان را هم کاهش دهید. در درازمدت، با کاهش وزن اضافی، می‌توانید سلامتی‌تان را تضمین کنید و با خیالی آسوده‌تر شلوار جین تنگ و دلخواه‌اتان را بپوشید.

۳. شلوار جین تنگ و ناباروری در مردان

شلوار جین تنگ می‌تواند انتخاب نامناسبی برای مردانی باشد که قصد تشکیل خانواده و بچه‌دار شدن دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله‌ی «Reproductive Biology and Endocrinology» چاپ شد، نشان داد نوع لباسی که مردان می‌پوشند، می‌تواند روی سلامت باروری آن‌ها تأثیر بگذارد.

برای نمونه، این مطالعه حاکی از این بود که مردانی که شلوار و لباس زیر تنگ می‌پوشند، در مقایسه با مردانی که ترجیح می‌دهند لبا‌س‌های گشادتری بپوشند، دارای کیفیت اسپرم پایین‌تری هستند.

۴. شلوار جین تنگ ممکن است مشکلات مفصلی و درد کمر را به دنبال داشته باشد

پوشیدن شلوار جین تنگ می‌تواند هماهنگی سالم میان کمر و باسن شما را از بین ببرد و تأثیر منفی روی فرم بدنی‌ بگذارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ که در مجله‌ی «Journal of Physical Therapy Science» چاپ شد، نشان داد پوشیدن شلوار جین تنگ منجر به انحنای بیش از اندازه‌ی پایین کمر می‌شود و این هم کشیده شدن بافت‌های همبند و نیام را در پی دارد. افزون بر این، فشار فراوانی هم به دیسک‌های کمر وارد می‌کند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که پوشیدن شلوار تنگ می‌تواند اختلال‌های ماهیچه‌ای‌اسکلتی را از طریق حرکت و وضعیت غیرطبیعی در ستون فقرات کمری و لگن خاصره به دنبال داشته باشد.

۵. شکم‌درد و سلامت گوارش؛ از دیگر ضررهای شلوار جین تنگ

پوشیدن شلوار جین تنگ همچنین می‌تواند نشانه‌های «بازگشت اسید به مری» و سایر نشانه‌های «فتق هیاتال» را تشدید کند. استفاده از کمربند تنگ و سفت، منجر به افزایش فشار وارده به معده می‌شود و درد و بازگشت اسید را در پی خواهد داشت. شلوارهای تنگ هم می‌توانند چنین تأثیری بگذارند. افزون بر این، خم شدن یا حرکت کردن هنگام پوشیدن این شلوارها، می‌تواند شرایط را بدتر کند و خطرات جدی‌تری را به دنبال داشته باشد. بنابراین، هرگز هنگام به تن داشتن شلوار جین تنگ به انجام فعالیت‌های گوناگون بدنی نپردازید.

جدا از این، بحث لخته شدن خون هم در میان است. اگرچه مطالب گوناگونی وجود دارند که شلوار جین تنگ و لخته شدن خون را با یکدیگر مرتبط می‌دانند، ولی این موضوع از دید پژوهش‌های پزشکی تأیید نشده است. با وجود این، شواهد اندکی وجود دارند که نشان‌دهنده‌ی ارتباط میان لباس‌های تنگ و لختگی خون هستند. برای نمونه، گزارشی در سال ۲۰۰۳ که در مجله‌ی «The Irish Medical Journal» چاپ شد، حاکی از یک کاشی‌کار بود که هنگام کار زانوبندهای تنگ به پا داشت و دچار «ترومبوز سیاهرگی عمقی» شد. اگرچه فشار آمدن به سیاهرگ علت نادری برای ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی است، ولی پژوهشگران آن را مرتبط با لختگی خون می‌دانند.

بنا بر همه‌ی این اطلاعات، اکنون عقل سلیم حکم می‌کند چگونه باید درباره‌ی شلوار جین تنگ تصمیم بگیرید. اگر شلوار شما به اندازه‌ای تنگ است که منجر به درد، بی‌حسی، گزگز کردن یا سوزش می‌شود، وقت آن رسیده تا به سراغ شلوارهای گشاد و آزادتر بروید و دیگر خودتان را به دردسر نیندازید.

در پایان:شلوار جین یکی از مهم‌ترین اجزای مد و فشن به شمار می‌رود و کمتر کسی پیدا می‌شود که آن را به تن نکند. این شلوار از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و استایل بسیاری از جوانان را شکل می‌دهد. خیلی از مردم، به‌ویژه جوانان، ترجیح می‌دهند شلوار جین تنگ بپوشند، ولی این می‌تواند دردسرهایی را به دنبال داشته باشد.

در این نوشته به مشکلات و عوارض جانبی پوشیدن شلوار جین تنگ پرداختیم. اگرچه شلوارهای تنگ می‌توانند آسیب زیادی به بدن وارد کنند، ولی به‌ آسانی می‌توان از این آسیب‌ها پیشگیری کرد. اگر به شلوار جین‌های تنگ علاقه دارید و نمی‌توانید از آن‌ها دل بکنید، دست‌کم تلاش کنید همیشه آن‌ها را نپوشید، گاهی به سراغ شلوارهای آزادتر بروید، هنگام تحرک بدنی و گرم بودن هوا آن‌ها را کنار بگذارید و در صورت روبه‌رو شدن با نشانه‌هایی مانند، سوزش، درد و فشار به مفاصل و ماهیچه‌ها، بی‌درنگ آن‌ها را با یک شلوار گشاد جایگزین کنید.

با رعایت این نکات و توجه به نشانه‌های بیماری‌های وابسته به پوشیدن شلوارهای تنگ، می‌توانید تا اندازه‌ی زیادی از ابتلا به این بیماری‌ها و مشکلات جلوگیری کنید.منبع: Dr. Axe

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار