خانه / اخبار استان فارس

تحولی عظیم در آبرسانی به ۲۴ روستای شیراز: اجرای ۴۲۴ هزار متر شبکه توزیع و خط انتقال و حفر ۱۸ حلقه چاه جدید

بهمن بهروزی، مدیرعامل آبفا شیراز، از اجرای ۴۲۴ هزار متر شبکه توزیع و خط انتقال، حفر ۱۸ حلقه چاه جدید و احداث ۷۲۵۰ مترمکعب مخزن در روستاهای تابعه خبر داد و گفت: با راه‌اندازی دفاتر خدمات‌رسانی در دهستان‌ها، مشکل دیرینه آبرسانی ۲۴ روستا برطرف شده است.
تحولی عظیم در آبرسانی به ۲۴ روستای شیراز: اجرای ۴۲۴ هزار متر شبکه توزیع و خط انتقال و حفر ۱۸ حلقه چاه جدید

به گزارش اول فارس به نقل از شرکت آب و فاضلاب شیراز، بهمن بهروزی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل جدید این شرکت، در تشریح اقدامات و دستاوردهای حوزه آبرسانی روستایی، از اجرای مجموعه‌ای از پروژه‌های زیرساختی و مدیریتی در شهرستان شیراز خبر داد که با هدف تحقق عدالت اجتماعی و ارتقای سطح دسترسی روستاها به آب شرب سالم و پایدار به اجرا درآمده است.

بهروزی با اشاره به آغاز به‌کار رسمی خود در شرکت آب و فاضلاب شیراز اظهار داشت: «از همان روزهای نخست، اولویت اصلی خود را بر بررسی دقیق وضعیت زیرساخت‌های آبرسانی در مناطق روستایی قرار دادیم. آنچه ما را مصمم به اجرای برنامه‌های تحولی کرد، گزارش‌های میدانی از فرسودگی شدید تأسیسات و محرومیت بخش قابل‌توجهی از روستاها از نعمت آب پایدار بود.»

وی افزود: «بررسی‌های اولیه پس از ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب در سال ۱۳۹۸ نشان می‌داد که تنها ۸ درصد روستاها از منابع مناسب آب برخوردار بوده‌اند، در حالی که ۵۸ درصد روستاها با فرسودگی شدید تأسیسات و ۳۴ درصد نیز فاقد زیرساخت‌های لازم تأمین آب بودند. این آمار برای ما یک خط قرمز بود و نشان می‌داد که باید با یک عزم جدی و برنامه‌ای منسجم، وضعیت را به سمت پایداری سوق دهیم.»

مدیرعامل آبفا شیراز با تأکید بر رویکرد تمرکززدایی از خدمات، خاطرنشان کرد: «یکی از نخستین گام‌های ما، راه‌اندازی دفاتر خدمات‌رسانی در دهستان‌های مختلف از جمله سیاخ دارنگون، قره‌چمن، کوهمره سرخی، قره‌باغ، کفترک، بیدزرد و داریان بود. این اقدام با هدف افزایش سرعت ارائه خدمات فنی و رسیدگی به مشکلات مشترکان در کمترین زمان ممکن صورت گرفت و خوشبختانه بازخورد بسیار مثبتی از سوی اهالی روستاها داشت.»

1783399103_98cf1b420462706f.jpg

 دستاوردهای کمی و کیفی طرح تحول آبرسانی

بهمن بهروزی در ادامه به تشریح دستاوردهای کمی این طرح پرداخت و گفت:«در مجموع ۳۲۰ هزار و ۹۴۰ متر اصلاح و اجرای شبکه توزیع و ۱۰۳ هزار و ۲۵۰ متر خط انتقال اجرا شده که در مجموع بیش از ۴۲۴ هزار متر توسعه زیرساخت‌های انتقال و توزیع آب در مناطق روستایی شیراز را شامل می‌شود.»

وی افزود: «همچنین با حفر و تجهیز ۱۸ حلقه چاه جدید، احداث ۷۲۵۰ مترمکعب مخزن ذخیره آب، راه‌اندازی ۵ ایستگاه پمپاژ و نصب یک دستگاه آب‌شیرین‌کن، گام‌های مؤثری در جهت افزایش تاب‌آوری شبکه و کاهش هدررفت آب برداشته شده است.»

 پروژه‌های شاخص در دهستان‌های مختلف

 سیاخ دارنگون؛ از بحران تا پایداری

مدیرعامل آبفا شیراز با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه سیاخ دارنگون تصریح کرد:«این منطقه با ۲۴ روستا و جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر، یکی از نقاط بحرانی تأمین آب محسوب می‌شد. خوشبختانه با اجرای پروژه مجتمع آبرسانی سیاخ دارنگون و شوراب برای ۱۴ روستای منطقه، توانستیم با حفر و تجهیز ۳ حلقه چاه جدید، اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط انتقال و احداث مخازن ذخیره، وابستگی به چاه‌های استیجاری و آبرسانی سیار را برای همیشه برطرف کنیم. امروز مردم این منطقه با خیالی آسوده‌تر از آب شرب پایدار بهره‌مند هستند.»

 کوهمره سرخی؛ پیروزی بر صخره‌ها

بهروزی در خصوص دهستان کوهمره سرخی اظهار داشت: «این منطقه به دلیل شرایط کوهستانی و دشواری دسترسی به منابع آب زیرزمینی، همواره با چالش‌های جدی مواجه بود. عملیات گسترده‌ای شامل ۴۴ هزار و ۶۰۰ متر اصلاح شبکه توزیع، ۱۵ هزار و ۷۵۰ متر خط انتقال، احداث ۲۳۰۰ مترمکعب مخزن و ایجاد ایستگاه‌های پمپاژ اجرا شد تا مشکل تأمین و ذخیره آب در روستاهای این منطقه کاهش یابد. این پروژه نشان داد که با اراده و برنامه‌ریزی می‌توان بر موانع طبیعی غلبه کرد.»

 قره‌چمن و مجتمع خان‌زنیان؛ آبی برای دو شهرستان

وی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه مجتمع آبرسانی خان‌زنیان اشاره کرد و گفت: «در بخش ارژن و دهستان قره‌چمن، پروژه‌های متعددی برای مقابله با مشکلاتی نظیر فرسودگی تأسیسات، ناپایداری چشمه‌ها و نبود سیستم‌های کنترلی اجرا شد. از مهم‌ترین این طرح‌ها، مجتمع آبرسانی خان‌زنیان است که علاوه بر ۱۷ روستای منطقه، آب شرب ۷ روستای شهرستان نورآباد ممسنی را نیز تأمین می‌کند. این یک همکاری بین‌شهرستانی ارزشمند است که نشان از نگاه فرابخشی ما دارد.»

1783399105_76a832a03967045d.jpg

 گیاهزار؛ پایان یک دهه انتظار

مدیرعامل آبفا شیراز با اشاره به روستای گیاهزار خاطرنشان کرد: «روستای گیاهزار طی حدود یک دهه گذشته با تانکر آبرسانی می‌شد که برای اهالی بسیار آزاردهنده بود. خوشبختانه با اجرای پروژه‌ای شامل ۹ کیلومتر خط انتقال، ۸.۵ کیلومتر شبکه توزیع، احداث مخزن ۴۵۰ مترمکعبی، ایستگاه پمپاژ و حفر یک حلقه چاه، مشکل دیرینه آبرسانی این روستا برای همیشه برطرف شد. امروز مردم گیاهزار با چشمانی پر از امید، از آبی که سال‌ها چشم انتظارش بودند، بهره‌مند می‌شوند.»

 دشت ارژن و زنگنه؛ آبرسانی به محروم‌ترین روستاها

بهروزی در ادامه افزود: «در دهستان دشت ارژن و مجتمع زنگنه نیز با احداث مخازن بتنی و پیش‌ساخته، حفر چاه و اجرای خطوط انتقال، مشکل تأمین آب در چندین روستای محروم منطقه برطرف شد و چهار روستای فاقد خدمات نیز تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار گرفتند. این یعنی ما به تعهد خود در قبال محروم‌ترین نقاط عمل کرده‌ایم.»

دراک و بیدزرد؛ نوسازی و پاسخ به تقاضا

وی در خصوص دهستان دراک گفت: «به منظور نوسازی زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت خدمات، بیش از ۲۷ کیلومتر شبکه توزیع آب اجرا و بخشی از روستاهای منطقه برای دریافت خدمات بهتر به محدوده خدمات شهری الحاق شدند.»

مدیرعامل آبفا شیراز در مورد دهستان بیدزرد نیز اظهار داشت: **«با توجه به جمعیت بالا و افزایش تقاضای آب، اجرای پروژه‌های متعدد از جمله احداث مخزن ۲۰۰۰ مترمکعبی، توسعه شبکه توزیع و حفر یک حلقه چاه در دستور کار قرار گرفت تا مشکل کمبود ذخیره و فرسودگی تأسیسات برطرف شود.»

جمع‌بندی و چشم انداز

مدیرعامل آبفا شیراز در پایان با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجام‌شده گامی مهم در مسیر توسعه متوازن و بهبود کیفیت زندگی در مناطق روستایی به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد:«ما در شرکت آب و فاضلاب شیراز مصمم هستیم تا با تداوم این رویه و اجرای پروژه‌های جدید، گام‌های مؤثرتری در جهت تحقق عدالت اجتماعی و پایداری تأمین آب شرب برای تمامی روستاهای تابعه برداریم. این فقط آغاز راه است و برنامه‌های تحولی بیشتری در دست اجرا داریم که ان‌شاءالله به زودی به ثمر خواهد نشست.»

💬 دیدگاه‌ها (0)

نظر خود را بنویسید

لطفاً حاصل عبارت بالا را وارد کنید ⟳ تازه‌سازی کد امنیتی