خیار اگرچه معمولا در دستهی سبزیجات قرار میگیرد، اما در واقع میوه است. این میوه سرشار از مواد مغذی مختلف، همچنین ترکیبات گیاهی و آنتیاکسیدانهایی است که ممکن است در درمان و پیشگیری از بعضی بیماریها مفید باشند. خیار کالری کم و آب و فیبر محلول زیادی دارد؛ به همین دلیل یک گزینهی عالی برای کاهش وزن و آبرسانی به بدن محسوب میشود. جالب است بدانید که خیار در خانهداری هم کاربردهایی دارد.
در این گزارش می خواهیم اطلاعات زیادی را دربارهی خیار در اختیارتان قرار دهیم. ابتدا شما را با ارزش غذایی و خواص خیار برای سلامتی بدن، پوست، مو و خانهداری آشنا میکنیم. سپس عوارض جانبی و نحوهی صحیح نگهداری آن را میگوییم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.
خیار کالری کمی دارد، اما حاوی مقدار زیادی ویتامینها و مواد معدنی مهم است. ارزش غذایی ۳۰۰ گرم خیار خام با پوست در ادامه آورده شده است.
خیار آب خیلی زیادی دارد؛ به طوریکه ۹۶ درصد از آن را آب تشکیل میدهد. برای اینکه از مواد مغذی موجود در خیار بیشترین بهره را ببرید، باید آن را با پوست بخورید. پوست کندن خیار باعث کم شدن میزان فیبر و بعضی ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن میشود.
خواص خیار برای سلامتی بیشتر از آن چیزی است که شما فکر میکنید. در ادامه خواص خیار برای سلامتی را معرفی میکنیم.
آنتیاکسیدانها مولکولهایی هستند که اکسیداسیون را مسدود میکنند. جمع شدن رادیکالهای آزاد در بدن میتواند منجر به ابتلا به انواع بیماریهای مزمن شود. در حقیقت استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد با سرطان و بیماریهای ریوی، قلبی و خودایمنی در ارتباط است. میوهها و سبزیجات از جمله خیار غنی از آنتیاکسیدانهای مفید هستند که ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای ذکر شده را کاهش دهند.
یک مطالعه به بررسی این خاصیت خیار پرداخت و به این نتیجه رسید که این میوه حاوی فلاونوئید و تانن است که دو گروه از ترکیباتی هستند که بهطور ویژه به مسدود کردن رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
خیار اگر بهطور منظم مصرف شود، میتواند بهعنوان یک ملین اثربخش عمل کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، میزان کالری موجود در خیار بسیار کم است، اما فیبر آن حجم مدفوع را افزایش داده و مشکلاتی مثل یبوست را بهبود میبخشد.
آب خیار یک ادرارآور قوی است که به خارج کردن سموم از بدن کمک میکند. علاوه بر این فشاری که روی کلیهها است را کم کرده و به حفظ سلامتی آنها کمک میکند. به این منظور، روزی دو بار آب خیار را بنوشید.
خیار مقدار زیادی فیبر دارد که به هضم کمک میکند. خیار میتواند در درمان مشکلات گوارشی مثل سوزش سر معده و ورم معده اثرگذار باشد. برای اینکه هضم بهتری داشته باشید، این میوه را در برنامهی غذایی روزانهی خود قرار دهید تا از این خاصیت خیار بهره ببرید.
خیار یکی از بهترین منابع پتاسیم به شمار میرود؛ به طوریکه هر ۱۰۰ گرم از آن ۱۳۶ میلیگرم پتاسیم دارد. پتاسیم در خون اثرات سدیم را خنثی کرده و به حفظ تعادل الکترولیت کمک میکند. علاوه بر این خیار در تنظیم فشار خون هم مفید است.
خیار از طریق جلوگیری از تولید ترکیبات التهابی، به کاهش سطح التهاب بدن کمک میکند. این میوه حاوی ترکیبی به نام بتاکاروتن است که بهعنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و در مبارزه با رادیکالهای آزاد و کنترل آسیب ناشی از آنها مفید است. علاوه بر این خیار سرشار از فلاونوئیدهایی است که در کاهش التهاب عالی عمل میکنند.
آب خیار حاوی هورمونهایی است که پانکراس برای تولید انسولین به آنها نیاز دارد. خیار در درمان دیابت مؤثر است.
آب خیار میتواند بیماریهای لثه را بهطرز مؤثری درمان کند. خیار دندانها و لثهها را سالم نگه میدارد، چون بوی بد دهان را برطرف میکند. ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در خیار باکتریهای دهان را از بین میبرند و از این طریق در رفع بوی بد دهان اثرگذار هستند. مصرف منظم خیار اسیدهای دهان را خنثی کرده و به ترشح بزاق کمک میکند.
خیار به دلیل اینکه مقدار زیادی پتاسیم و آب دارد، بهعنوان یک ادرارآور خفیف عمل کرده و فشار خون را تنظیم میکند. این میوه هم در درمان فشار خون بالا و هم در درمان فشار خون پایین مفید است.
تقریبا ۹۶ درصد از خیار را آب تشکیل داده که بدن را آبرسانی کرده و سموم را از بدن بیرون میکند. این خاصیت خیار بهعنوان پاککنندهی بدن عمل کرده و مواد زائد و سموم را از بدن خارج میکند.
ویتامین کا موجود در خیار یکی از خواص مهم این میوه است. این ویتامین خیار نقش بسیار مهمی در تقویت استخوانها دارد. علاوه بر این میزان بالای سیلیکای خیار از طریق تقویت بافتهای ارتباطی به تقویت سلامت مفاصل کمک میکند.
خیار حاوی نوعی فلاونوئید است که توانایی شناختی را بهبود میبخشد و از این طریق شروع بیماری آلزایمر را به تأخیر میندازد.
انجمن قلب آمریکا (AHA) عنوان میکند که فیبر میتواند به مدیریت کلسترول و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند. یک فنجان (۱۴۲ گرم) خیار با پوست حاوی ۱۹۳ میلیگرم پتاسیم و ۱۷ میلیگرم منیزیم است. توصیه میشود افراد با توجه به سن و جنسیت خود هر روز ۴۷۰۰ میلیگرم پتاسیم و ۳۱۰ تا ۴۱۰ میلیگرم منیزیم مصرف کنند. کاهش مصرف سدیم و افزایش پتاسیم مصرفی ممکن است به پیشگیری از فشار خون بالا کمک کند. کوکوربیتاسین موجود در خیار ممکن است از گرفتگی عروق یا تصلب شرایین جلوگیری میکند.
اگر میخواهید بینایی خود را تقویت کنید، آب خیار بنوشید. بر اساس نتایج مطالعات مختلف ثابت شده که آب خیار یکی از اثرگذارترین ترکیبات طبیعی در این زمینه است در نتیجه تقویت بینایی را هم باید به خواص خیار سبز افزود.
آب خیار میتواند اعصاب را آرام کند و استرس و اضطراب را کاهش دهد. به همین دلیل به بهبود چرخهی خواب کمک میکند.
آب خیار مواد مغذی مختلفی به بدن میدهد و منبع عالی ویتامینهای ب محسوب میشود. کمبود ویتامینهای ب معمولا خستگی، کجخلقی و تمرکز ضعیف را به دنبال دارد. نوشیدن آب خیار باعث میشود به اندازهی کافی ویتامینهای ب را دریافت کنید و سطح انرژیتان افزایش پیدا کند.
وقتی که صحبت از تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، بیشتر یاد پرتقال میفتیم، اما جالب است بدانید که آب خیار هم در این زمینه مفید است. با نوشیدن آب خیار مواد معدنی، هورمونها و ترکیباتی را دریافت میکنید که همگی از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای مختلف محافظت میکنند. این نوشیدنی مفید سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف است و از شما در برابر عفونتهای فصلی حفاظت میکند.
خیار یک گزینهی عالی و طبیعی برای رها شدن از کرم نواری روده محسوب میشود. خیار حاوی آنزیمهایی است که کرمهای نواری را از بین میبرند.
خیار حاوی مس است که به تولید انتقالدهندههای عصبی کمک میکند که برای ارتباط درست در مغز ضروری هستند.
خواص خیار برای پوست به شرح زیر است.
اسید اسکوربیک و اسید کافئیک موجود در خیار احتباس آب در بدن را کاهش میدهد و ورم و پف زیر چشم را کم میکند. خیار را حلقهای خرد کنید و آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید. سپس چشمانتان را ببندید و حلقههای خیار را روی چشم خود قرار دهید. این کار نه تنها پف چشم را کاهش میدهد، بلکه به ریلکس کردن شما هم کمک میکند.
درمان آفتابسوختگی از دیگر فواید خیار است. خیار یک ترکیب طبیعی و ملایم برای درمان آفتابسوختگی محسوب میشود، چون گرما را از بدن خارج میکند. خیار را بهصورت پوره در بیاورید. پورهی خیار را با دقت روی ناحیهی مدنظر قرار دهید و اجازه دهید تقریبا ۳۰ دقیقه بماند.
استفاده از ماسک خیار رنگ پوست را بهبود میبخشد و آن را درخشان میکند. علت این موضوع این است که خیار مقدار زیادی آب دارد و یک مادهی قابض خفیف محسوب میشود. در ادامه طرز تهیهی یک ماسک جوانکنندهی پوست با خیار را آموزش دادهایم.
خیار میتواند گرما را جذب کرده و به کوچک کردن منافذ کمک کند. برای بهرهگیری از این خاصیت خیار، از ماسک زیر استفاده کنید.
آب خیار حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی است که به تولید کلاژن کمک میکنند. کلاژن یک پروتئینِ فیبر مانند بوده که مسؤول خاصیت کشسانی پوست است و سلولیت را برطرف میکند. اگر دچار سلولیت هستید، از ترکیب زیر استفاده کنید و از خواص خیار سبز بهره بگیرید.
آنتیاکسیدانها و سیلیکای موجود در خیار میتواند بهآرامی سیاهی دور چشم را برطرف کند. اگرچه خیار نمیتواند بهطور دائمی سیاهی دور چشم را رفع کند، اما ظاهر آن را روشنتر میکند. برای کاهش سیاهی دور چشم اقدامات زیر را انجام دهید.
خیار یک مرطوبکنندهی طبیعی محسوب میشود. پوست اطراف چشم بسیار ظریف است. قرار دادن چند تکه خیار سرد دور چشم میتواند چشمها و پوست اطراف آن را هیدراته کند. این موضوع میتواند خطوط ظریف و چروک اطراف چشم را کاهش دهد.
ماسک خیار پوست را سفت میکند. یکی از مهمترین خواص خیار برای پوست، کمک به احیا و جوانسازی پوست است. اگر دوست دارید پوستتان را احیا کنید، از ماسک زیر استفاده کنید.
یکی از فواید خیار وجود خاصیت سفیدکنندگی آن است. خیار پوست را روشن و شفاف میکند. برای جوان و درخشان کردن پوست، ماسک زیر را تهیه کنید.
میتوانید از خیار رنده شده برای کاهش ظاهر لکههای پوستی خود استفاده کنید. این میوه خواص ضدالتهابی دارد و پوست را تسکین میدهد.
در ادامه به فواید خیار برای مو اشاره میکنیم.
خواص خیار برای مو به دلیل وجود سیلیکون، گوگرد، سدیم، فسفر و کلسیم در آن است که همگی جزء مواد مغذی لازم برای رشد مو محسوب میشوند. میتوانید برای کنترل ریزش موی خود آب خیار بنوشید. همچنین میتوانید آب خیار را روی موها و کف سر خود قرار دهید. اجازه دهید به مدت ۶۰ دقیقه بماند. سپس موهایتان را با شامپو بشویید.
خیار به دلیل دارا بودن سیلیکون موها را نرم و زیبا میکند. میتوانید موهایتان را با آب خیار بشویید تا درخشان و ابریشمی شوند.
در ادامه فواید خیار در خانهداری را در اختیارتان قرار دادهایم.
میتوانید از خیار برای برطرف کردن لکههای سمج و تیرگی لوازم خانگی استیل استفاده کنید. فقط کافیست چند بار تکهای از خیار را روی لکهی مدنظر بکشید.
مواد شیمیایی موجود در خیار میتوانند در درخشان کردن ظروف مفید باشند.
مواد شیمیایی خیار بویی را از خود آزاد میکنند که با حشرات و آفتها مبارزه میکند. به این منظور چند تکه خیار را در یک ظرف قرار دهید و ظرف را نزدیک باغچهی خود بگذارید.
خیار ممکن است در بعضی از افراد منجر به عوارض جانبی شود. بهطور مثال ممکن است باعث خارش و التهاب شود. برای رفع این مشکل میتوانید به جای خیار خام، خیار پخته بخورید. همچنین اگر در مصرف خیار زیادهروی کنید، ممکن است دچار مسمومیت یا کچلی شوید. علت این موضوع وجود بعضی مواد شیمیایی در این میوه است. در ادامه به بعضی از عوارض جانبی رایج مصرف خیار میپردازیم.
بعضی از افراد در هضم خیار دچار مشکل میشوند. اگر بعد از خوردن خیار دچار مشکلات گوارشی شدید، با پزشک در این زمینه مشورت کنید.
بعضی از افراد گزارش کردهاند که بدنشان به خیار واکنش آلرژیک نشان میدهد. از جمله علائم آلرژی به خیار میتوانیم کهیر، تورم و دشواری در تنفس را نام ببریم. اگر دچار دشواری در تنفس شدید، باید بلافاصله به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که میتواند کشنده باشد.
کوکوربیتاسین برای بعضی از افراد سمی است. البته میزان این ترکیب در خیارهای امروزی به حدی نیست که باعث مسمومیت شود.
خیار را میتوانید تقریبا تا یک هفته در یخچال نگه دارید. اگر پوست خیار را گرفتهاید، میتوانید آن را به یک ظرف دربدار منتقل کرده و در یخچال بگذارید. برای بهرهگیری کامل از مواد مغذی خیار، آن را دو تا سه روز بعد از خرید مصرف کنید. خیار را نباید برای مدت طولانی در دمای اتاق قرار دهید، چون این کار خیار را پلاسیده میکند.
خیار یک میوهی سالم و مغذی است که میتوانید آن را بهراحتی در رژیم غذایی تان جای دهید. این میوه کالری کمی دارد، اما حاوی ویتامینها و مواد معدنی مهمی است. علاوه بر این آب زیادی دارد. با خوردن خیار میتوانید از خواص آن برای سلامتی بدن بهرهمند شوید. از جمله خواص خیار میتوانیم به بهبود هضم، درمان آلزایمر، تقویت استخوانها، سمزدایی از بدن، حفظ سلامت دندانها و… اشاره کنیم. خیار را در رژیم غذاییتان جای دهید تا از مواد مغذی و خواص آن بهرهمند شوید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید