چاپ کد خبر: 81056
26 فروردین 1401

۱۸ خاصیت شگفت انگیز دانه کنجد برای سلامت بدن

دانه‌های کنجد که در انواع سیاه و سفید موجود است، طعم و بافتی تند و ترد به غذا شما می‌بخشد. کنجد به بهبود پوست، مو و سلامت کلی شما کمک می‌کند. معمولاً به بسیاری از غذاهای آسیایی و خاورمیانه اضافه می‌شوند و به افزایش طول عمر معروف است. کنجد نه تنها غذاهای شما را خوش طعم‌تر می‌کند، بلکه آن‌ها را با بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم غنی می‌کنند.
دانه کنجد 3
این مطلب به بررسی خواص درمانی دانه کنجد پرداخته است.
می‌توانید از این دانه‌های قدرتمند به‌عنوان روغن، رب، پودر یا به‌صورت بو داده استفاده کنید. یا حتی آن‌ها را به صورت دسر، یا آسیاب کنید و به شکل سوپ درآورید. برای دانستن بیشتر در مورد این دانه های کوچک و در عین حال قدرتمند به خواندن ادامه دهید.

خواص درمانی دانه کنجد برای سلامتی

این دانه ها علاوه بر مصارف آشپزی، دارای خواص مغذی، پیشگیرانه و درمانی هستند که آن ها را در طب سنتی قابل استفاده می‌کند. روغن دانه کنجد منبع غنی از مواد مغذی گیاهی مانند اسیدهای چرب امگا ۶، آنتی اکسیدان های فنولیک فلاونوئید، ویتامین ها و فیبر غذایی است. بنابراین، این دانه ها فواید مختلفی را ارائه می دهند. مزایای سلامتی دانه کنجد شامل موارد زیر است:

۱.خواص درمانی دانه کنجد در رژیم گیاهخواری با پروتئین بالا

دانه های کنجد منبع خوبی از پروتئین رژیمی هستند و اسیدهای آمینه با کیفیت بالا ۲۰ درصد دانه را تشکیل می دهند. بنابراین، آن‌ها برای تشکیل بخشی از یک رژیم غذایی گیاهی با پروتئین بالا عالی هستند. فقط آن ها را روی سالاد، سبزیجات و رشته فرنگی خود بپاشید.

۲. پیشگیری از دیابت با دانه کنجد

تحقیقات نشان داده که دانه های کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی هستند که با دیابت مبارزه می کنند. استفاده از روغن دانه کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی فوق حساس موثر است.

۳. درمان کم خونی

دانه های کنجد، به ویژه دانه های سیاه، سرشار از آهن هستند. از این رو برای کسانی که از کم خونی و ضعف رنج می برند بسیار توصیه می شود.

۴. از خواص درمانی دانه کنجد، بهبود سلامت قلب و عروق

روغن دانه کنجد از ضایعات آترواسکلروتیک جلوگیری می کند و از این رو برای سلامت قلب مفید است. آن‌ها حاوی یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی به نام سزامول هستند که خواص ضد آتروژنیک نیز از خود نشان می دهد. بنابراین سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد. دانه های کنجد سرشار از اسید چرب تک غیراشباع، اولئیک اسید هستند که به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن کمک می کند. دانه های کنجد از خطر بیماری عروق کرونر و سکته جلوگیری می کند.

دانه کنجد 2

۵. خواص ضد سرطانی

دانه کنجد حاوی منیزیم است که خاصیت ضد سرطانی دارد. آن‌ها همچنین حاوی یک ترکیب ضد سرطان به نام فیتات هستند. ثابت شده است که دانه کنجد در کاهش خطر تومورهای روده بزرگ مؤثر است، بنابراین از سرطان کولورکتال جلوگیری می کند. مواد موجود در دانه کنجد نیز ممکن است اثر ضد سرطانی نشان از خود نشان دهد.

۶. سلامت دستگاه گوارش

دانه های کنجد از سیستم گوارشی سالم و روده بزرگ محافظت می کنند زیرا سرشار از فیبر هستند. این محتوای فیبر بالا به عملکرد صاف روده کمک می کند، بنابراین دفع مواد زائد را تسهیل می کند و یبوست را تسکین می دهد.

۷. از خواص درمانی دانه کنجد، تسکین آرتریت روماتوئید

دانه های کنجد حاوی مس است، ماده معدنی که برای سیستم آنزیم های آنتی اکسیدانی حیاتی است. بنابراین درد و تورم مرتبط با آرتریت را کاهش می دهد. علاوه بر این، این ماده معدنی باعث تقویت رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل می‌شود.

۸. سلامت تنفسی

منیزیم موجود در دانه کنجد ممکن است خطر ابتلا به آسم و سایر اختلالات تنفسی را با جلوگیری از اسپاسم راه هوایی کاهش دهد. مطالعات نشان می‌دهد که اختلالات ریوی با کمبود منیزیم ایجاد می‌شود، پس کنجد برای رفع آن مفید است.

۹. حفاظت در برابر آسیب تشعشع

کنجد که در دانه‌های کنجد و روغن کنجد یافت می‌شود، از آسیب دیدن DNA توسط تشعشعات جلوگیری می‌کند. همچنین از آسیب به روده و طحال جلوگیری می کند.

۱۰. از خواص درمانی دانه کنجد، سلامت استخوان

دانه های کنجد حاوی روی است که تراکم مواد معدنی استخوان و سلامت استخوان را افزایش می دهد. کمبود این ماده معدنی می تواند باعث پوکی استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات شود. دانه های کنجد منبع عالی کلسیم است، یک ماده معدنی کم مصرف که برای سلامت استخوان ها حیاتی است.

۱۱. بهداشت دهان و دندان

دانه کنجد و روغن دانه کنجد با از بین بردن پلاک های دندانی و سفید کردن دندان ها به تقویت سلامت دهان کمک می‌کند. روغن کشی، یعنی ریختن روغن دانه کنجد در دهان. می تواند میزان استرپتوکوک جهش یافته را هم در دندان ها و هم در بزاق دهان کاهش دهد و سلامت کلی را تقویت کند.

۱۲. از بین بردن اثرات الکل

دانه‌های کنجد به کبد کمک می‌کنند تا اثرات مضر الکل و سایر موادی که در بدن ایجاد مسمومیت می‌کنند را تجزیه کند.

۱۳. از خواص درمانی دانه کنجد، درمان اضطراب

دانه کنجد 1
دانه های کنجد حاوی چندین ماده مغذی هستند که ممکن است خواص کاهش استرس داشته باشند. مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم با تنظیم عملکرد عضلات یعنی انقباض و آرامش به عنوان یک ضد اسپاسم عمل می کنند. تیامین (ویتامین B1) دارای خواص آرام بخش است که به عملکرد صحیح اعصاب کمک می کند. کمبود این ویتامین می تواند منجر به اسپاسم عضلانی، بدخلقی و افسردگی شود. تریپتوفان یک اسید آمینه ضروری است که در تولید سروتونین نقش دارد. انتقال دهنده عصبی که درد را کاهش می دهد و الگوی خواب و خلق و خو را تنظیم می کند. ناکافی بودن تولید و انتقال سروتونین در مغز می تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود.

۱۴. کاهش کلسترول

کنجد

دانه کنجد سیاه در کاهش سطح کلسترول مفید است. آن‌ها حاوی دو ماده به نام سزامین و سزامولین هستند که به گروهی از الیاف به نام لیگنان تعلق دارند. لیگنان ها، به ویژه هنگامی که همراه با استرهای استانول (ترکیبات شیمیایی شناخته شده برای کاهش سطح کلسترول بد) مصرف شوند. اثر کاهش کلسترول دارند. دانه کنجد سیاه همچنین حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتواسترول است که ساختاری شبیه به کلسترول دارد. مصرف آنها نه تنها سطح کلسترول خون را کاهش می دهد، بلکه خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را نیز کاهش می دهد. دانه‌های کنجد دارای بالاترین فیتوسترول در بین تمام دانه‌ها و آجیل‌ها هستند.

۱۵. از خواص درمانی دانه کنجد، سلامت چشم

طبق طب سنتی چینی، بین اندام های داخلی و قسمت های خارجی مانند چشم ها رابطه قوی وجود دارد. کبد خون را ذخیره می کند و از آنجایی که شاخه خاصی از کانال کبد به چشم می رود. کبد نیز می تواند خون را به چشم ها بفرستد تا از عملکرد آن ها پشتیبانی کند. دانه کنجد سیاه برای کبد مفید است زیرا خون کبد را افزایش می دهد و در نتیجه چشم را تغذیه می کند. اثرات درمانی آن ها به درمان تاری دید و خستگی و خشکی چشم کمک می کند.

۱۶. اندام ها را تغذیه کنید

دانه کنجد سیاه باعث افزایش انرژی، تغذیه مغز و کند کردن پیری می شود. مصرف منظم دانه کنجد سیاه می‌تواند به کاهش علائم کمردرد، مفاصل دردناک، سفتی یا ضعف در مفاصل کمک کند.

۱۷. کاهش فشار خون

امروزه فشار خون بالا یک مشکل سلامتی رایج در بین زنان و مردان در گروه های سنی مختلف است. مطالعات نشان داده اند که استفاده از این روغن می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشار خون کمک می کند. طیف گسترده ای از مواد معدنی و ویتامین های موجود در این روغن به تقویت ایمنی شما کمک می کند. آنتی اکسیدان ها و این مواد مغذی به بدن کمک می کنند تا با عناصر سرطان زا به روشی بهتر مبارزه کند. فیتات های موجود در این دانه ها به دلیل خاصیت پیشگیری از سرطان نیز شناخته شده اند.

۱۸.از خواص درمانی دانه کنجد، اثرات ضد التهابی

استفاده از روغن کنجد سیاه، چه به صورت موضعی و چه خوردنی، می‌تواند به کاهش بیماری‌ها و شرایط ناشی از التهاب کمک کند. مقدار بالای مس موجود در این روغن به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند. تا با التهاب ناشی از شرایطی که مفاصل بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، بهتر مقابله کنند.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار