چاپ کد خبر: 39084
9 آذر 1399

۱۴راهکار ساده ،خانگی و گیاهی برای درمان اگزمای پوستی

به گزارش گروه طب سنتی اول فارس ، اگزما یا درماتیت به التهاب یا آماس پوست گفته می‌شود که می‌تواند منجر به خارش، قرمزی، تورم، و پوسته شدن پوست می‌شود. امروزه اگزما یکی از بیماری‌های رایج پوستی در میان مردم است. با این حال، راهکار‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌توان با کمک آن اگزما را درمان کرد.

بر این اساس، پائولو اولیور، یک متخصص پوست در این باره می‌گوید: هوای خشک می‌تواند اگزما پوستی به ویژه در دست‌ها و صورت را تشدید کند. از این رو، ساده‌ترین راهکار برای مدیریت اگزما اجتناب از خشکی و خارش پوست است. به همین منظور افراد می‌توانند شش روش ساده را در این زمینه پیگیری کنند.

این شش راهکار شامل موارد ذیل است:

۱- از تغییر ناگهانی دما اجتناب کنید. برای مثال نباید در فصل زمستان اقدام به پیاده روی طولانی در هوای باز کرده و سپس وارد اتاق گرم شوید. این کار می‌تواند منجر به تشدید اگزما و خارش پوست شود.
۲- چندین لایه لباس پوشیده و خود را در هوای سرد به خوبی بپوشانید.
۳- از هوای خشک اجتناب کنید. سعی کنید در خانه از بخور آب گرم استفاده کنید. ساده‌ترین راهکار این است که یک ظرف پر از آب را بر روی شوفاژ یا بخاری قرار دهید. افزایش رطوبت هوا در خانه می‌تواند برای اگزمای پوستی مفید باشد.

۶ راهکار ساده برای درمان اگزما پوستی

۴- خانه پاکیزه و تمیزی داشته باشید. گرد و غبار، و خاک می‌تواند باعث تشدید اگزما و خارش پوست شود.
۵- پوست خود را به صورت مداوم با نرم کننده‌ها مرطوب نگه دارید.
۶- به صورت کورکورانه پوشاک را تهیه نکنید. افرادی که دچار اگزما هستند نباید صرفاً به دلیل مُد شدن یک نوع بخصوص پوشاک اقدام به خرید آن کنند بلکه باید به جنس آن نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند. پارچه‌های زبر و پوشاکی که از پشم ساخته شده اند می‌توانند باعث خارش پوست شوند. بهتر است از پوشاکی با جنس نرم استفاده کنید.

۸ درمان خانگی معجزه آسا برای اگزما

 بیتوته : اگزما نامی است که به تعدادی از مشکلات پوستی داده شده است که نوزادان و کودکان را بیش‌تر از بزرگسالان تحت تاثیر قرار می‌دهد. تشخیص این وضعیت نسبتا ساده است.

اگزما نامی است که به تعدادی از مشکلات پوستی داده شده است که نوزادان و کودکان را بیش تر از بزرگسالان تحت تاثیر قرار می دهد. تشخیص این وضعیت نسبتا ساده است. به طور کلی روی دست ها، پاها، صورت، ران ها، یا چین های داخلی زانوها و آرنج ها ظاهر می شود، و علائم آن معمولا شامل پوست به شدت خشک و ضخیم، قرمزی، تورم، و خارش تقریبا غیرقابل تحمل است که در صورت خاراندن باعث ظهور بثورات می شود.

خشک کردن محل با نمک

در حالی که ممکن است این توصیه با عقل جور نیاید، اما درمان تاول های آبدار با اسپری نمک دریایی می تواند به تسکین خارش وحشتناک آن ها کمک کند. کافیست یک قاشق چایخوری نمک دریایی را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و هم بزنید تا نمک حل شود. آن را در یک بطری اسپری بریزید و روی ناحیه ی مورد نظر بپاشید. یا اگر کنار دریا هستید، سعی کنید در آب دریا آبتنی کنید. بسیاری از مبتلایان به اگزما گزارش کرده اند که آبتنی در امواج کنار ساحل موقتا علائم آن ها را تسکین داده است.

وان نمک/ روغن گیاهی

با فرض آن که طی حمله ی اگزما، بتوانید غوطه ور شدن در آب را از نظر جسمانی تحمل کنید، می توانید گیاهان دارویی و مواد معدنی هستند که می توانید به وان تان اضافه کنید تا به پاکسازی و کاهش تحریکات بثورات اگزما کمک کند. حمام نمک را امتحان کنید و مقداری مواد معدنی جذب کنید. نمک اپسوم را به آب اضافه کنید تا منیزیم پوست تان را افزایش دهد. نمک هیمالیا در ترکیب با آب گرم، وخلوط قدرتمندی از عناصر کمیاب را در اختیارتان می گذارد که از طریق پوست جذب شده و سلامت آن را ببود خواهد داد.

مواد لازم

– یک چهارم فنجان نمک دریایی یا نمک هیمالیا
– یک چهارم فنجان نمک اپسوم
– یک چهارم فنجان جوش شیرین
– یک سوم فنجان سرکه ی سیب
– ۱۰ قطره روغن مورد علاقه مانند روغن اسطوخودوس، برگاموت (ترنج) یا بابونه، که خواص تسکین دهنده ی پوست هم دارند.

طرز تهیه

۱. نمک، نمک اپسوم و جوش شیرین را در یک لیتر آب در حال جوش حل کنید و کنار بگذارید.
۲. یک وان را با آب گرم پر کنید (آن را خیلی داغ نکنید وگرنه می تواند باعث آزار بیش تر پوست شود) و سرکه ی سیب را به آن اضافه کنید.
۳. مخلوط نمک ها و بعد روغن را به آن اضافه کنید.
۴. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آن غوطه ور شوید.

حمام بابونه

همان طور که گفتیم، بابونه خواص تسکین دهنده ای برای پوست دارد و چای آن نه تنها آرامبخش است ، بلکه می تواند برای درست کردن یک حمام بابونه درمانی استفاده شود.

طرز تهیه

۱. یک لیتر آب را داغ کنید و درست قبل از به جوش آمدن بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
۲. آب را روی ۵ چای بابونه ی کیسه ای یا ۴ الی ۵ قاشق چایخوری سرپر گل بابونه بریزید.
۳. بگذارید چای دم بکشد و حداقل ۱۵ دقیقه خنک شود و بعد کیسه های چای را بردارید یا آن را صاف کنید.
۴. چای را در وان آب گرم بریزید، آن را هم بزنید تا خوب مخلوط شود.
۵. حالا هرچقدر دوست دارید در آن بنشینید و لذت ببرید. حتی می توانید حین غوطه ور شدن در آب یک فنجان چای بابونه بنوشید تا از فواید آرامش بخش آن هم بهره مند شوید.

ac image MH15885077292J

روغن نارگیل

ساده ترین روش برای درمان اگزما، استفاده از روغن نارگیل است. این روغن به خوبی در پوست نفوذ می کند و وارد فضاهای بین سلولی می شود که باعث شده اند رطوبت پوست تان از دست برود. روغن نارگیل البته یک لیپید است و این همان چیزی است که شما برای جلوگیری از خشک شدن و التهاب پوست تان نیاز دارید.دست هایتان را با آب بشویید و خشک کنید. روغن نارگیل را روی مواضع مبتلا به اگزما بمالید و بگذارید خشک شود. در صورت نیاز در طول روز به همین طریق روغن نارگیل را مصرف کنید.

ac image 381588507708lJ

روغن جوجوبا

با اینکه روغن نارگیل برای درمان اگزما خیلی خوب است، اما باید بدانید برای همه ی افراد مفید نخواهد بود؛ چرا که اگزما در بین افراد مختلف خود را به شکل های گوناگون نشان می دهد. اگر روغن نارگیل برای شما هم مفید نبود، بد نیست روغن جوجوبا را که در واقع روغن نیست، بلکه مانند یک موم مایع است که وارد اعماق پوست می شود، امتحان کنید. ساختار مولکولی روغن جوجوبا شبیه ترین ساختار را به روغن های طبیعی پوست دارد. روغن جوجوبا از اسیدهای چرب با زنجیره های بلند و الکل های چرب ساخته شده است و به طور طبیعی چرب و مرطوب کننده است. شاید از نام الکل تعجب کنید! اما باید بدانید الکل های چرب بر خلاف الکل «بنزیل»، «ایزوپروپیل» و «متانول» کم ضررترین الکل ها برای پوست هستند.دست هایتان را با آب بشویید و خشک کنید. روغن جوجوبا را روی مواضع مبتلا به اگزما بریزید و به آرامی ماساژ دهید تا حداقل نیمی از آن جذب پوست تان شود. توجه داشته باشید مقدار کمی از این روغن بسیار چرب است؛ بنابراین نیاز نیست در هر بار مصرف از آن، مقدار زیادی را استفاده کنید. می توانید روزانه سه نوبت از آن استفاده کنید.

گلیسیرین گیاهی

در بسیاری از درمان های خانگیِ اگزما، روغن به کار می رود. با اینکه این روغن ها به درمان افراد زیادی کمک می کند، اما باید این نکته را مدنظر داشت که برای برخی نیز چندان مفید فایده نیست. گلیسیرینِ گیاهی در نظر خیلی از افراد بسیار ارزشمند نیست. خوب است بدانید گلیسیرین، اساس لیپیدهاست و معمولا یک فرآورده ی جانبی در صنعت صابون سازی به حساب می آید. فرق بین گلیسیرین گیاهی و گلیسیرین عادی این است که گلیسیرین گیاهی مبنایی گیاهی دارد. ریشه ی این گلیسیرین در روغن ها و چربی هایی است که در روغن پالم و نارگیل یافت می شود، اما گلیسیرین عادی از چربی حیوانات به دست می آید و بر خلاف گلیسیرین گیاهی ارزش غذایی ندارد. گلیسیرین گیاهی که ارزش غذایی دارد دارای خلوص ۹۹.۷ است و بقیه ی آن را آب تشکیل داده است. این نوع گلیسیرین می تواند به بازگرداندن رطوبت پوست های خشک، خارشی و ملهتب کمک کند. این گلیسیرین، آب را جذب می کند و بدین ترتیب باعث حفظ رطوبت در پوست می شود. آن قدر تأثیرگذار است که اگر در یک شیشه گلیسیرین خالص را باز بگذارید، ۲۰ درصد آب آن تبخیر خواهد شد. وقتی از این گلیسیرین برای درمان اگزما استفاده کنید، شکاف های پوست که خشک و بی آب هستند، پر می شود و آب را از لایه های عمیق تر پوست به بالا خواهد کشید. به راحتی در آب حل می شود و به همین دلیل یک مرطوب کننده ی ایده آل است.

گیاه دم اسب

دم اسب یک گیاه دارویی فوق اعاده است و با خواص ضدالتهابی که دارد برای رفع خارش و درد بثورات اگزما معجزه می کند. هم چنین، هیچ گیاه دیگری در قلمروی نباتات وجود ندارد که به اندازه ی این گیاه باستانی سرشار از سیلیسم باشد. سیلیسیم ماده ای است که کلاژن از آن ساخته می شود. کلاژن مثل ”چسب بدن“ است که حالت ماهیچه ای و کشسانی پوست را ایجاد می کند و پوست برای تولید بافت های پوستی سالم به آن نیاز دارد. دم اسب برای بهبود قدرت، حالت، و بافت پوست استفاده می شده است و به خاطر تسکین خارش، تحریک، و التهاب مرتبط با مشکلات پوستی مانند اگزما شناخته می شود و در عین حال به بهبود گردش خون و جوانسازی بافت همبند کمک می کند.بهترین راه استفاده از دم اسب درست کردن یک کمپرس است

۱. مقداری آب را در یک قوری بجوشانید و کمی گیاه دم اسب خشک به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بجوشد.
۲. بگذارید خنک شود، سپس حوله ی تمیزی را در آب فرو ببرید.
۳. حوله را بچلانید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۴. ناحیه ی آسیب دیده ی پوست را با حوله بپوشانید، و بگذارید ۱۰ دقیقه روی آن بماند.
۵. این فرآیند را دو الی سه بار در روز انجام دهید تا اگزما درمان شود.

ac image Bv1588507681uq

ضماد

اگر نمی خواهید یا نمی توانید حین حمله ی اگزما در آب غوطه ور شوید، ضماد می تواند گزینه ی عالی دیگری باشد. ضماد اساسا خمیری است که از گیاهان دارویی، خاک رس، زغال سنگ فعال شده، نمک یا دیگر مواد مفید درست می شود که در تکه ای پارچه پیچیده شده و روی پوست قرار می گیرد. یک لایه پلاستیک یا پارچه ی ضدآب نیز می توان به آن اضافه کرد، و آن را برای چندین ساعت به حال خود رها می کنند و چندین بار در روز عوض می شود.برای این منظور، یک ضماد ایده آل را می توان از گیاهان و سبزیجات درمانی ساخت. می توانید از دم اسب، بابونه، و بارهنگ استفاده کنید یا کالاندولا، خیار، خمیر هویج، میوه ارس، مریم گلی و آویشن را امتحان کنید.

– ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری گیاهان دارویی تازه یا خشک، مانند آن چه ذکر شد
– آب داغ کافی برای درست کردن یک خمیر غلیظ
– توری ارگانیک یا پارچه ای برای پوشاندن
– پوشش ضدآب برای حفظ ضماد

طرز تهیه

۱. با آب داغ و گیاهان خشک مورد نظرتان یک خمیر غلیظ درست کنید.
۲. خمیر را مستقیما روی ناحیه ی مورد نظر پوست استفاده کنید یا آن را بین دو لایه پارچه قرار دهید و پارچه را روی ناحیه ی آسیب دیده بگذارید.
۳. اجازه دهید ضماد حداقل ۲۰ دقیقه و حداکثر تا ۳ ساعت بماند.

درمان اگزما با تغییر در سبک زندگی

علاوه بر درمان اگزما با داروهای خانگی، برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی می تواند تا حدود زیادی به کاهش علائم اگزما کمک کند. کاهش استرس: استراحت کافی داشته باشید، تفریح کنید و به تمدد اعصاب بپردازید و افکار منفی را از خود دور کنید دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است. از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت و ضعیف استفاده کنید. همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب کننده ها از خشکی پوست جلوگیری می کنند. هوای منزل را مرطوب نگه دارید. می توانید از دستگاه های مرطوب کننده نیزاستفاده کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بدون هیچ گونه کرم و یا محافظی در معرض نور خورشید قرار بگیرید و مطمئن باشید که این مدت کوتاه هیچ آسیبی به پوست شما نمی رساند. به این روش uv درمانی می گویند. از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری کنید؛ اگرچه شاید با وجود الگوهای متغیر آب و هوایی، کمی مشکل باشد. لباس های پنبه ای بپوشید سعی کنید و ملحفه و روتختی شما از جنس پنبه و یا نخ باشد. اگر خارش شما شدید بود، با جوراب و دستکش بخوابید. از قرار گرفتن در برابر آلرژن های بالقوه، همچون گرد و غبار و گرده گیاهان، خودداری کنید. از مصرف لوسیون ها، صابون های خشن و شامپو و مواد شیمیائی قوی که حاوی رنگ های مصنوعی، اسانس و یا مواد محرک همچون سولفات سدیم لوریل هستند، اجتناب ورزید. از محصولات گیاهی و ضدحساسیت استفاده کنید که معمولاً عاری از هر نوع ماده تحریک کننده هستند.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار